Hjemmebagte Bagels med flødeost og kylling
At lave sine egne bagels er faktisk super nemt! Brødet æltes, hæves, formes, koges og bages – og selve det at forme dem og koge dem er faktisk temmeligt let, når man lige får hånd om det.
Metoden giver en helt særlig krumme til brødet, og selv om man godt kan springe kogningen over, så vil jeg varmt anbefale at prøve det af, for det bliver ekstra godt!
Disse nybagte bagels har jeg netop fyldt med flødeost, salat, kylling, sprød bacon og krydderurter.
SÅ lækkert!
Arbejdstid 45 min.
Antal 8 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bagels med kylling
- 3 dl vand
- 25 g gær
- 2 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 425 g hvedemel
- 2 spsk olivenolie
- 1 æg, sammenpisket til at pensle med
- Forslag til topping
- 1 drys sesamfrø, græskarkerner etc - se tip
- Fyld
- 400 g kyllingefilet, uden skind
- 60 g bacon
- 125 g blandet salat
- 50 g naturel flødeost
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør gær og sukker ud i vand.
Tilsæt olie, salt og derefter hvedemel.
Ælt til dejen er fast og smidig på et meldrysset bord eller i en røremaskine i 7-8 minutter.
Kom dejen i en ren skål smurt med olie og lad den hæve overdækket med et rent klæde i 1½ time på køkkenbordet.
Vend dejen ud på et meldrysset bord og slå den let sammen.
Vej dejen af og del den i 8 lige store stykker, som hver formes til en helt rund bolle.
Smør hænderne i olivenolie og sæt tommelfingeren gennem midten af hver dejkugle, så der bliver et hul i midten. Træk godt ud i dejen og udvid hullet.
Form hver bagel, så den er rund og fin, og vær opmærksom på , at brødet hæver godt op under kogning og bagning, så hullet i midten må gerne være lidt stort.
De formede brød stilles til hævning en halv time på et stykke bagepapir. Klip bagepapiret rundt om hver bagels ud.
En stor gryde med vand koges op, vandet skal kun lige småkoge.
Sænk bagels med bagepapir i vandet på en hulske en eller to ad gangen.
Fjern bagepapiret i vandet og lad dem simre i vandet i 1 minuts tid, hvorefter de tages op med en hulske, pensles med æg og drysses eller dyppes i topping, hvorefter de lægges tilbage på bagepladen.
Når alle bagels er kogt, bages de i ovnen ved 200 grader i ca. 18-20 minutter.
Flæk dem og smør dem med lige det fyld, du foretrækker.
Tip til topping
sesamfrø, havregryn, græskarkerner, blå birkes, cheddar, soltørrede tomat og chili
Fyld til bagels
Kom kyllingebryst i en gryde med kogende grøntsagsboullion og kog i 15 minutter eller til kødet er tilberedt hele vejen igennem.
Steg bacon sprødt på en pande.
Smør bagels med flødeost og fyld dem med salat, kylling og bacon.
Har netop kogt/bagt disse bagels og de er helt flade og ser lettere ubagte ud. Har fuldt opskriften til punkt og prikke men den er flade og kedelige at se på. Har slet ikke lyst til at prøve at spise dem
Jeg synes det lyder til at dejen enten har været overhævet, så de er faldet sammen under kogningen. Eller at dejen ikke er hævet nok.
Hvis de var hævet smukt og perfekt op inden du kogte dem, så kan det være de er faldet sammen på vej ned i gryden med vand. Hvis de fx ikke er blevet håndteret helt forsigtigt nok.
Jeg vil gerne hjælpe og kan nemmest hjælpe dig med vejledning, hvis du beskriver hævningen og hvornår du vurdere det ‘gik galt’
Kh Ann-Christine
Hejsa Ann-Christine👋🏽
Er der mulighed for, at man kan undlade at komme bagepapiret med ned i gryden?🤔
Jeg er nemlig blind, så det der med at fiske papiret op igen bliver en anelse besværligt, og meget lunt på fingrene, hvis jeg skal forsøge jagten på bagepapiret i en dampende gryde🙈😄
Nu har jeg efterhånden brugt din hjemmeside i en del år, både før og efter jeg mistede mit syn, og jeg vil gerne sige tak for en super overskuelig og tilgængelig side😄
Kh
Karoline
Hej Karoline
Hvor er det dejligt du har glæde af mine opskrifter – og beklager at jeg får svaret lidt sent.
Du kan godt undlade bagepapir, men jeg synes de bliver sværere at håndtere uden, måske du kan klippe bagepapiret med ekstra papir omkring hver bagel og så bruge et ekstra stykke bagepapir, så der er god plads omkring hver bagel. Så snart bagelen rammer vandet og papiret bliver vådt glider den nemt af papiret, så man kan godt gøre det med en sikker afstand på 10 cm fra det kogende vand, for ikke at brænde fingrene.
Jeg håber du kan bruge tippet
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine
Jeg bruger de store stykker mellemlægspapir, de er også billigere end bagepapir og man behøver ikke klippe i dem
Skønt tip! Tak for at dele :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg kan forstå at der har været en video før hen, kommer der evt. en igen på et tidpunkt?
Måske, jeg vil gerne hvis vi får mere tid til at lave video igen på et tidspunkt :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Ved du hvorfor man skal koge dejen, før den bages?
Og tak for altid gode opskrifter :)
Anette
Mange tak for din søde hilsen :)
Kogningen giver den der helt særlige bagelskonsistens – både på overfladen og i krummen
Kh Ann-Christine
De ser rigtig gode ud, det skal da prøves snarest.
Nyder at få min inspiration her på siden. Du har så mange gode opskrifter.
Håber bare, at det jeg laver smager lige så godt som det ser ud på billederne :-)
Forsæt du bare med at inspirere og komme med gode idéer.
Mange tak for din søde hilsen :) Jeg er glad for at du har glæde af mine opskrifter
God fornøjelse med de lækre bagels.
Kh Ann-Christine
Har du erfaring med at koge bagels i dampovn. Jeg har tænkt på om man kan koge en hel plade i dampovn ved 100 grader og 100% damp?
Det har jeg ikke testet af, så det må komme an på en prøve.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hejsa
Bager du dem ved alm. ovn eller varmluft?:-)
Glæder mig til at smage det færdige resultat!
Hej Ida
180 grader varmluft eller 200 grader alm ovn.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg synes de “falder sammen” når jeg bager dem?
Hvad kan det skyldes?
Når bagværk falder sammen i bagningen, skyldes det oftest at det er underbagt eller at temperaturen falder i ovnen undervejs.
Kh Ann-Christine
Kan man mon dampe dem på thermomixeren i stedet for at koge dem? Tak for en rigtig god blog.
Måske … jeg har ikke en thermomixer, så det skall jeg ikke kunne sige :)
Rigtig god fornøjelse og tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Efter mange mislykkedes forsøg på at lave bagels, lykkedes det endelig med din opskrift. Tusind tak.
hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din skønne tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Er det okay, hvis dr står i mere end en 1,5 time? Ca 2,5 time.
Hvor længe kan de holde?
Kan de fryses?
Det står i opskriftsboksen under opskriftens overskrift :)
Kh AC
Familien elsker dem! Fantastisk opskrift. Tusind tak!!
Så skønt at høre, tusind tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Kæmpe fan af dig.
Du er ‘go-to’-siden når det handler om troværdige opskrifter.
I dag lavede jeg en gang bagels for første gang og med stor succes.
Hvis de skal være med kanel og rosiner, ville du så ændre noget ift sukkermængde, mængde rosiner og afbagning?
Hej Sarah,
Mange tak for din søde hilsen ♡
Jeg ville komme 2-4 spsk rørsukker i og 75 g rosiner, samme bagning.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Jeg har boet i USA i mere end 20 år, og har spist mange bagles. Denne opskrift er fantastisk og “spot on” med smagen. De er blevet en kæmpe success her i huset!
Det er dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hej, jeg prøvede at bage disse, men de kollapsede helt da jeg kogte dem. Det var som om at alt luften forsvandt. Kan de have hævet for længe? De stod nok på køkkenbordet i halvanden time ca.
Vh
Amalie
Det lyder til at de har hævet for længe på køkkenbordet. Jeg lader dem hæve en halv time, så har de hævet nok inden de koges :)
Kh AC
Hejsa
Tror du man kan anvende sin surdej til disse bagels og hvordan?
Mvh Karen
Ja, det kan du stort set med al bagværk, når det gælder som smagsgiver og gær-booster.
Jeg ville her tilsætte 2-3 spsk surdej og halv mængde gær.
God fornøjelse
Kh AC
Kan jeg bruge groft hvedemel og rugmel til denne opskrift?
Nok ikke som erstatning for al hvedemel, men noget af det, måske. Jeg har ikke testet med mål og mængder på det, så det må komme an på en prøve
Kh AC
Hej,
Jeg vil lave dem til en polterabend så vil derfor fryse dem ned, men hvordan vil du foreslå at jeg tør dem op igen? Ideen er at lave sandwish af dem, men at dem som deltager selv skal lave dem ved en af aktiviteterne så har ingen ovn. Skal de i ovnen eller kan man spise dem når de er tøet op?
Forresten kæmpe fan af dine opskrifter og ikke mindst af de nye app og madplan ;-)
Jeg vil anbefale at du fryser dem ned mens de stadig er lidt lune og helt nybagte. Så tør du dem op inden de skal bruges, stænker dem lidt med vand og luner dem i ovnen. Så smager de som frisklavede (også selv om de skal bruges nogle timer senere)
Rigtig god fornøjelse med det skønne arrangement og tusind tak for din søde tilbagemelding på appen og madplanerne, det er jeg virkelig glad for at høre ♡
Kh AC
Virkelig lækker opskrift ? men hvorfor skal bagels koges og bages?
Det giver en anderledes krumme og konsistens – prøv det endelig! De er så gode :)
Hej
Lige et spørgsmål om bagels. Hvordan er de dagen efter? Kan de evt fryses?
Vh
Ulla
De kan sagtens fryses.
De er bedst friskbagt, men kan fint stænkes med lidt vand og lunes dagen efter, og være lækre igen :)
Tusind tak for fantastisk inspiration. Disse bagels er netop blevet lavet, dog med chiliflager i dejen og revet cheddar på toppen. Lige til sønnikens madpakke imorgen.
Din blog bliver flittigt brugt til inspiration til aftensmaden!
Hvor er det dejligt at høre – jeg får helt lyst til at bage bagels senere på ugen, det vi helt sikkert også være et hit i madpakkerne her :)
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej! Hvor finder jeg din film henne? :-)
Den er desværre blevet slettet ved en fejl. Har på listen at vi skal have lavet en ny bagels video på et tidspunkt :)
– du finder alle mine andre opskriftsvideoer her
Ah okay :-) Men tusind tak for hurtigt svar!
kunne du ikke lige lave en video og vise hvordan man laver disse bagels?
Jo, det er på listen over kommende videoer vi vil optage :)
Super lækre bagels! Vi har efterhånden bagt dem en del gange nu-så lækre! Vi skal flyve næste uge, og vil tage den med op flyveren-men overvejer at bage dem i den her uge og fryse den ned. Kan man mon fryse dem ned efter de har været kogt-og så smide dem i ovnen inden de skal bruges-så de er helt nybagte? Eller er det bedre bare at fryse den ned og tø den op når de skal bruges?
Hilsen Nadia
Hej Nadia,
Tusind tak for din søde hilsen.
Det lyder som en skøn ide med bagels til rejsen, og jeg kan ret godt lide forslaget om at fryse dem ned efter de er kogt, men det er ikke testet af her og jeg ved ikke om dejen kan risikere at blive lidt mærkelig af det … det er da ihvertfald forsøget værd at prøve det med en enkelt eller to og se hvordan det bliver.
Sig endelig lige til med resultatet, hvis du prøver det :)
Kh AC
Syntes ikke jeg kan finde step by step video??
Nej, det er lidt pinligt, for jeg er kommet til at slette den ved en fejl.
Må se at få lavet en ny snart :)
Hej (:
Kan det passe at jeg ikke kan finde videoen til bagels-opskriften?
Mvh. Kamilla
Jeg er kommet til at slette den ved en fejl – men satser på at lave en ny i løbet af efteråret :)
Hej Ann-Christine
Nu har jeg bagt bagels for første gang… det er en super god opskrift og de blev rigtige fine?
Familien er flittig bruger af dine opskrifter og Valdemarsro er altid det første sted vi kigger når vi skal ny inspiration til madlavning ?
Hej Dorte
Hvor er det skønt at høre! Det er jeg rigtig glad for :)
Tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Hver gang jeg søger på en opskrift, kommer jeg ind på din side! – og det SÅ positiv en oplevelse for en bage/madelsker som mig.
Jeg skal lave disse bagels i en “mini ” udgave til min søns tapas fødselsdags bord på søndag, ville jeg kunne lave dem lørdag også bare varme dem lidt op søndag formiddag inden servering ? Tænker hvor længe de holder sig lækre
Dejligt at høre! Det er jeg da bare så glad for at du har den skønne oplevelse med min blog ♡
Du kan sagtens lave disse bagels dagen før og så stænke dem med lidt vand inden du luner dem i ovnen. – og der kan fint bruges en anden madolie end olivenolie også :)
God fornøjelse
Kh AC
Og kan man bruge almindelig olie, hvis man er løbet tør for oliven olie ?
Jeg elsker din hjemmeside og ser frem til at se de opskrifter du deler med os, via dine nyhedsbreve. Jeg bruger en stor del af min fritid på at Google opskrifter på nettet og ofte lander jeg, utilsigtet, på din hjemmeside/ youtube videoer. Jeg er en smule misundelig, på den forretning, som du har fået opbygget dig – gid det var mig ?. Godt gået!
Tusind tak for din søde hilsen ♡
Jeg er også meget glad og taknemmelig over at mit arbejdsliv og passion har kunnet forenes og lykkedes på denne måde :)
Kh AC
Skal de pakkes helt ind i bagepapir? Under kogningen?
Nej, slet ikke – de skal ikke pakkes ind, blot ned i vandet med dem og bagepapiret glider af brødet og tages op med det samme.
Jeg skal prøve denne opskrift imorgen, så vil gerne se videoen inden. Men jeg kan umiddelbart ikke finde den ?
Æv ja, den har jeg lidt tekniske udfordringer med – håber den kommer på igen. Og ellers så laver jeg en ny snart! :)
hej
Har du erfaring med at fryse dem? Skal have 20 gæste til fødselsdag og vil være lidt på forkant med frokostmenuen.
vh Ursula
Hej Ursula,
Det kan du sagtens gøre :)
Kh AC
Super lœkker opskrift, har lavet dem et par gange. Kan de mon koldhœves natten over?
Ja, det vil de sagtens kunne – så vil jeg blot anbefale 15 g går i stedet for 25 g.
God fornøjelse
Kh AC
Rigti fin opskrift. Nemme at bage..og smager skønt. Kan varmt anbefales.
Mange tak! Det er jeg glad for at høre :)
Jeg synes virkelig, at de ser lækre ud!
Jeg tænker på, om man mon kan udskifte noget af hvedemelen med fuldkornsmel? Eller tror du, at de bliver for tunge så?
Elsker alle dine opskrifter!
Mvh Christine
Tusind tak, Christine :)
Det kan du sagtens – jeg vil tro at du snildt kan slippe afsted med at erstatte 150 g hvedemel med fuldkornsmel.
Se hvad du synes om resultatet og derfra justere op med 50 g mere pr gang til du rammer der hvor de er grove, men stadig bagelslækre :)
Kh AC
Kan man lave dem mindre tro du? Skal have gæster til frokost og tænkte disse kunne være lækre i en mindre udgave.
Ja, det var da en super god ide!
Det kan du sagtens og det er jeg sikker på at det vil være et hit med små bagels. Får jo helt lyst til at lave sådan en omgang mini-bagels til mine børns madpakker nu :)
Kh AC
Skal de koge og bage lige længe tror du?
Jeg vil næsten tro at kogetiden er nogenlunde den samme – og så blot kortere tid i ovn. Afhængig af hvor store du laver dem vil jeg tro omkring 12 min bagetid, men hold evt lidt øje med dem :)
Damn – de ser virkelig lækre ud!
Vil lige høre om en erstatning som glutenfri havremel vel fungere i stedet for det mel du bruger?
Jeg har ikke erfaring med at bage med glutenfri mel, så det må komme an på en prøve :)
mmmmmh, de ser godt nok gode ud! må virkelig prøves!
God weekend! :)
<3 Rigtig god weekend til dig også :)
Super lækre har kogt/bagt dem i dag. Sikker på de bringer stor lykke i madpakken i morgen.
Dejligt at høre :)
Håber de bliver taget godt imod i madpakkerne :)
Ej, hvor er det morsomt!
Vi fik bagels lavet efter din opskrift med kylling og flødeost i går til aftensmad.
Det er altså virkelig tilfældigt :-D
Og det var super lækkert!
Haha, det er pudsigt! Dejligt at høre at de blev gode :)
Hvor er det fedt at du er begyndt at lave videoer! Jeg har aldrig prøvet at lave bagels før (vidste faktisk slet ikke at de skal koges først) men det skal da prøves :-)
Tak! Synes også det er helt sjovt at lave dem :)
Det skal helt sikkert prøves. Har du erfaring med donuts-opskrift?
Kh Rikke
Uhmm ja – det kan da være der skal sådan nogle lækre størrelser på bloggen snart :)
Det ville jeg helt sikkert være glad for, hvis der gjorde!
Mmm hvor ser de lækre ud! Dem skal jeg helt sikkert prøve at lave. Skal de helst æltes i hånden eller kan man gøre det på en røremaskine? :)
Du kan sagtens ælte dem på en røremaskine også :)
Rigtig god fornøjelse
Kh AC