Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/asiatisk-vegetarbowl-med-kikaerter/ Aftensmad Asiatisk, Efterår, Forår, Sommer, Vegetar, Vinter

Asiatisk vegetarbowl med kikærter

Her får du en nem og lækker opskrift på asiatisk vegetarbowl fyldt med lækre sager – kokosris fyldt med god smag, krydrede kikærter, sprøde grøntsager, cremet avocado og en spicy dressing.

Det er super lækkert og en dejlig farvestrålende vegetarret fyldt af god smag og som mætter godt. De cremede kokosris smager vidunderligt og med kokosmælken i risen, så mætter de super godt. Kikærterne tilføjer umami smag og protein til retten og med de sødt/syrlige gulerødder og grønt til, så bliver man både mæt og glad.

Prøv også: opskrift på asiatisk nudelsalat >>

Asiatisk vegetarbowl med kikærter
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT45M4
Ingredienser
  • Kokosris med ingefær
  • 10 g ingefær, fintrevet
  • 3 dl basmati ris
  • 400 ml kokosmælk
  • 1 dl vand
  • 0,50 salt
  • 100 g spinat, grofthakket
  • 1 tsk sesamolie
  • Syltede gulerødder
  • 3 gulerødder, strimlede
  • 1 dl vand
  • 30 g sukker
  • 1 dl riseddike
  • Krydrede kikærter
  • 2 dåser kikærter, drænede og skyllede
  • 15 g sukker
  • 2 spsk teriyaki
  • 1 øko lime, saften herfra
  • 3 spsk sesamolie
  • Asiatisk mayo
  • 75 g mayonnaise
  • 1 spsk fishsauce
  • 1 fed hvidløg, pressede
  • 1 tsk ingefær, fintrevet
  • 1 øko lime, fintrevet skal herfra
  • sort peber, friskkværnede
  • Til servering
  • 15 g sesamfrø, ristede
  • 100 g baby spinat
  • 1 avocado, i skiver
  • 0,50 agurk, i skiver
  • 2 stængler forårsløg, fintsnittet
  • 1 håndfuld frisk koriander
  • 1 tsk chiliflager
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Kokosris med ingefær
Kom olie og ingefær i en gryde og sauter ingefær ved lav varme til det dufter let, men ikke tager farve. Tilsæt vand, kokosmælk, basmatiris og salt. Rør det godt igennem, læg låg på og bring langsomt op til kogepunktet. Kog under låg ved svag varme i 10 minutter. Tag af varmen og lad derefter risen hvile i yderligere 10 minutter i gryden med låget på.

Rør babyspinat i, lige inden servering.

Syltede gulerødder
Skræl gulerødderne med en tyndskræller eller kartoffelskræller i lange strimler. Kom vand, sukker og riseddike i en gryde og giv et hurtigt opkog til sukkeret smelter. Tag gryden af varmen og kom gulerødderne i den varme eddikelage. Kom på glas, læg låg på og sæt i køleskabet, mens resten af retten tilberedes.

Krydrede stegte kikærter
Kom kikærterne på en bradepande med bagepapir og rist dem 5 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader.

Rør sukker, teriaky og limesaft sammen i en skål og vend blandingen med kikærterne. Sæt tilbage i ovnen og bag videre i 20-30 minutter – vend flere gange undervejs.

Asiatisk mayo-dressing
Rør mayonnaise med fishsauce, hvidløg, ingefær og smag til med fintrevet limeskal og friskkværnet peber.

Servering
Fordel risen i dybe tallerkener og anret med kikærter, avocado, agurk og forårsløg. Dryp asiatisk mayodressing over og drys med koriander, sesam og chiliflager.