Bagt broccoli
Bagt broccoli med ost og sprøde græskarkerner er virkelig lækkert og nemt tilbehør til mange retter.
Retten kan serveres til alt fra kyllingebryst til quinoadeller, lasagne eller frikadeller. Prøv også at servere bagt broccoli som en del af en lækker buddhabowl eller anden grøntsagsskål og salat.
Mine børn har i den grad godkendt disse broccoli, og jeg kunne fint have lavet dobbeltportion og der var stadig blevet spist op, rub og stub!
Prøv også: min bedste opskrift på dampet broccoli >>
Arbejdstid 5 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bagt broccoli med vesterhavsost
- 1 broccoli, skåret i skiver
- 50 g græskarkerner
- 50 g vesterhavsost, friskrevet
- 1 øko citron, saft og fintrevet skal
- 2 spsk olivenolie
- 1 tsk flagesalt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Vend broccoliskiverne med olivenolie.
Kom dem på en bageplade med bagepapir og drys med græskarkerner og halvdelen af osten. Skær enderne af citronen og halver den på tværs. Læg den ene halve citron på bagepladen med skærefladen opad.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter.
Kom resten af osten på og bag i 5 minutter mere.
Drys flagesalt over og riv lidt fintrevet citronskal over de bagte broccoli fra den anden halve citron, der ikke er bagt, og dryp med saft fra den bagte citron ved bordet.
Kan man bruge broccoli fra frost?
Det bliver nok en lidt anden konsistens i broccolien, men test det endelig af
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann Christine
Hvor er det er monster lækker opskrift. Broccoli er bare min livret!🥦
Har længe ville prøve denne opskrift, så da jeg kom hjem fra en hård arbejdsdag i går, skulle den selvfølgelig prøves!❤️
Dbh. Emmelie Jensen
Hvor er det dejligt at høre :) mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften.
Skøn weekend til dig
Kh Ann-Christine
Mums så lækkert.
Lavede det til vores aftensmad her til aften.
Erstattede dog græskarkerner med solsikkekerner, da jeg ikke havde førstnævnte i mit sommerhus. Det smagt skønt
Det er ikke sidste gang jeg laver det, ganske som med så mange af dine opskrifter 💚
Kan jeg bruge revet mozzarella ost istedet parmasan.
Kan man bruge blomkål i stedet?
Ja, sagtens!
Det er også lækkert
Kh AC
Det skal prøves, jeg tænker i en buddha bowl. Har du en anbefaling til dressingen?
Vh.
Mette
Hej AC. Vi lavede retten iaftes og den smagte dejligt:) Vi prøver dog osse uden citrus en anden gang da den blev lidt bitter…jeg vil lige dele at der var en rest som vi tilsatte en blandet salat her til frokost uhmm.
Kh og go aften:)
Grethe.
Det lyder virkelig dejligt! Skøn ide at mikse dem med salat
God aften til dig
Kh AC
Ser lækkert ud – det skal jeg prøve i aften:-) Hvor tykke skærer du skiverne?
Mvh Dorte
Omkring 1 cm
Rigtig god fornøjelse med dem
Kh AC
Jeg lavede det her til aften og det var lækkert lige da jeg tog det ud af ovnen, men efter der var kommet citronsaft på smagte det ikke godt længere. Den bagte citron blev meget bitter og det ødelagde desværre retten for mig. Min far syntes dog godt om den
Citronsaften kan arte sig lidt forskelligt alt efter hvilke citroner der bruges + det er meget, meget forskelligt hvordan vi oplever smagen af ‘bittert’
Næste gang må du endelig blot undlade citronen, det går også glimrende uden
Kh AC
Jeg har kigget mig lidt omkring på nettet og jeg har erfaret at min citron nok bare fik for meget tid i ovnen. Jeg fulgte opskriften, men det var nok bare en særligt sart citron; den var relativt lille med en tynd og mør skal. Næste gang prøver jeg at putte citronen ind lidt senere og jeg skal selvfølgelig nok opdatere når det er gjort :-)