Avocadosuppe
Avocadosuppe er en kølig og lækker suppe, som er perfekt til nem og hurtig aftensmad på en varm solskinsdag.
Suppen er både læskende og mættende, særligt hvis den serveres med et godt brød til.
Avocadosuppe kan fint serveres på en helt almindelig hverdagsaften, men den gør sig nu også godt til en lækker forret og som gæstemad.
Prøv også: min opskrift på kold gazpacho tomatsuppe >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 2 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Avocadosuppe
- 2 avocado, uden sten og skal
- 1 agurk, i grove stykker
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 6 dl grøntsagsbouillon, afkølet
- 1 øko lime, fintrevet skal og saft
- 0,50 tsk chiliflager
- salt
- sort peber
- Til servering
- 1 spsk græskarkerner
- 1 spsk solsikkekerner
- 1 spsk pinjekerner
- 1 håndfuld frisk koriander
- 1 tsk chiliflager
- 1 øko lime, saft
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom avocado, agurk, koriander, hvidløg og grøntsagsbouillon i en blender og blend, til det er helt cremet og ensartet. Smag suppen til med salt, peber, limesaft og lidt friskrevet limeskal, samt chiliflager efter smag og behag.
Blend igen og sæt derefter suppen på køl i cirka 3 timer eller i fryseren i cirka 30-40 minutter, til suppen er helt afkølet.
Rist græskarkerner, solsikkekerner og pinjekerner på en tør varm pande, til de lige akkurat tager en anelse farve. Server den iskolde suppe med frisk koriander, chiliflager, et dryp lime og et drys kerner.
4 personer, hvis forret
Hej, har lige lavet kold agurke suppe fra Vegetar kogebogen og det er nok det dårligste vi længe har smagt. Har så søgt her for at se om der er nogen kommentarer til suppen eller ændringer siden bogen blev lavet men når man søger på kold agurke suppe kommer denne advokadosuppe frem. Er opskriften fjernet fra dine opskrifter eller er der en andengrund til at den ikke er til at finde.
Hej Mette
Hvor er det ærgeligt med suppen. Det kan jo selvfølgelig være et spørgsmål om smag og behag, og at den blot ikke falder i jeres smag.
Det kan også være, at der er nogle små ting, som jeg kan hjælpe med ift hvis den opskrift ikke er lykkedes som ønsket hos jer. Hvis det er tilfældet, så fald vil jeg gerne vide om det er konsistensen, og lidt mere om hvad I smagen I ikke er så vilde med?
I forhold til smagen, så er det vigtigt at det er søde saftig ærter der bruges og hvis man fx bruger friske ærter, så kan man være uheldige, at der ikke er så meget sødme og saft i, men at de er blevet lidt for tørre, en anelse bitre og mindre søde i smagen. Disse ærter vil giver en suppe der smager mere grønt end godt er ;)
Med søde saftige ærter synes jeg selv den kolde agurkesuppe smager rigtig lækkert og jeg har fået fine tilbagemeldinger på den, når jeg har serveret den for venner og familie.
Det er ikke alle opskrifter fra mine kogebøger, som jeg har udgivet online. Nogle opskrifter holder jeg tilbage til kun at være i bøgerne og andre udgiver jeg muligvis over tid. Min opskrift på ærtesuppe er derfor (endnu) ikke at finde online på Valdemarsro eller i appen.
Skriv endelig igen, hvis jeg kan hjælpe eller du har spørgsmål til det jeg skriver, det er du hjertelig velkommen til :)
Kh Ann-Christine
Kan denne laves dagen før?
Skal bruge en forret til vegetarer til en konfirmation.
Hej Christine
Det vil jeg fint tro, dryp den evt med lidt limesaft på overfladen og dæk overfladen med film på køl, så den ikke ilter.
Kh Ann-Christine
Jeg er den lykkelige ejer af din grønne kogebog og skal her i weekenden for første gang lave den kolde avocadosuppe til os selv og et par gæster. Jeg vil gerne bruge de frosne avocado-tern, som man nu kan få. Hvor mange avocadoer svarer en pakke med 250g til?
Med venlig hilsen og tak for god inspiration
Bodil, Slagelse.
Hvor dejligt!
Det må jeg nok melde pas på, har ikke vejet avocadoerne, med jeg tænker at omkring 150-175 g nok ikke er helt skævt. Start evt med 150 og smag til og juster konsistensen med mere.
God fornøjelse
Kh AC
Suppen lyder så lækker, men jeg kan simpelthen ikke lide koriander… Er der en anden god krydderurt, du kan anbefale at man erstatter med i stedet?
Du kan blot undlade eller erstatte med bredbladet persille.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan jeg bruge frossen avocado i stedet og i så fald, hvor mange gram?? :-)
ja, mon ikke … det vil jeg tro – og bare samme mængde i gram som svarende til 2 avocadoer uden sten, omkring 200-250 g vil jeg tro.
Hvordan bliver den varm?
kan den laves dagen i forvejen?
Jeg er ikke helt sikker på om avocadoen kan holde sig frisk nok i farven, men det er da forsøget værd – og skulle den blive lidt kedelig brun i farven, så er det blot iltning og ikke noget der er skadeligt for smagen eller friskheden.
Prøv Sophie Dahls version.
Ej den suppe fik min mand og jeg til forret til vores bryllup, med frisk pillede fjordrejer. Det smagte himmelsk. Opskriften må prøves i weekenden. Tak
Hvor skønt, så vækker den jo særligt fine minder ♡
Uhmm!!
Vi er lige for tiden i ‘Avocadoland’ aka Spanien og spiser de skønne frugter hver dag.
Din suppe står nu øverst på min liste over hvad jeg skal prøve at lave med avocado!
Tak for et godt indlæg og en superfin blog:-)
Åh, hvor lyder det altså skønt!
Nyd det smukke Spanien og tusind tak for din søde hilsen.
Kh AC