Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aubergine-med-tahindressing/ Aftensmad Mellemøstens køkken, Tilbehør Aftensmad, Vegetar

Grillet aubergine med tahindressing og mynte

Grillet aubergine med tahindressing og mynte er en enestående lille ret som tilbehør og i godt selskab med denne kikærtesalat og ja, med stort alle de mellemøstligt inspirerede opskrifter jeg har delt her.

Aubergine bliver helt vidunderlig lækker, når det pensles med olie og bages i ovnen eller grillet.

Grillet aubergine bliver på denne måde så lækkert mørt og fløjsblødt. En enkel og simpel ret som tilbehør, som kun bliver ekstra lækker, når den bliver drysset fine rubinrøde granatæblekerner, grønne pistaciekerner og frisk mynte – samt koriander, hvis man er til det (det er jeg, men ved at lige netop den krydderurt deler vandene).

Tahindressingen er prikken over i´et. Den er nem at lave og smager rigtig skønt i mange salater.

Grillet aubergine med mynte og tahindressing
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT15M4
Ingredienser
  • 2 aubergine
  • 0,50 dl olivenolie
  • 0,50 dl granatæblekerner
  • 2 spsk pistaciekerner
  • 1 håndfuld frisk mynte, fintstrimlet
  • Tahindressing
  • 2 spsk tahin
  • 0,50 citron, saften herfra
  • 0,50 tsk stødt spidskommen
  • 1 nip stødt koriander, (kan undlades)
  • 1 spsk olivenolie
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • koldt vand, til konsistens er perfekt
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Grillet aubergine
Pensl auberginestykkerne med rigeligt olivenolie – de suger en del til sig, og det bliver de blot ekstra lækre af.
Bag auberginerne på en bradepande med bagepapir ved 225 grader i en forvarmet ovn ved varmluft i 20 minutter – eller smæk dem på grillen, til de er gyldne.

Tahindressing
Bland tahin, citronsaft, olivenolie og spidskommen i en skål. Rør det godt sammen og tilføj vand en smule af gangen til konsistensen er perfekt som dressing. Smag til med salt og peber

Anret
Dryp tahindressing over og drys med graatæblekerner, pistacie og krydderurter.