Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aspargessuppe/ Aftensmad Festmad, Forår, Forretter, Natmad, Suppe, Vegetar

Aspargessuppe

Aspargessuppe med friske lækre asparges – fyldt med den lækreste smag, saft og kraft. Dét er luksus.

Der er noget særligt lækkert ved de råvarer der er så kortvarige, at man bare må stornyde dem i den korte tid de har sæson. Som fx danske hvide og grønne asparges.

Det er lige nu og frem til omkring sankthans, så selv om maj måned og pinsen byder på det lækreste sommervejr længe, så er det alligevel det hele værd at lave en lækker aspargessuppe, mens det stadig er sæson.

Prøv også: få flere opskrifter med asparges >>

Aspargessuppe
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT30M4
Ingredienser
  • 600 g hvide asparges
  • 2 skalotteløg, finthakket
  • 250 g kartofler, i små tern
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 1 æggeblomme
  • 1 dl piskefløde
  • 1 øko citron, lidt revet citronskal
  • 6 grønne asparges
  • 20 g smør, til stegning
  • sort peber, friskkværnet
  • flagesalt
  • Til servering
  • 4 skiver brød
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Skræl de hvide asparges på alle sider, start lige under aspargeshovedet og derfra ned. Skær til sidst 1-2 cm af bunden. Skær hovederne af de hvide asparges og gem dem til senere, hvor de skal anrettes til servering.

Skær de hvide aspargesstilke i tynde skiver på ca 1/2-1 cm.

Sauter løg i en gryde med smør, til de er bløde. Tilsæt kartoffeltern og boullion. Kog op, læg låg på og lad det koge ved svag varme i 10 minutter.

Kom de hvide aspargesstykker i gryden og kog videre til kartoflerne er møre.

Blend suppen med en kraftig blender til den er cremet og lækker.

Kog suppen op igen og smag den til med piskefløde, fintrevet citronskal, salt og peber. Juster konsistensen med mere boullion, hvis suppen er for tyk.

Pisk en æggeblomme i den varme suppe, lige inden servering.

Knæk den nederste trævlede stilk af de grønne asparges og del hver asparges i 4 stykker. Blancher både de grønne asparges og de hvide aspargeshoveder i 1-2 minutter i en gryde med kogende letsaltet vand.

Anret suppen med aspargeshoveder, lidt friskkværnet sort peber og server med godt brød til.