Bagt havregrød med banan og nødder
Bagt havregrød med banan er en lækker morgenmadsret både til hverdage og weekender.
Sådan en portion bagt havregrød med banan tager ikke lang tid at bikse sammen og så passer den sig selv i ovnen, mens man tager et brusebad eller smøre madpakker.
Banan søder den dejlige grød helt naturligt og som min datter sagde, så smager det jo nærmest som at spise en banankage til morgenmad.
Prøv også: opskrift på nem og lækker havregrød >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 2 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bagt havregrød med banan
- 75 g grovvalset havregryn
- 0,50 tsk bagepulver
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt kanel
- 1 knivspids salt
- 1 banan
- 1 æg
- 2 dl mælk, efter eget valg
- 15 g mandler, grofthakkede
- 15 g hasselnødder, grofthakkede
- 1 tsk brun farin
- 10 g smør, til formen
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom havregryn, bagepulver, kanel og kardemomme i en skål og rør det godt sammen til krydderierne og bagepulveret er godt fordelt i havregrynene.
Kom bananen i en dyb tallerken og mos den godt med en gaffel og rør det godt sammen med et æg til det er ensartet.
Rør først mælk i skålen med havregryn og derefter æg- og bananblandingen. Rør det godt sammen og kom i smurt ovnfast fad. Vend hakkede nødder og brun farin sammen og drys det over grøden.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20-25 minutter.
Kan man undlade æg?
Jeg synes den bliver for kompakt uden, for æg giver lidt luftighed til retten. Men det er endelig en smagssag, så prøv om du synes om det.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Ved du om den kan blandes i forvejen, for senere at blive sat i ovnen?
Tænker mere på hvis den blandes om morgenen, og så kan tage den med på arbejde hvor den bare skal i ovnen.
Hilsen Sissel
Ja, det vil jeg sådan set tro den fint kan – har dog ikke testet det … men umiddelbart ja.
Sig endelig til hvordan det gik :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejj
Kan se du har lavet opskriften om, er der mulighed for jeg kan få den gamle?☺️
Hej Anna
Du må virkelig prøve den opdaterede version i stedet, den er 120 % bedre ;) Det lover jeg! – der var ikke ordenligt målt af mellem tørre og våde ingredienser i den gamle, så jeg har gennemtestet den og så jeg jeg ændret at noget af havregrynen var udskiftet med boghvede.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Den nye skal helt sikkert prøves😊 Men mine unger elsker også den gamle, så håber også den genopstår.
Kan man, når den er kold, skærer stykker af den? Altså som en slags kage? ?
Det er helt sikkert værd at forsøge
Kh Ann-Christine
Det smager lidt ligesom kage. Sød og luftg og blød i krummen.
Hej Ann-Christine
Kan man bage grøden som muffins istedet?
Mvh Mette Petersen
ja, det vil du sikkert fint kunne gøre, hvis det er en godt smurt metal-form med slip let
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Det ser godt nok ikke værst ud – det skal have et forsøg (:
– A
Det er nemlig dejligt nemt
♡