Asparges med ramsløg og rørt stenbiderrogn
Hvide og grønne asparges i kombination med ramsløg og stenbiderrogn er en nem og virkelig delikat forret at servere på den varm forårsdag og jeg har selv planer om at gentage successen i den kommende Kr. Himmelfartsferie, der venter lige om hjørnet og lokker med lune dage, udendørsmiddage og kølig hvidvin i glasset.
Kombinationen af de tre forårsbebudere bliver til den skønneste forret her. Det er så absolut allersidste udkald for stenbiderrogn lige nu, hvis man kan være heldig stadig at få fat i det. Men ellers så undlad det, som jeg beskriver i opskriften – de lækre asparges og ramsløg er også fabelagtige i en duet ♡
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Asparges med ramsløg og rørt stenbiderrogn
- 12 grønne asparges
- 12 hvide asparges
- 1 tsk smør
- 10 ramsløg, blade
- 0,50 dl olivenolie
- 1 dl cremefraiche 38%
- 1 dl stenbiderrogn, (kan undlades helt)
- 1 håndfuld frisk dild
- sort peber, friskkværnet
- flagesalt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Ramsløgsolie
Kom ramsløg og olie i en blender eller minihakker og blend det til en grøn ramsløgsolie.
Asparges
Skræl de hvide asparges og knæk det aller nederste trævlede stykke af. Damp de hvide asparges i kogende letsaltet vand i 3-4 minutter.
Knæk den nederste trævlede stykke af de grønne asparges og lynsteg dem i et minut i smør på en varm pande.
Rørt stenbiderrogn med cremefraiche
Kom stenbiderrognen på et stykke køkkenrulle, for at fjerne overskydende væde og rør den derefter sammen med cremefraiche og evt 1 tsk finthakket dild.
Er det ikke længere sæson for stenbiderrogn, så server blot med cremefraiche rørt med lidt dild, salt og peber.
Anretning
Skær asparges i to lige store stykker og anret skiftevis hvid og grøn, som på billedet. Top med en spsk. rørt cremefraiche eller rørt stenbiderrogn, dryp med ramsløgsolie og drys med lidt flagesalt og friskkværnet peber.
Nu er jeg lidt usikker, og derfor må jeg hellere lige spørge her, inden jeg kaster mig ud i det… Skal det være friske ramsløg – og i så fald, hvor kan man finde dem? :D
TAK for alle dine gode opskrifter!! :-)
Hej Nanna
Ramsløg kan du finde frisk i slutningen af marts, april og maj
Denne opskrift er en sæsonopskrift, som jeg varmt vil anbefale til slutningen af april eller maj måned, da alle råvarerne kan fåes frisk i sæson der
Tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej Ann-christine
Jeg er meget stor fan af din fantastiske blog og følger ivrigt med i alle dine lækre opskrifter, det er altid lækkert med nogle nye indslag i hverdagen og indenfor det halvandet år jeg har været flyttet hjemmefra har jeg lært rigtig meget madlavning, takket være din blog <3
Jeg tænkte på om man må spørge hvor du har købt dine hvide krydderurtepotter som altid står på dit køkkenbord? De er virkelig fine.
Venlig hilsen Susanne
Hej Susanne
Tusind tak, hvor er det dejligt at høre ♡ Det er jeg virkelig glad for!
De fine krydderiskjulere er fra Ikea, og jeg tror de stadig har dem.
Dejlig aften til dig og tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
jeg er på vej hjem fra arbejde nu og klar på en lang weekend og denne opskrift er lige hvad der skal serveres for vores gæster i morgen.
Tak for alle dine gode opskrifter og ideer og god miniferie til dig og dine
Det lyder til at der er lagt op til den dejligste forlængede weekend/miniferie.
Rigtig god fornøjelse med retten her og tusind tak for din søde hilsen♡
Dejlig solskinsdage til dig
Kh AC