Bagt blomkål
Bagt blomkål er en skøn måde at tilberede blomkålen, da den med denne tilberedning stadig har et lækkert bid, en smule sprødhed og bliver både saftigt og virkelig lækkert.
Den bagte blomkål får en skøn gylden karamelliseret overflade, og man kan enten skære det færdigbagte kålhoved ud i grove stykker og servere det mens det er varmt til aftensmaden, eller man kan lade det køle lidt af og skære det mere fint og anrette det i en salat.
Prøv også: opskrift på bagt spidskål >>
Arbejdstid 5 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bagt blomkål
- 1 blomkål
- 2 spsk smør, stuetempereret
- 1 øko citron, fintrevet skal
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 30 g parmesan, friskrevet
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Skyl blomkålen, fjern bladene og dup blomkålshovedet tørt med et rent klæde. Rør smør med citronskal og et lille nip salt. Fordel citronsmørret på hele blomkålens overflade, riv lidt ekstra citronskal over, efter smag og behag. Drys med salt og friskkværnet peber.
Bag blomkålen i en forvarmet ovn ved 175 grader varm luft i cirka 35-45 minutter, til blomkålshovedet er gyldent på overfladen.
Drys med parmesan og persille inden servering.
Mit blomkål var i ovnen ved anbefalet temperatur i 1 1/2 time. Derefter måtte jeg tage det ud og dampe ved svag varme i gryde i yderligere 1/2 time – end ikke det, var tilstrækkeligt, så min anbefaling er også at I bør rette denne opskrift til mht. tilberedningstid.
Blomkålet smager rigtigt dejligt med en god umamismag.
Men det tog over en 1 time at få det bagt ved 175 grader varmluft. Jeg måtte skrue ovnen op til 200 grader, før det blev færdigt.
Laver jeg aldrig mere. Den er jo stadig næsten rå efter 40 minutter.
Ja samme her, jeg tror man skal koge det først..
det oplever jeg ikke, men at den er veltilberedt og knap mør, med et bid og sprødhed
– men ja, måske hvis det er et meget stort blomkålshovede, i så fald kan det skæres i halve inden tilberedning.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Ved ikke hvad jeg har gjort forkert. Blomkålen var helt hård efter 5 kvarter i ovnen ved 185 grader
Venlig hilsen Lene
Den skal jo ikke have 5 kvarter, men 35-45 min i ovnen på 175 grader varmluft..den er vel blevet brændt? Det smager super lækkert :)
Hård som i sprød eller som i ubagt?
Det har jeg ikke oplevet selv, men synes det bliver så lækkert.
Det kan være du kan prøve denne version (bare med blomkål næste gang) https://www.valdemarsro.dk/bagt-broccoli/
Kh AC
Vi fik denne skønne ret i aftes til koteletter i fad – fantastisk smag. Det er bestemt ikke sidste gang, denne står på madplanen herhjemme.
Jeg overvejer at prøve med andre smage også, f.eks. bearnaise-smag til bøf …
Tænker at blande smør med estragon, lidt løg og evt. noget bearnaise-essens.
Hvor dejligt! Vi er også vilde med den og estragon er afgjort et hit, med lidt hvidløg, evt også løg. Jeg har ikke prøvet med bearnaiseessens, men det er en skøn ide.
Kh Ann-Christine
Jeg oplevede at blomkålet ikke blev så kogt som jeg troede; jeg troede det ville blive al dente inden i og sprødt uden på :-) Måske lidt vand i bunden af fadet kan råde bod på det? Og så oplevede jeg at alt smøret gled af og endte i bunden af fadet.
Ellers rigtig god idé som alternativ til det traditionelle kogte blomkål :-)
Blomkålen ser lækker ud.. Men må jeg lige spørge om du har bagt i fladt fad eller høj skål—? :)
Blot på en bradepande med bagepapir, men du kan også bruge et ovnfast fad.
Kh AC
Kunne godt tænke mig at man kan sende den til e-mail. Jeg gemmer nemlig inde på min computer.
Brugte bagt blomkål som tilbehør til mørbradbøffer med bløde løg og champignon i aften. Jeg havde dog skiftet blødt smør og citron ud med pesto – og havde suppleret mørbradsovsen med et skud hvidløg. – Det var klasse!
Uhmm, hvor lyder det også virkelig lækkert!
Tusind tak for din fine hilsen
Kh Ann-Christine
Mums …fik det i går aftes som tilbehør til grille culottesteg med nye danske kartofler og rødvinsauce. Citrussen gav rettet et lækkert frisk pust.
Ikke sidste gang vi skal have bagt blomkål :)
Hej Annette
Hvor er det dejligt at høre!
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Skøn sommer til dig
Kh Ann-Christine
Jeg laver det som ovenstående blot også med revet muskatnød..det er ufatteligt godt til blomkål. Tak for dine opskrifter som jeg ofte finder fantastisk inspiration i ?
Tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Kh AC
Det er bare gode opskrifter alle dem jeg har brugt?
Tusind tak! Hvor er det bare super dejligt at høre ♡
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Jeg er normalt ikke begejstret for blomkål, der er tilberedt, men den her opskrift er en vinder. Spiste den med pandestegt torskefilet. Lækker kombi ?
… Hvad gør man lige med et lidt “kedeligt” blomkålshoved? ?
Virkelig god idé med tilberedelse i ovnen og dertil uendelige variationer … ikke mindst i.fht. krydderier! Namnam, nu dufter huset af velkrydret blomkålshoved – spisetid! ?
Det er nemlig bare så skønt! Tak for din hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Hej
Parmesanosten, hvornår kommer du det på?? Fra start eller undervejs eller??
Lige inden servering – dvs efter blomkålet er færdigtilberedt
Virkelig lækkert blomkål! Herhjemme er det en udfordring at variere grøntsager – særligt da min mand ikke er så glade for dem. Men det her gled ned hos både ham og vores datter. Så tak for mad :-D
Hvor er det skønt at høre, Stine – Tusind tak for din søde hilsen og fine feedback på min opskrift ♡
Nu har jeg lige spist “din bagte blomkål” Det smagte rigtig godt.
Bliver stadigvæk inspireret af dine opskrifter ?
Kh Ulla
Hvor er det dejligt at høre, Ulla.
Rigtig skøn weekend til dig lige om lidt og mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Ser lækkert ud :) hvad får I til? Vh Maja
Har lige lavet denne. Super lækker og godkendt af børnene ♥️
Jeg har provet opskriften, men blomkål i ovn skal efter min erfaring have langt længere tid end 45 minutter ved 175 grader varmluft. Ideen er god men opskriften bør efterprøves. Mvh Jannik
Så skønt at høre, tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Jeg servere det til alt fra falafler og quinoadeller til alm frikadeller og kyllingenuggets :)
Kh AC