Bagt avocado med æg
Bagt avocado med æg har været på morgenmadsmenuen herhjemme denne weekend og det smager jo bare SÅ godt!
Jeg elsker æg tilberedt i ovn til morgenmad, som fx denne æg en cocotte med sennepscreme, eller denne med svampe og skinke – ohh my! De er gode ♥
Arbejdstid 5 min.
Antal 2 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bagt avocado med æg
- 1 avocado
- 2 æg
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- frisk timian, til pynt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Halver avocadoen, fjern stenen og udhul hullet en anelse mere, så der er plads til et helt æg i hvert hul.
Bag i ovnen ved 180 grader varmluft i omkring 15 minutter.
Drys med salt og peber, samt evt frisk timian.
Det smager vildt underligt og er ikke noget synderlig fornøjelse, rigrig flot ret men smager fandeme mystisk
Det er jo helt sikkert smag og behag :)
Rigtig god weekend
Kh Ann-Christine
Først vil jeg det smager godt, og dernæst vil jeg sige at nu har jeg prøvet opskriften 2 gange og jeg kan ikke få et helt æg i, jeg skal jo nærmest tage hele avocado ud af skallen og det er jo ikke meningen. Så m7n konklusion er, at du bruger vagtelæg?
Haha, det er en fin konklusion ;)
– men det er nu kombinationen af små hønseæg og store avocadoer der er lykkedes her. Nogle tidspunkter på året, kan man godt få lækre store økologiske avocadoer, og de kan fint rumme et lille æg, hvis man laver en anelse større hul end det der er fra stenen.
Kh AC
Hej Ann-Christine nu vil jeg prøve det her i weekenden og se om ungerne som ellers elsker avocado vil kunne lide det på den her måde.
Tak for opskrifterne på din hjemmeside ?.
Jeg krydser fingre :)
Tak for din fine hilsen og rigtig dejlig sommer til jer
Kh AC
Har d.d. prøvet opskriften, og den er til UG!
Dog må jeg sige at de 15 min. i varmluftsovn, kan jeg ikke få til at passe.
Jeg brugte 40 min. på at æggene var tilberedt. (Og det er ikke min ovn).
dejligt at høre :)
TIlberedningstiden passede fint i min gamle ovn – nu har jeg ikke testet den i vores nye ovn, men jeg tjekker lige efter næste gang jeg laver den :)
Jeg er vild med Avocado og æg sammen med lyder ikke tosset. Men skal det være en moden avocado eller umoden når den nu skal bages?
Gerne spisemoden :)
Åh det lyder jo bare så lækkert!
Hvor mange grader vil du give den i en almindelig ovn? Og med under, over eller under-over varme?
Knus
Jeg ville give den omkring 175 grader med under/overvarme.
Kh AC
Avocado (og tomat) bør ikke ligge i køleskab. Ang. Modenhed:man trykker på toppen (ikke på siderne). Læg et æble ved (udskiller acetylen), gælder også bananer.
Tal for en anderledes, nem og lækker opskrift. Jeg har testet den, og tilladt mig at fortælle om den på min blog http://www.krøllerier.dk, hvor du selvfølgelig er krediteret for den.
God dag
Hvor dejligt at du også synes om den :)
Jeg tænker, at avokadoen måske ikke behøver at være helt spiseklar; jeg vil prøve at bage den knap moden i stedet for, da den bliver blød og lækker efter 15 minutter i så varm en ovn. Det samme vil gøre sig gældende ved en tomat eller en banan.
Det ser spændende ud. Jeg elsker både æg og avocado, men har aldrig troet, man kunne bage avocado. Desværre synes jeg, det er svært at bedømme kvaliteten af avocado, når jeg køber ind. Enten er de for hårde eller næsten halvrådne. Begge dele er forfærdelig, når man er lige parat til at skulle bruge det.
Enig, det er lidt svært. Den er en lumsk størrelse, sådan en avocado!
Men finder du en god en, så kan det varmt anbefales at prøve denne bagte slags, det er ret godt :)
så er avokadoen i ovnen, det er jeg godt nok spændt på, må indrømme det ikke lige lyder overbevisende, men man skal jo være åben for nye ting:-) det er altid dejligt at læse med her, så får jeg lyst til at prøve nye ting.
Jeg er spændt på hvad du synes om det – lad mig endelig høre :) Jeg var altså også selv ret skeptisk inden jeg smagte de lækre bagte avocado ;)
Og tusind tak for de søde ord, det er jeg meget glad for at høre.
Havde jeg aldrig fundet på af mig selv…men det skal da prøves, sammen med varianten æg i peberfrugt..mmmm
Bliver SÅÅÅ lækker sulten, hvergang jeg kigger forbi her.
Lad mig endelig høre hvad du synes om det :) Og æg i peberfrugt, uhmmm! :)
Uhm-har lige smagt et stykke af himlen ; ). Har aldrig tænkt tanken, men hold nu op hvor det smager godt. Tak !!!!
Ej, hvor er det dejligt at høre :)
Havde ikke troet på det, hvis jeg ikke havde set det! Skal definitivt prøves.
Ja, prøv endelig :)
Hold op en god idé. Det glæder jeg mig til, at prøve næste weekend. Det ser alt for lækkert ud. Vidste slet ikke man kunne bage avokado i ovnen.
Det er overraskende godt – lad mig endelig høre om du er enig, når du har prøvet det :)
Det vil jeg gøre. Regner med, at springe ud i det i weekenden :-)
Jeg har drømt om at lave bagte avokado med æg SÅ længe – jeg syntes simpelthen det lyder så lækkert! Jeg har en masse modne avokadoer liggende i køleskabet, og æg har vi også altid, så det er måske et tegn til at det er nu jeg skal lave det (:
God dag AC (;
Det er så absolut et tegn – morgenmaden i morgen, måske ;)
Rigtig dejlig aften til dig