Jeg elsker brød med knasende sprød skorpe, saftig, sej krumme og masser af smag. Duften af nybagt brød og smagen af nylavet lækkert brød. Uhmmmm! I øjeblikket eksperimenterer jeg med surdej, melsorter og bagemetoder. Især at bage på stenplade er min favorit lige nu. I en rygende varm ovn, 250 grader – endelig ikke varmluft – og så er stenpladen i ovnen under hele opvarmningen, så den bliver godt gennemvarm. Det giver et fantastisk brød! Prøv det endelig, hvis du har en stenplade …
Jeg ønsker mig en Le Creuset gryde til at bage i. Jamen , er det ikke bare fantastisk, som man kan lege med forskellige bagemetoder?
Her har jeg lavet en ret klistret dej af vand, surdej, salt, grahamsmel og hvede. Dejen har fået lov at hæve i 1 1/2 dag og er så ‘hældt’ på bagepapir, drysset med lidt mel og samles lidt, herefter har jeg samlet bagepapiret med en elastik, så dejen var i en lille pakke under efterhævningen mens ovnen varmende op. Ind på stenpladen med dejen, klippede straks elastikken af og så hævede dejen ellers op og ikke ud inde i ovnen. Kompliceret? Nej, slet ikke, det skulle kun være at forklare det på skrift … Det var ret nemt faktisk. Lige nu leger og eksperimenter jeg og har ikke fået skrevet noget ned, så ingen opskrift i denne omgang. Men det færdigbagte brød, det var godt nok lækkert!
Opdate: Jeg har fået en Le Creuset gryde og bager nu grydebrød med den tyndeste knasende sprøde skorpe
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvad kan være årsagen, når skorpen er for sej?
Grydebagt surdejsbrød (mit første). Store huller, sej krumme, lækker smag. Helt fantastisk bortset fra at skorpen er for sej og svær at skære.
80 % vand. Gryde varmet op med ovn + ca 30 min ekstra, 275 gr. Skruet ned til 250, da brødet blev sat ind. Bagt med låg 20 min. Bagt videre til mørk gyldent ved 230 uden låg. Stået 20 min i slukket ovn på klem. Alt jf opskriften. Bunden er værst.
Måske dum spørgsmål …
Men bager man papiret med på stenen ??
Mvh Jette
Ja, det gjorde jeg dengang.
Hej
Aller først tak for din skønne side. Super mange dejlige opskrifter og god inspiration!
Man kan altså sagtens “klare” sig uden de hundedyre Le Creuset gryder.
Jeg har to-tre støbejerns gryder fra Ikea (de er blå) og de koster nærmest ingenting. Brødet er ligeglad om det er Le Creuset gryder eller Ikea :-)
Hej Joan
Tusind tak for din søde hilsen ♡
Jeg er 100% enig, det kan man sagtens klare sig uden! ;) Gryden behøver absolut ikke være noget bestemt mærke for at lave et godt brød.
Når det er sagt, så er jeg nu alligevel glad for min gryde :)
Kh AC