Asiatisk nudelsalat med kyllingekødboller
Sprød og lækker asiatisk nudelsalat med kyllingekødboller – der er smæk på smagen og farverne. Det er en virkelig lækker måltidssalat, som kan spises til både aftensmad og en god frokost og som mætter virkelig godt.
Jeg laver gerne dobbeltportion af den lækre dressing, den holder sig glimrende et par dage i køleskab og så er den nemt at vende i en simpel kålsalat og ’ryd op i køleskabet’ salat senere på ugen. Vil du gerne have en lidt lettere salat, så kan du blot undlade nudlerne, eller servere dem som tilbehør ved siden af.
Prøv også: opskrift på teriyaki kylling >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Asiatisk nudelsalat med små kyllingekødboller
- 400 g hakket kylling
- 2 forårsløg, fintsnittede
- 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
- 1 spsk ingefær, fintrevet
- 2 fed hvidløg, pressede
- 0,50 tsk rød chili, finthakket
- 1 spsk brun farin
- 1 spsk soja
- 0,50 tsk salt
- sort peber, friskkværnet
- Dressing
- 1 spsk fishsauce
- 2 spsk sesamolie
- 2 tsk sukker
- 1 fed hvidløg, fintrevet
- 1 tsk ingefær, fintrevet
- 0,50 øko citron, saft og fintrevet skal herfra
- Til salaten
- 200 g nudler
- 0,50 rød spidskål, fintstrimlet
- 3 gulerødder, i julienne
- 1 rød chili, skåret i tynde ringe
- 25 g sesamfrø, ristede
- 25 g peanuts, grofthakkede
- 3 forårsløg, finthakkede til drys
- 1 lime, saften herfra
- grillspyd af træ, til kyllingebollerne, kan undlades
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kyllinge Kødboller
Rør farsen sammen af kyllingekød, forårsløg, koriander, ingefær, hvidløg og rød chili, saltog peber – kom rød chili i efter smag. Du kan også undlade, hvis det bliver for stærkt.
Form små kyllingeboller af farsen og steg dem på panden i olie i 7-8 minutter. Vend dem hyppigt, så de bliver fint runde.
Tjek om de er gennemstegte og kom brun farin og soja på panden til kødbollerne og vend dem hurtigt sammen.
Sæt dem på små spyd.
Dressing
Rør alle ingredienserne sammen og smag godt til.
Anretning
Kog nudlerne efter anvisning på emballagen.
Vend spidskål i en stor skål med dressingen og masser let, så kålen falder lidt sammen.
Vend gulerødder og de kogte nudler i og halvdelen af chili, sesam, peanuts, forårsløg og anret på tallerkener.
Server med kyllingeboller på spyd og drys resten af chili, sesam, peanuts og forårsløg over salaten.
Kan det passe der skal saft og skal fra 2 hele citroner i dressingen? Det lyder som meget. Jeg brugte en, det passede fint.
Hej Karina
Godt du justerede til og skriver til mig :) Jeg havde skrevet forkert da jeg skrev opskriften ind, jeg bruger blot 1/2 citron, saft og skal. Men det kan variere lidt alt efter størrelse på citronen
Kh Ann-Christine
Jeg står lige netop nu og er igang med at lave denne spændende ret, hvor jeg så pludselig bliver i tvivl om nudlerne skal køles af og i kolde, eller om de skal vendes direkte i når de er kogte og varme? 🙈
Jeg lader oftest nudlerne være varme i denne ret, men begge dele fungere glimrende
Håber det blev lækkert :)
Kh Ann-Christine
Er peanuts med eller uden salt?
Begge dele kan fungere glimrende, så det er op til dig
Kh Ann-Christine
Hej Ann – Christine 🤗
Vil man også kunne bruge risnudler?
Mvh. Karina 🌸
Ja, det kan du fint gøre :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Har prøvet denne opskrift i aften. Virkelig gode smage, ikke sidste gang vi har lavet den
Kh Christina
Så skønt at høre! Tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine
Hvornår vil du fryse kyllingebollerne? Inden de steges, efter de er stegt men inden der kommer glaze på eller når de er helt færdige?
Inden de steges eller lige efter de er stegt. Jeg ville først komme glaze på efterfølgende – men har ikke testet at fryse det med.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine