Asiatiske kødboller med sticky sauce
Saftige asiatiske kødboller i sticky sauce og fyldt med skøn smag af ingefær, koriander og chili. De er simpelthen så lækre og smækfyldt med god smag.
Jeg bruger dem til mange skønne retter i det asiatiske køkken, server dem med ris, dampet grøntsager som fx broccoli. Lav en lækker asiatisk salat med de saftige kyllingeboller eller sæt dem på spyd og server i madpakken, til hapsemad med tomater, agurk og andet grønt og meget andet godt.
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Asiatiske kødboller med sticky sauce
- 400 g hakket kylling
- 2 forårsløg, fintsnittede
- 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 2 fed hvidløg, pressede
- 0,50 tsk rød chili, finthakket
- salt
- sort peber
- Sticky sauce
- 1 spsk sesamolie
- 2 spsk soja
- 1 spsk brun farin
- 1 dl æblejuice
- 1 lime, saften herfra
- Derudover
- 25 g sesamfrø, ristede
- 1 forårsløg, finthakket til drys
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør farsen sammen af kyllingekød, forårsløg, koriander, ingefær, hvidløg og rød chili, salt og peber – kom rød chili i efter smag og du kan også undlade det, hvis det bliver for stærkt.
Form små kyllingeboller af farsen og steg dem på panden i olie i 7-8 minutter. Vend dem hyppigt, så de bliver fint runde.
Tjek om de er gennemstegte og sæt dem til side et øjeblik på en tallerken.
Sticky sauce
Kom alle ingredienserne til den sticky sauce på en ren pande og kog det op under omrøring. Det skal gerne koge en smule ind og tykne lidt.
Kom kyllingebollerne på panden og glaser dem i den lækre sauce. Skru ned til lav varme og lad dem simre let i saucen til den har sat sig om kyllingebollerne.
Anret og drys med ristede sesamfrø og finthakket forårsløg.
Hej. Hvad serverer man til disse lækre kødboller?
Hej Dorthe
Fx denne asiatiske salat, eller du kan servere dem som kødet til en af mine mange nudel- og asiatiske retter – det er SÅ lækkert!
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
lækker opskrift MUMS! ;)
mange tak :)
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tak for alle dine super gode opskrifter, de bliver brugt flittigt af både min datter og jeg.
Min søn har ønsket de her kødboller til hans fødselsdags fejring i morgen, men gæsterne kommer til kaffe og kage om eftermiddagen, og jeg havde ikke lige tænkt over at jeg så skal stå og og stege kødboller imens vi har gæster.
Så mit spørgsmål, tror du at de egner sig til at jeg laver dem om formiddagen og så varmer dem igen til aften i sticky sauce?
Vh Mette
Hej Mette
Tillykke med din søn :)
jeg håber det er gået godt og I havde en skøn fest – jeg har lige holdt lidt fri i sommervarmen, så svarer derfor lidt sent ift fødselsdagsfejringen.
Men du kan fint stege dem på forhånd og lune dem senere for derefter at vende dem i saucen
Kh Ann-Christine
Mums, kyllinge kødboller er så lækkert 😍 Jeg har prøvet både denne version men har også prøvet at bruge marinaden fra din teriyaki kylling. Det er virkelig også lækkert! Tak for gode opskrifter, finder altid inspiration til aftensmaden herinde :-)
Tusind tak for din søde hilsen og tilbagemelding på opskriften, det er jeg glad for at høre.
Dejlig dag til dig
Kh Ann-Christine