Bagt æble med marcipan og kanel
Bagt æble med marcipan og kanel er en nem og evigt skøn efterårsdessert!
Vores æbler på æbletræet uden for stuevinduet er spiseklar og der er i det hele taget masser gode danske æbler i sæson lige nu, brug et godt spiseæble, som ikke bliver bagt til mos, men holder lidt på formen når det bages.
Server det dejlige fyldte æble varmt og friskbagt med fx en kugle god vaniljeis, eller med creme fraiche, græsk yoghurt eller flødeskum. Alt efter hvad du holder mest af at spise til.
Prøv også: opskrift på æblecrumble >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bagt æble med kanel og marcipan
- 25 g marcipan, groftrevet
- 50 g smør, stuetemperatur
- 30 g sukker
- 1 tsk stødt kanel
- 30 g mandler, grofthakkede
- 30 g valnødder, grofthakkede
- 4 æble
- Til servering
- 0,40 liter vaniljeis
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør marcipan, smør, sukker og kanel sammen og rør de hakkede nødder i.
Udhul æblerne og fjern kernehuset – men lad bunden og blomsten sidde på æblet.
Fordel fyldet i æblerne og bag dem i en forvarmet ovn i 15 minutter ved 175 grader varmluft.
Server æblerne lune med en kugle vaniljeis til.
Tip til telttur/shelter overnatning:
Forbered æblerne med fyldet på forhånd og pak dem individuelt i staniol. Når man på turen skal have noget lækkert, kommes de indpakkede æbler op i en gryde (stående i ét lag) og over bålet.
Når de er færdige kan de serveres med en brik færdig vaniljesauce.
Det smager virkelig dejligt🤩
Uhmm, så hyggeligt!
Tusind tak for at dele det fine tip
Kh Ann-Christine
Det ligner på billederne at du bare har skåret toppen af æblet? Men mener du at æblerne skal halveres, udhules (kun kernehuset) for så at samles igen om fyldet? Glider æble-“skiverne” så ikke fra hinanden i ovnen? :)
Æblet er blot udhulet som der står i opskriften.
Det gør du fx ved at bruge en skarp spidskniv eller en alm kartoffelskræller, som du blot lige stikker i æblet, og kører rundt omkring kernehuset fra stilken af æblet, hvorefter kernehuset kan fjernes og æblet er udhulet.
Jeg skærer ikke toppen af, halvere eller lignende :)
Kh AC
Hvordan udhuler du æblerne? Hvis man nu ikke har et bestemt udhulningsredskab :-)
Jeg bruger blot spidsen af en kartoffelskræller :)
Kære Ann-Christine,
Tak for en masse dejlig inspiration.
Kan du anbefale nogen bestemt æble sort? Og kan man tilberede dem om formiddagen og først bage dem om aftenen?
Tusind tak for svar :-)
Jeg bruger gerne bare hvad jeg har – discovery eller royal gala er blandt mine favoritter.
Du kan fint gøre fyldet klar om formiddagen, men jeg vil anbefale at vente med at fylde dem, da æblerne godt kan blive lidt brune.
Kh AC