Baba Ganoush – Auberginedip


Baba Ganoush er en cremet lækker auberginedip fra det mellemøstlige køkken som er skøn at servere til alt fra grøntsagsstænger til at smøre i sandwich, bruge som dip til falafler.
Lige som med hummus er den skøn at servere med fladbrød til at dyppe i den cremede dip eller til at fylde i fladbrød med grønt og krydret kød.
Dippen Baba Ganoush laves af bagt aubergine, som bliver mørt som smør når de bages i ovnen. En grøntsag der er super skøn at krydre med hvidløg, citron og gode sager.
Prøv også: min opskrift på hummus >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Baba Ganoush
- 1 aubergine
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk tahin
- 1 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal herfra
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk frisk mynte, finthakket
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Skyl auberginen og prik den mange gange med en gaffel, kom den hele aubergine på en rist i en 180 grader varm ovn og bag den i 45 minutter.
Lad auberginen køle af, halver auberginen på langs og skrab kødet ud med en ske.
Kom auberginekødet i en skål eller blender sammen med resten af ingredienser og blend det grundigt til en cremet dip.
Smag godt til med salt, peber, citronsaft, fintrevet citronskal og olivenolie til du synes smagen er god.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hej,
Kan man grille auberginen i stedet for at komme den i ovnen? – og i givet fald, hvor lange skal den så have? Skal skindet blive brændt eller hvordan? Har ikke lavet det før, men glæder mig til at smage det!
Ja, det kan man fint. Det skal grilles over indirekte varme til auberginekødet er blødt og mørt. Du kan evt halvere dem og lægge på grillen med skindsiden ned.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan jeg bruge sesamfrø i stedet for tahin?
Ja, det kan du, evt læg dem i blød og/eller mal dem fint
Kh Ann-Christine
Dette er den ultimativt bedste opskrift på Baba Ganoush.
Konsistens og smag fungerer bare.
Jeg har smagt mange, men denne uhm.
Hej Annett
Tusind tak for din søde tilbagemelding på opskriften, det er jeg rigtig glad for at høre ♡
Kh Ann-Christine