Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bagt-blomkaal/ Familiefavoritter Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Tilbehør Aftensmad, Vegetar

Bagt blomkål

Bagt blomkål er en skøn måde at tilberede blomkålen, da den med denne tilberedning stadig har et lækkert bid, en smule sprødhed og bliver både saftigt og virkelig lækkert.

Den bagte blomkål får en skøn gylden karamelliseret overflade, og man kan enten skære det færdigbagte kålhoved ud i grove stykker og servere det mens det er varmt til aftensmaden, eller man kan lade det køle lidt af og skære det mere fint og anrette det i en salat.

Prøv også: opskrift på bagt spidskål >>

Bagt blomkål
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT5M4
Ingredienser
  • 1 blomkål
  • 2 spsk smør, stuetempereret
  • 1 øko citron, fintrevet skal
  • flagesalt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 30 g parmesan, friskrevet
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skyl blomkålen, fjern bladene og dup blomkålshovedet tørt med et rent klæde. Rør smør med citronskal og et lille nip salt. Fordel citronsmørret på hele blomkålens overflade, riv lidt ekstra citronskal over, efter smag og behag. Drys med salt og friskkværnet peber.

Bag blomkålen i en forvarmet ovn ved 175 grader varm­ luft i cirka 35-­45 minutter, til blomkålshovedet er gyldent på overfladen.

Drys med parmesan og persille inden servering.