Bålmad

Det er enormt hyggeligt at lave mad over bål og det er en skøn måde at være sammen på, og hygge med børnene, som elsker at være med når der laves mad udendørs ved bålet.

Mange opskrifter egner sig glimrende som bålmad, så her på siden har jeg samlet alle mine skønne opskrifter til at lave mad over bål – alt fra snobrød til lækre gryderetter.

Tip til bålmad:

  • Brug gamle gryder og pander der kan tåle varmen (fx støbejern)
  • Læg en rist over bålet, som evt sættes på mursten eller andre sten.
  • Lav mad på gløderne og ikke direkte på ilden
  • Brug altid knastørt træ og kom evt et par kul på bålet!
  • Brug fantasien og gør det til en leg ;)
  • Husk vand til at slukke bålet med, inden man går fra bålet igen.
Opskrifter
Kylling Stroganoff med kartoffelmos
Texmex risret med oksekød
Orientalsk risret med oksekød
Tacosuppe
One pot pasta
Indisk dhal med raita
Chili con carne
Pandekager
Mexicansk risret
Svinekæber - braiserede med øl
Vikingegryde
Bønnegryde
Kikærtegryde med linser og kokosmælk
One Pot Pasta med kødsovs
Chorizosuppe med kartofler og grønkål
Chili sin carne
Minestronesuppe
Lasagnesuppe
Fiskelasagne
Spaghetti Bolognese
Gullashsuppe
Hotdogs
Svensk pølseret
Pizza Margherita med Basilikum
Æggekage med kartofler