Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bagt-broccoli/ Efterår Forår, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Salat, Sommer, Tilbehør Aftensmad, Vegetar, Vinter

Bagt broccoli

Bagt broccoli med ost og sprøde græskarkerner er virkelig lækkert og nemt tilbehør til mange retter.

Retten kan serveres til alt fra kyllingebryst til quinoadeller, lasagne eller frikadeller. Prøv også at servere bagt broccoli som en del af en lækker buddhabowl eller anden grøntsagsskål og salat.

Mine børn har i den grad godkendt disse broccoli, og jeg kunne fint have lavet dobbeltportion og der var stadig blevet spist op, rub og stub!

Prøv også: min bedste opskrift på dampet broccoli >>

Bagt broccoli med vesterhavsost
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT25MPT5M4
Ingredienser
  • 1 broccoli, skåret i skiver
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g vesterhavsost, friskrevet
  • 1 øko citron, saft og fintrevet skal
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk flagesalt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Vend broccoliskiverne med olivenolie.

Kom dem på en bageplade med bagepapir og drys med græskarkerner og halvdelen af osten. Skær enderne af citronen og halver den på tværs. Læg den ene halve citron på bagepladen med skærefladen opad.

Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter.

Kom resten af osten på og bag i 5 minutter mere.

Drys flagesalt over og riv lidt fintrevet citronskal over de bagte broccoli fra den anden halve citron, der ikke er bagt, og dryp med saft fra den bagte citron ved bordet.