Grillet aubergine med tahindressing og mynte
Grillet aubergine med tahindressing og mynte er en enestående lille ret som tilbehør og i godt selskab med denne kikærtesalat og ja, med stort alle de mellemøstligt inspirerede opskrifter jeg har delt her.
Aubergine bliver helt vidunderlig lækker, når det pensles med olie og bages i ovnen eller grillet.
Grillet aubergine bliver på denne måde så lækkert mørt og fløjsblødt. En enkel og simpel ret som tilbehør, som kun bliver ekstra lækker, når den bliver drysset fine rubinrøde granatæblekerner, grønne pistaciekerner og frisk mynte – samt koriander, hvis man er til det (det er jeg, men ved at lige netop den krydderurt deler vandene).
Tahindressingen er prikken over i´et. Den er nem at lave og smager rigtig skønt i mange salater.
Arbejdstid 15 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Grillet aubergine med mynte og tahindressing
- 2 aubergine
- 0,50 dl olivenolie
- 0,50 dl granatæblekerner
- 2 spsk pistaciekerner
- 1 håndfuld frisk mynte, fintstrimlet
- Tahindressing
- 2 spsk tahin
- 0,50 citron, saften herfra
- 0,50 tsk stødt spidskommen
- 1 nip stødt koriander, (kan undlades)
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- koldt vand, til konsistens er perfekt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Grillet aubergine
Pensl auberginestykkerne med rigeligt olivenolie – de suger en del til sig, og det bliver de blot ekstra lækre af.
Bag auberginerne på en bradepande med bagepapir ved 225 grader i en forvarmet ovn ved varmluft i 20 minutter – eller smæk dem på grillen, til de er gyldne.
Tahindressing
Bland tahin, citronsaft, olivenolie og spidskommen i en skål. Rør det godt sammen og tilføj vand en smule af gangen til konsistensen er perfekt som dressing. Smag til med salt og peber
Anret
Dryp tahindressing over og drys med graatæblekerner, pistacie og krydderurter.
Hvor meget Tahin skal der i tahin dressingen?
Det er fluks opdateret så det står i opskriften nu.
Mange tak for at gøre mig opmærksom på det :)
Kh AC
Mums hvor lyde det godt – laver tit retter med aubergine, dette er en fornyelse med dit tilbehør og det skalær
Ves til kylling i aften.
Tak for dine skønne opskrifter og god weekend
Lis
Tusind tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre :)
Dejlig dag til dig
Kh AC
Ser rigtig godt ud! Kender du Yotam Ottolenghi’s kogebog “Jerusalem”. Hvis ikke, så er den helt sikkert noget for dig. Lækre, simple opskrifter fra det mellemøstlige køkken der altid bliver vellykkede.
Mange hilsner, Veronica
Den kender jeg ikke, men det vil jeg da lige kigge nærmere på – lyder som en spændende bog :)
Tak for tippet
Kh AC
Den skal jeg prøve idag! Jeg elsker aubergine, og skal have omvendt min familie, så de også bliver glad for det ;-)
det krydser jeg fingre for at de bliver ;) -er også selv i gang med at overbevise mine børn om det samme :)
Ser virkelig spændende ud, og jeg ææææælsker aubergine, så den ret skal da helt sikkert afprøves.
Me too!
Auberginer er gode i så mange skønne retter :)