Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/bagt-aeble/ Bålmad Dessert, Efterår, Kager og søde sager

Bagt æble med marcipan og kanel

Bagt æble med marcipan og kanel er en nem og evigt skøn efterårsdessert!

Vores æbler på æbletræet uden for stuevinduet er spiseklar og der er i det hele taget masser gode danske æbler i sæson lige nu, brug et godt spiseæble, som ikke bliver bagt til mos, men holder lidt på formen når det bages.

Server det dejlige fyldte æble varmt og friskbagt med fx en kugle god vaniljeis, eller med creme fraiche, græsk yoghurt eller flødeskum. Alt efter hvad du holder mest af at spise til.

Prøv også: opskrift på æblecrumble >>

Bagt æble med kanel og marcipan
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT15M4
Ingredienser
  • 25 g marcipan, groftrevet
  • 50 g smør, stuetemperatur
  • 30 g sukker
  • 1 tsk stødt kanel
  • 30 g mandler, grofthakkede
  • 30 g valnødder, grofthakkede
  • 4 æble
  • Til servering
  • 0,40 liter vaniljeis
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Rør marcipan, smør, sukker og kanel sammen og rør de hakkede nødder i.

Udhul æblerne og fjern kernehuset – men lad bunden og blomsten sidde på æblet.

Fordel fyldet i æblerne og bag dem i en forvarmet ovn i 15 minutter ved 175 grader varmluft.

Server æblerne lune med en kugle vaniljeis til.