Bagt kylling med kartofler og krydderurter


Virkelig nem og lækker kylling i fad, som er perfekt til en lørdagsmiddag og som tilmed er dejlig nem at lave.
Her har jeg tilberedt retten med kartofler og gulerødder, men man kunne også sagtens supplere op med flere rodfrugter eller fx tilberede den med sommersøde solmodne tomater, squash og majskorn fra en lækker majskolbe … når de lækkerier er i sæson. Den ovnbagte kylling giver masser smag til grønt og en god grøntsagsboullion giver en virkelig skøn smag.
Prøv også: opskrift på helstegt kylling i ovn >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bagt kylling med kartofler og krydderurter - lørdagskylling deluxe
- 1 kg kylling, overlår og evt bryst med skind
- 800 g kartofler, skrubbede
- 4 gulerødder, skrællede og skiveskåret
- 1 tsk tørret timian
- 1 spsk frisk rosmarin, finthakket
- 1 dl grøntsagsbouillon
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 spsk smør, til at smøre fadet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Smør et ovnfast fad grundigt med smør. Skær kartoflerne i halve og kom kartofler, gulerødder og boullion i fadet, sammen med krydderurterne. Vend det godt sammen.
Krydre kyllingestykkerne godt med salt og peber, læg dem øverst i fadet og bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter eller til kartoflerne er møre og kyllingen gennemstegt og med sprødt skind.
Drys med friske krydderurter inden servering og server med en god blandet salat og lækkert brød.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hi Anne Christine,
Can I ask if I will put the vegetable broth *water In the dish also???
thankyouuu
Yes, together with the carrots and potatos
Hej AnnChristine
Nok et ret dumt spørgsmål, men grøntsagsboullionen skal den blandes op med vand eller skal terningen bare puttes i fadet ? :-)
Hej Therese,
1 dl grøntsagsboullion er lig med en færdigblandet dl grøntsagsboullion :)
Det kan være lidt forskelligt hvor meget der skal blandet med, alt afhængig af om man bruger terning, tørret, hjemmelavet eller pulver, så kig endelig på pakken, hvor meget der går til en dl og gang ned så det passer.
Jeg vil tro det passer med 1/4 terning til 1 dl kogende vand.
Kh AC
Kan man lave det klar dagen i forvejen?
Ja, det vil jeg fint tro at du kan. Dæk fadet godt til, opbevar i køleskab og lige klar til at sætte i ovnen.