Aussie burger
Aussie burger er en lidt anderledes burger, som udover at bestå af brød og bøf, så har den spejlæg, rødbede, grillet ananas som grundsten. Det er seriøst en burger der vil noget, det her!
Det kan måske lyde skørt – men nøj, det er virkelig lækkert! Så prøv opskriften, og lad mig høre om du ikke er enig.
Aussie Burger smovs, så det batter.
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Aussie Burger
- Bøffer
- 400 g hakket oksekød
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1 spsk abrikosmarmelade
- 2 spsk worcestershire sauce
- 1 tsk røget paprika
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Fyld
- 4 skiver ananas, skåret fri for skal og stok
- 4 æg
- 4 skiver bacon
- 2 håndfulde rucola
- 8 skiver rødbede
- 4 skiver cheddar ost
- 4 spsk mayonnaise
- 1 løg, skåret i tynde ringe
- 1 tsk smør
- Derudover
- 4 burgerboller
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bøfferne
Kom det hakkede oksekød i en skål sammen med hvidløg, worcestershiresauce, abrikosmarmelade, røget paprika, salt og peber. Rør det godt sammen og form fire bøffer.
Steg dem på en varm grill eller på en grillpande.
Steg bøfferne i 4-5 minutter på hver side. Når den ene side er stegt, vendes bøfferne. Kom en skive cheddarost på og lad den smelte, mens bøffen steger færdig på den anden side.
Fyld
Grill ananasskiverne sammen med bøfferne, til de er møre og varme.
Steg bacon sprødt på en pande, sæt det til side på køkkenrulle og sauter løgene i fedtet fra bacon samt lidt smør, til de er bløde. Steg til sidst spejlæggene på den rygende varme pande.
Saml aussie-burgeren
Smør burgerbollerne med mayonnaise og saml burgeren med rødbedeskiver, rucola, bøf med ost, bacon, ananas, bløde løg og spejlæg.
Jeg er i tvivl?
Er det en rå rødbede du skærer i tynde skiver og putter i? :)
Ja, det er helt korrekt :)
Fedt! Tusind tak for svar :D
Hold nu op, den smager godt! Jeg var betænkelig ved flere af elementerne og sammensætningen, men alle dine andre opskrifter har smagt fantastisk, så jeg tog chancen, og denne var ingen undtagelse. Mums!
Hvor godt du gjorde forsøget med den og synes godt om det, ikke mindst :)
Mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Denne opskrift kan helt klart anbefales – smager lige så godt som det ser ud på dine flotte billeder. Vi lavede disse til en hyggelig venneaften og det var super lækkert.
Tak for et fantastisk site som jeg er storforbruger af. Dine opskrifter fungerer altid godt, og der er masser af inspiration at hente i dine flotte billeder.
Hvor er det dejligt at høre! Tusind tak for din søde hilsen og pæne ord om mine opskrifter og blog ♡
Kh AC
Meeeega lækker aftensmad??? Bare liiiiige ét spørgsmål – hvordan kan I på nogen måde spise den MED tilbehør?? vi lavede “kun” 3 burgere, og vi var total “sat”, da vi havde spist…fsktisk måtte mor lade overbollen ligge? nå men tak for en fed blog – meget inspirende
Haha, på en sulten sommerdag, hvor frokosten var meget lille ;)
Tak for din søde hilsen ♡
Hold nu op en lækker burger!
Lavede den med drengene, og der var ikke et øje tørt :D
Tak for en lækker opskrift.
Hilsen Simon
Hej AC,
Tak for en fantastisk blog, som jeg bruger flittig. På vores skole har vi en ” elevcafe”, for eleverne står for mad til resten af skolen. Jeg bruger dine opskrifter hver uge og ungerne elsker dem. Jeg vil gerne prøve “Aussie Burgers” på torsdag, og da vi ikke har en grill til rådighed, tænker jeg om det kan enten grilles i oven eller steges på panden? Og hvad med osten.. Har du en god forslag?
Tak for dejlig inspiration.
Kh, Joan
Hej Joan,
Årh altså! Fantastisk.
Bliver så glad over sådan en dejlig hilsen. Alle skoler, vuggestuer og børnehaver skulle jo have en som dig til at lave mad :)
Jeg ville nok vælge at stege bøffer og speglæg på panden – og ananasskiver i ovnen. Bøfferne kan måske lige komme i ovnen med ost tilsidst i 2-3 minutter nu hvor ovnen alligevel er varm
Rigtig god fornøjelse og hils dine dygtige elever
Kh AC
Tusind Tak AC! Jeg elsker at prøve at lave anderledes/forskellige mad og det gør ungerne også. Tak for input.
Kh. Joan
Lige en tilbage melding – det gik virkelig godt! Det smagt og så fremragende ud.
Det er jeg glad for at høre :)
Det er så dejligt! :)
Håber det gik godt med burgerne
Kh AC
Skønt man efter 35år kan få lov at opleve den bedste burger nogensinde. Hold nu fast! Lavede dog den med syltede rødbeder, dåse ananas og tarvelige burgerboller…men jeg har aldrig oplevet noget lignende! Tak! Fantastisk!
Ej, hvor fantastisk!
Vi er virkelig også vilde med den burgervariant herhjemme, så det er jo bare super skønt at dele den og at den også hitter stort hos andre :)
Kh AC
De er helt fantastiske! Kæmpe hit herhjemme :)
Vi må spise dem igen idag, selvom det kun er en uge siden sidst :)
Tak for endnu en lækker opskrift fra din side her :)
Åh hvor er det dejligt! Det er jo virkelig en sand fornøjelse at lave opskrifter til bloggen her :)
Tusind tak for den søde hilsen
Tusind tak for en rigtig god blog. Jeg lavede disse i lørdags, og det var et STOOOORT HIT! Dog blev mine burgerboller ret flade (heldigvis smagte de stadig godt.) Hvad kan jeg have gjort forkert? Jeg kan kun bage efter opskrift, så kan ikke selv regne ud, hvad der er fået galt – altså om der mon manglede mel eller? Jeg kunne nemlig slet ikke ælte delen, da den var vildt klistret, så røremaskinen stod for hele arbejdet.
Hej Sine,
Mange tak for din hilsen og hvor skønt at høre med burgerne :)
Mht brødene, så kan det være lidt svært, for det er meget en fornemmelse og mængderne på mel afhænger af både meltypen og på hvor meget og hvordan dejen æltes. Jeg synes det lyder som om at din dej enten skulle have en smule mere mel, det er sikkert ikke særlig meget, måske bare lige til at kunne ælte den godt igennem uden at den klistre for meget. Eller at den skulle æltes længere, for at kunne nå at opsuge alt melet.
Jeg overvejer at lave nogle bage-videoer på et tidspunkt, det håber jeg vil være fint til at vise hvordan jeg gør når jeg bager :)
Kh AC
Hej Ann-Christine
Ummm… den lyder super lækker! Jeg har også gang i lidt burger-hack fra forskellige lækre burgerjoints. Elsker at man kan udvide hele burgerkonceptet i det uendelige! Tak for altid super lækker inspiration og smukke billeder!
/Tina :)
Det er nemlig super dejligt at der er uendelige muligheder der ;)
Tak for den søde hilsen
Kh AC
Armen jøsses, der gik vi da godt nok glip af noget!!!
Må se om jeg kan gøre kunsten efter en dag :0)
Ha ha, ja ik´ ;) Men så havde vi jo lige en smadderhyggelig lørdag i stedet :)
OMG Miammmmm I want some!
:)
Kan godt lide forholdet mellem bøf og bolle?
Det ser så lækkert ud?
Det er vist fredags menuen?
Hehe, ja der er en god balance der ;)
Rigtig god fornøjelse med den :)
Tror lige, jeg stjæler den opskrift. Nøj den ser lækker ud !! Det må da være, the King of burgers. !
Det er tæt på i hvert fald! :) Den er top lækker :)
Nu gjorde du det igen Ann-Christine :-) vi skal da sørme have lækker mad til aften, glæder mig helt vildt, tag for dejlig inspiration
Yeahh, hvor dejligt! Og skønt at opskriften stryger direkte ind på aftenens menu :)
God fornøjelse til jer
Kh AC
De er jo intet mindre end fantastiske Ann-Christine, hold op de smagte godt :-)
Ih, hvor er det dejligt at høre :)
Hej Ann-Christine
Den ser og lyder godt nok lækker. Har du et forslag til, hvad man kunne erstatte bøffen med? Jeg spiser nemlig kun fisk og kylling, men jeg synes, at de andre ingredienser i burgeren lyder super lækker, så det ville kun være bøffen, jeg vil erstatte.
Mange hilsner
Inaam
Hej Inaam,
Jeg ville skifte bøffen ud med en rødbedebøf: http://www.valdemarsro.dk/roedbedeboeffer-ala-vegetar-pariserboef/ det passer perfekt til.
Alternativt en bønnebøf, som i denne portobelloburger: http://www.valdemarsro.dk/greasy-portobello-burger-med-boenneboef/
Begge dele vil passe glimrende til alt fyldet i denne burger :)
Kh AC