Bagekartofler med chili
Bagekartofler med chili er virkelig lækkert og det er særligt nemt, hvis man tilbereder retten af en rest fra dagen i forvejen. Så er det blot at lune den lækre chilisauce og komme et par bagekartofler i ovnen.
I opskriften er det en ‘komplet ret’ – men jeg håber du vil lade dig inspirere til at lave en lidt større portion af fx chili con carne, sin carne eller bønnegryde og bruger retten på en ny måde på dag to. Se mange flere tips længere nede i indlægget med mad til to dage – hvor der laves forskellige retter på anden dagen.
Prøv også: opskrift på Quesadillas med chili >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Bagekartofler med chili
- 4 bagekartoffel
- Fyld
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk røget paprika
- 1 tsk chiliflager
- 1 spsk olivenolie
- 1 rødløg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 squash, groftrevet
- 1 dåse kidneybønner
- Til servering
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 1 dl bredbladet persille, eller koriander
- 1 avocado, i skiver
- 0,50 rød chili, i skiver
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kartofler
Skrub kartoflerne godt, vend dem i olie og prik dem et par gange med en gaffel. Bag dem i ovnen i ca. 1 time ved 175 grader varmluft, til de er møre.
Chilifyld
Kom krydderier i en gryde med løg, hvidløg og olie og sauter til løgene er bløde. Kom hakkede tomater og squash i gryden og lad det simre i 10 minutter.
Tilsæt bønner og smag til.
Skær et kryds i de bagte kartofler og fyld dem med det varme fyld.
Top med creme fraiche, avocado i skiver og drys med lidt friskhakket rød chili og friske krydderurter, fx frisk koriander eller bredbladet persille.
Hejsa Ann-Christine
I opskriften står der ikk hvor meget hakket tomater der skal i Chiligryde? Er det en fejl eller har jeg overset noget?
Jeg elsker forresten dit mad univers, kogebøger og din madplan er en kæmpe hjælp i hverdagen. Tak fordi du er dig
Hvor er det dejligt at høre! Tusind, tusind tak for din søde hilsen ♡
Jeg ved ikke lige hvorfor de hakkede tomater faldt ud af opskriften, men de er opdateret og med igen nu. Tak for at gøre mig opmærksom på det :)
Kh Ann-Christine
Når jeg laver bolognese og ender med en sjat som ikke er rigtig nok til at kalde det et måltid, gemmer jeg det ofte til næste dag og tilsætter maj og kidneybønner og bruger det som fyld i tacos eller burritos sammen med lidt passende grønt.
Så fin en ide! Tak for at dele ♡
Uh et godt indlæg.
Vil du ikke lave flere af dem?
Der behøver ikke være opskrift på dem alle, men opstillet på den måde du har gjort her med
Dag 1, dag 2 og evt 3
Fedt med inspiration på den måde ?
Det er da bare så dejligt at høre ♡
Jo, det vil jeg mægtig gerne :)
Som talt til mit madhjerte. Jeg har lavet mad på den måde siden jeg var helt ung og før jeg fik børn kunne jeg fx få 3-4 måltider ud af en god kylling, hvilket selvfølgelig var vigtigt på stramt studenterbudget. På den måde er det ikke (for) dyrt at købe gode ting. Jeg elsker at lave mad men jeg elsker også de dage hvor det er nemt at sætte noget godt på bordet fordi jeg allerede har en god rest der kan blive til noget nyt.
Jeg laver faktisk næsten konsekvent mad til to dage men vi spiser bare det samme to dage i træk. Det passer rigtig fint for mig (og os) at jeg kun behøver at lave mad hveranden dag og så skal det bare varmes på dag to :) især også fordi jeg forsøger at have dag to på de dage hvor jeg skal til træning.
Det er også en god løsning og mest af alt handler det om at finde de metoder der passer bedst ind i ens eget liv ♡
Jeg laver også ofte til to dage når det er frysevenlige retter (bolognese, chili con carne, minestrone osv) og så fryser jeg den ene portion ned til en af de travle dage.
Kh Ann-Christine
Super godt indlæg og budskab. Mere af det ?
♡♡♡
Ligesom Maj, er jeg også altid forbi din blog, hvis jeg leder efter inspiration eller opskrift?? Og det her indlæg må meget gerne få følgesvende, hvis jeg må have lov at komme med et ønske! Super god idé! Vi forsøger også at få brugt rester på bedste vis og har endda en hylde i køleskabet til det formål, men kan altid bruge inspiration til nye retter? og hvis jeg skal indrømme det, synes jeg ofte at reste-retterne eller tag-selv-bord med diverse rester er nogle af de bedste maddage herhjemme??
Hvor er det dejligt at høre, Louise!
Tak for det fine ønske, det vil jeg gerne opfylde og lave flere sådanne ‘mad til to dage’indlæg ♡ Det er nemlig sådan en fin måde at tænke nye retter ind i sit køkken og sin madlavning.
Kh Ann-Christine
Jeg er fan af mad til to dage og jeg er fan af chili con carne, genialt at bruge det i bagte kartofler – det skal prøves, TAK ?
Rigtig god fornøjelse – det smager så dejligt ♡
Super indlæg! Jeg er generelt virkelig begejstret for din blog og din youtubekanal, og din blog er altid den første jeg tjekker, når jeg søger på en bestemt opskrift. Og lækkert med ideer til, hvordan man kan bruge rester på en ny måde. Så tak for det :)
Tusind tak, Maj ♡ Hvor er det bare dejligt at høre, det er jeg glad for at du synes.
Kh Ann-Christine