Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/baconruller-i-kartoffelfad/ Aftensmad Buffet, Efterår, Familiefavoritter, Forår, Mad i fad og ovnretter, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Vinter

Baconruller i kartoffelfad med grønt

Her får I min opskrift på baconruller i kartoffelfad med grønt, som er smækfyldt med smag, krydderier og dejlige grøntsager. Perfekt til en hyggelig weekendmiddag, men også på hverdage, hvor den for det meste af tiden passer sig selv i ovnen, inden den skal serveres.

Man kan servere en simpel grøn salat til, jeg synes det gør den ekstra lækker og giver lidt friskt sprødt til. Men da der er godt med grønt i fadet, så det er strengt taget ikke et must. Det er så dejligt og nemt med ’alt i et fad’ måltider, og de små baconruller er et hit hos både børn og voksne.

Prøv også: flere opskrifter på aftensmad >>

Baconruller i kartoffelfad med grønt
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT30M4
Ingredienser
  • 1 kg kartofler, i tynde skiver
  • 2 porre, i tynde skiver
  • 30 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
  • 200 g squash, groftrevet
  • 1 tsk tørret rosmarin
  • 80 g spinat
  • 1 dl grøntsagsbouillon
  • 1 dl piskefløde
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Baconruller
  • 400 hakket svinekød
  • 1 løg, finthakket
  • 20 g soltørrede tomater i olie, finthakkede
  • 1 tsk tørret timian
  • 0,50 dl piskefløde
  • 1 æg
  • 25 g hvedemel
  • 70 g bacon, i skiver
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Til servering
  • 0,50 håndfuld frisk oregano, eller bredbladet persille
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Sauter porre på en pande med olie, til de falder let sammen, men uden at tage farve. Kom soltørrede tomater, squash, rosmarin, spinat, grøntsagsboullion og piskefløde på panden og vend det godt sammen til spinaten falder sammen. Lad det simrekoge i 5 minutter og smag til med salt og peber. Læg skiftevis et lag af kartofler og et tyndt lag af grøntsags-flødeblandingen i et smurt ovnfast fad. Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 25 minutter.

Baconruller
Kom svinekød, løg, soltørrede tomater, timian, æg, piskefløde, hvedemel, salt og peber i en skål og rør det sammen til en god fars.

Del dejen i mindre portioner, og form små aflange frikadeller – svarende til 2 baconruller pr person. Skær baconen over midten og læg to halve stykker ved siden af hinanden. Læg farsrullen på, og rul omkring til små baconruller.

Tag det ovnfaste fad ud af ovnen og anret baconrullerne i fadet. Bag retten videre i ovnen i cirka 30-45 minutter, til kartoflerne er møre og baconrullerne er gennemstegte.