Baconruller i kartoffelfad med grønt
Her får I min opskrift på baconruller i kartoffelfad med grønt, som er smækfyldt med smag, krydderier og dejlige grøntsager. Perfekt til en hyggelig weekendmiddag, men også på hverdage, hvor den for det meste af tiden passer sig selv i ovnen, inden den skal serveres.
Man kan servere en simpel grøn salat til, jeg synes det gør den ekstra lækker og giver lidt friskt sprødt til. Men da der er godt med grønt i fadet, så det er strengt taget ikke et must. Det er så dejligt og nemt med ’alt i et fad’ måltider, og de små baconruller er et hit hos både børn og voksne.
Prøv også: flere opskrifter på aftensmad >>
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene. Sauter porre på en pande med olie, til de falder let sammen, men uden at tage farve. Kom soltørrede tomater, squash, rosmarin, spinat, grøntsagsboullion og piskefløde på panden og vend det godt sammen til spinaten falder sammen. Lad det simrekoge i 5 minutter og smag til med salt og peber. Læg skiftevis et lag af kartofler og et tyndt lag af grøntsags-flødeblandingen i et smurt ovnfast fad. Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 25 minutter. Baconruller Del dejen i mindre portioner, og form små aflange frikadeller – svarende til 2 baconruller pr person. Skær baconen over midten og læg to halve stykker ved siden af hinanden. Læg farsrullen på, og rul omkring til små baconruller. Tag det ovnfaste fad ud af ovnen og anret baconrullerne i fadet. Bag retten videre i ovnen i cirka 30-45 minutter, til kartoflerne er møre og baconrullerne er gennemstegte.
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.Baconruller i kartoffelfad med grønt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom svinekød, løg, soltørrede tomater, timian, æg, piskefløde, hvedemel, salt og peber i en skål og rør det sammen til en god fars.
Hejsa
Det lyder utroligt lækkert.
Er i tvivl om hvor længe retten skal have i ovnen, er det 45 minutter i alt, eller 45 minutter fra baconrullerne kommer i fadet?
Hilsen fra Majbritt
Hej Majbritt
Det er 30-45 minutter efter baconrullerne er kommet på – til de er gennemstegt og kartoflerne møre.
Rigtig god fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Utrolig lækker ret.
Skal helt sikkert laves igen.
Så dejligt at høre, tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Virkelig lækker ret! Fantastiske krydderier, det kommer til sin ret i al enkelhed. Der står opskriften er til 4 personer. Det passer hvis alle kun skal have én gang. Jeg gangede med 1,5 til 4 personer, og der var en meget lille portion tilbage. Har oplevet det samme på one-pot-pasta og ganger derfor altid lidt op, når jeg bruger Valdemarsro. Dog helt igennem fantastiske opskrifter!!!
Hej Anne
Mange tak for din søde tilbagemelding på opskriften, hvor er det dejligt I synes godt om den.
Mht portionsstørrelser, så kan det variere alt efter hvem der spiser med. Jeg laver opskrifterne, så de passer med en fin portion pr person til 2 voksne og 2 børn. I min egen familie er der så indimellem nogle af os der spiser en smule mindre og nogen der spiser mere, – alt efter hvor meget motion man dyrker og hvor meget energi der brændes af i løbet af dagen – men samlet set passer det til os fire. Men det kan selvfølgelige variere fra familie til familie.
Det er super godt du justere til, så det passer godt til jer! – og gode rester i køleskabet er jo altid et hit (ihvertfald hos mine teenagere!) :)
Kh Ann-Christine
Skal lige høre om det gør noget træls for retten at den bliver frosset. Skal have en ret med til nogle dage i Sverige.
Mvh en der er glad for dine mange gode opskrifter. Så tak for det
Hej Anette
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for :)
Jeg tror umiddelbart ikke den er så egnet til det, for den skulle i såfald fryses efter den er færdigtilberedt og jeg tror den bliver lidt kedelig i konsistensen efter optøning og genopvarmning.
Kh Ann-Christine
Under fremgangsmåde står der, at der skal røres piskefløde i farsen, men der ikke nævnt piskefløde i ingredienslisten. Hvor meget skal der i givet fald bruges?
Har du eventuelt et erstatningsforslag til spinat, da jeg skal lave færdiggøre grøntsagsdelen om formiddagen og dermed opvarme den senere. På forhånd tak for hjælpen og for din fine hjemmeside, hvor jeg ofte finder inspiration.
Hej Anne Mette
Piskefløden er med i farsen igen nu :)
Spinat kan fint genopvarmes hvis det blot er gennemtilberedt første gang. Det er lidt en stædig skrøne at man ikke må genvarme spinat og persille. Se evt fødevarestyrelsens anbefaling.
Hvis du foretrækker at undlade spinaten, så kan du gøre det og erstatte med fx fintsnittet spidskål.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine