Asiatisk Kyllingesalat
Asiatisk kyllingesalat som er en skøn salat inspireret af det dejlige asiatiske køkken og i særdeleshed det vietnamesiske køkken – og med et godt drys danske råvarer som supplement.
Du vil nok ikke få asiatisk kyllingesalat serveret sådan her i Asien, men den er nu heller ikke langt fra hvad vi kunne spise i fx Hoi An i Vietnam. Den smager i øvrigt helt forrygende dejligt – og jeg bliver meget snart nødt til at lave den igen, måske som fyld i friske forårsruller.
Prøv også: Opskrift på teriaky kylling >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Asiatisk kyllingesalat
- 4 kyllingebryst med skind
- 250 g blandet salat
- 2 rødløg, skåret i skiver
- 2 håndfulde rucola
- 2 håndfulde frisk mynte, grofthakket
- 1 håndfuld frisk koriander, grofthakket
- 1 rød chili, i tynde skiver
- 6 spsk sesamfrø
- 2 tsk sesamolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Dressing
- 4 spsk fishsauce
- 2 lime, saft herfra
- 2 tsk sukker
- 2 spsk ingefær, fintrevet
- 2 tsk fed hvidløg, finthakket
- 1 chili, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør dressingen sammen og lad den trække en halv times tid.
Rids kyllingeskindet med en skarp kniv og drys det med salt og peber. Steg kyllingestykkerne på en pande med skindsiden nedad, ved lav til middelvarme i 30 minutter. Vend kyllingen, når skindet er godt sprødt, og steg det færdigt på den anden side i cirka 5 minutter. Skær kyllingen i strimler.
Vend salaten i dressingen sammen med mynte, koriander og chili.
Anret kyllingen på salaten, drys med sesam og friskkværnet peber og server, mens kyllingen endnu er lun.
Hej AK,
Nu blev det denne opskrift der skulle prøves imorgen sammen med min elever. Hvor mange regner du opskriften til?
Kh, Joan
Hej Joan,
Lyder skønt. Denne ret laver jeg som hovedret til to voksne.
God fornøjelse til jer
Kh AC
Når I kommer til Hoi An skal I bo på Betel Garden, familie drevet homestay, fine værelser og super god mad, klart det bedste mad vi har spist i Vietnam
Tusind tak for tip! Det lyder dejligt og er straks skrevet på vores rejseliste :)
Ja spiser vietnamesisk næsten hver dag. Btw jeg kan ikke helt finde ud af, hvilken ret du er blevet inspireret af? :-)
Det er såmænd ikke en ret, men mere en del krydderierne fra det vietnamesiske køkken der har inspireret her :)
Min vietnamesiske svigerindes yndlingsrestaurant er kowloon i Frderiksgade. Det er ikke specielt fancy, men deres Pho skulle eftersigende være med end min svigerindes mors Pho suppe (det siger hun og hendes brødre selv ;) )Det er virkelig billigt og meget børnevenlige derinde!
Tusind tak for tip. Der må vi hen! :)
Glæd dig til Banana flower salad i Hanoi, Pho suppe, White Roses i Hoi An, water spinat, friske forårsruller + alt det andet fantastiske mad, de laver i Vietnam. Vi var der en måned for 6 år siden, da børnene var hhv. 5 og 7 år, men det er stadig en rejse vi alle taler om og noget mad vi længes efter.
Forøvrigt en fantastisk blog ;-)
Uhmmm, jeg glæder mig helt enormt meget!
Det er så dejligt med sådan en rejse med børnene, som alle husker og mindes længe efter!
Og tusind tak <3
Eller måske Den grønne Papaya..
Engang var ser en Saigon på silkeborgvej ude i åbyhøj – mon den stadig findes? Uhm!
Tak for anbefalingerne- det vil jeg da lige se nærmere på :)
Hi Ann-Christine – can I ask you what is the name of the Vietnamese takeaway that was your favourite in Copenhagen?
Thanks!
Juste
Sure you can :) It was saigon quan a little place with the best takeout.
Hejsa
Vi har netop været på Bali, hvor familien prøvede én dags kokkeskole i et privat hjem. Stor succes. Vi er alle glade for lave mad bl.a. var yngstesønnen på Meyers Cook Camp i sommerferien. Balinesisk mad er ikke helt så spændende som den vietnamesiske mad. Lidt mere stegt (stegte nudler og ris er de store nationalretter) og lidt mindre af det friske og grønne (som er så lækkert i det vietnamesiske køkken). Men hjemmelavet mad smager jo altid dejligt.
Vi har også prøvet lidt kokkeskole i Vietnam. På en båd i Ha Long bugten. Særligt omkring Hoi An er der mange gode. Flere hoteller udbyder eller kan henvise. I det hele taget en meget spændende og hyggelig by at besøge med dejlig rolig feriestemning. Også mange gode gadekøkkener – lidt mindre snaskede end i de større byer.
Held og lykke med planlægningen.
Merete
Nu glæder jeg mig endnu mere! Tusind tak for at dele jeres dejlige oplevelser, Merete :)
Jeg er meget, meget spændt på Ha Long bay, og Hoi An, hvor vi nok bliver boende i et par uger. Og hvor lyder det fantastisk med kokkeskole på en båd – det må undersøges nærmere
Kh AC
Lyder super skønt. Elsker også det vietnamesiske køkken. Er specielt vild med den vietnamesiske suppe som jeg aldrig lærer at udtale – Fur – eller noget… Glæder mig til flere vietnamesiske opskrifter på din blog:-)
Er det mon Pho, du tænker på? Jeg glæder mig også til at dele og udforske det køkken endnu mere :)
Jeg elsker også asiatisk mad, det har nogle fantastiske smagsnuancer! Laver ofte en salat a la din her, og hvis det skal gå stærkt, så blander jeg blot dressingen af lime, fishsauce, måske lidt soja, og så det der sursød chilisauce man kan få på flaske. Sidstnævnte giver både det søde og det stærke og en god konsistens. Mums! Og så er koriander og mynte jo overdrevet godt :-)
Helt enig – jeg er også virkelig mynte og koriander-fan!
Lyder som en lækker dressing, den snupper jeg til min frokost i dag :) Tak for inspiration
Jeg var på madskole i en uge, da jeg rejste rundt i Cambodja og det var rigtig godt og rigtig spændende, vi kom med ud på markedet og fik generelt en rigtig autentisk oplevelse ud af det :) Og så er det rigtig hyggeligt ^^
Men når I nu skal til Asien, så se om du kan finde en dorian frugt. :P Den biver vist også kaldet jackfruit. :)
Jeg glæder mig så meget! Vi har også talt lidt om Cambodja, men ved ikke endnu om det bliver Laos i stedet … Har planer om madskoler i alle landende, hvis jeg kan lokke familien med ;) (det kan jeg nok sagtens!)
He he, jeg må hellere smage den frugt, det skal man vel næsten sige at man har gjort … -men fornemmer allerede at det nok ikke bliver en ny yndling ;)
Cambodja er et rigtig spændende land, synes jeg, men det kan godt virke ret overvældende, hvis I tager ud og ser seværdigheder, der har noget med krigen at gøre, for der er der rigtig mange tiggere, som mangler legemsdele, nogle efter at have trådt på landminer, som der har været rigtig mange af i landet (og der er vist stadig en del, vi fik at vide i 2009 at vi skulle holde os til stierne, for ikke at træde på noget.)
Men markederne er skønne i Cambodja og der er mange steder, der ikke er så turistede endnu. :)
Hvis det, mod al forventning, bliver en favorit, så spis rigeligt af den dernede, for jeg tror, du får afsindigt svært ved at finde den herhjemme, pga. lugten :P
Det har også været vores tanke, og fedt at du lige bekræfter det – for jeg kunne ikke gennemskue om det var overdrevet. Laos har jeg hørt skulle være både smukt, ikke alt for turistet og knap så hærget som Cambodja.
Jeg var ude og se Toul Sleng, torturfængslet de brugte under krigen, og i det samme vi kom ud af bussen blev vi praktisk talt overfaldet af 15-20 tiggere, som alle var slemt tilredte med ar, manglende lemmer osv. Det var virkelig en voldsom oplevelse, blandet med at vi så kom ind og så det her forfærdelige sted. Der var flere mennesker, der gik rundt der, der var så berørte over det, at de gik og græd – stemningen på Auswitch museet var ikke nær så tung og sørgmodig, som på Toul Sleng.
Men tiggerne holder sig primært til steder som Toul Sleng, for det er der, de tjener mest.
Jeg mødte også en kvinde på et marked, som havde fået hældt syre ud over sig og især i ansigtet, som solgte postkort hun selv havde malet, hun gik og dækkede sig til med tørklæde og var slet ikke påtrængende. Der er en skole i hovedstaden, hvor handicappede kommer ud og lærer et håndværk og så er der nogle, der kommer ud og sælger tingene og der er også en butik derude, med rigtig fine ting og man kan få rundvisning derude. Det var rigtig godt, i hvert fald. :)
(Beklager den lange kommentar. :))
Åh, hvor lyder det forfærdeligt! Det er så frygteligt hvordan mennesker kan finde på at behandle andre mennesker.
Pyyh! Jeg synes det er vigtigt at forholde sig til sådanne ting, for at være en del af vi får et ordentligt verdenssamfund med plads til alle. Men det er lige tidligt nok at Johan og Julie får livets nogle gange barske realiteter serveret på den måde – vi venter nogle år (eller 10)