Asiatisk burger med laks og bønnefritter
Super smovset asiatisk burger med laks og bønnefritter serveret med en krydret og frisk ingefærdressing. Mums! Det er så lækkert og et hit hos både små og store i familien.
Her laver jeg laksebøffen med finthakket fersk laks som jeg blander med gode sager til en dejlig krydret bøf, som er virkelig lækker i en burger. Burgeren fylder jeg med cremet avocado, lidt salat og den lækre asiatiske ingefærsdressing, som også er god at dyppe bønnefritterne i. De sprøde bønnefritter er et dejligt alternativ til kartoffelfritter, som bare passer perfekt til netop denne burger.
Prøv også: fiskekager i bowl med asiatisk mayo >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Asiatisk burger med laks og bønnefritter
- Bønnefritter med panko
- 1 spsk mayonnaise
- 2 æg
- 500 g grønne bønner
- 100 g pankorasp
- 1 tsk røget paprika
- salt
- Laksebøffer
- 1 spsk rød karrypasta
- 1 spsk soja
- 1 tsk honning
- 500 g laks, finthakket
- 2 æg
- 2 forårsløg, finthakket
- 20 g sesamfrø
- 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
- 100 g pankorasp
- 3 spsk sesamolie, til stegning
- sort peber, friskkværnet
- Asiatisk ingefærdressing
- 100 g mayonnaise
- 2 dl cremefraiche 18 %
- 2 spsk fishsauce
- 2 fed hvidløg, presset
- 2 spsk ingefær, fintrevet
- 1 øko lime, fintrevet skal
- sort peber, friskkværnet
- Til burgeren
- 4 burgerboller
- 1 avocado, i skiver
- 80 g rucola
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Bønnefritter med panko
Pisk æg og mayonnaise sammen i en skål og vend bønnerne godt i blandingen. Rør pankorasp, røget paprika og salt sammen i en anden skål og vend dernæst bønnerne i skålen med rasp.
Fordel bønnerne på en bradepande med bagepapir og bag i en forvarmet ovn ved 190 grader varmluft i cirka 30 minutter eller til de er sprøde. Vend dem et par gange undervejs.
Laksebøffer
Rør karrypasta, soja og honning sammen i en skål til det er ensartet. Kom finthakket laksefars, æg, forårsløg, sesamfrø, koriander og pankorasp i skålen og rør farsen godt sammen.
Form laksebøfferne til faste bøffer. Steg bøfferne på en pande ved middel varme i 2-3 minutter på hver side. Vend dem forsigtig, så de ikke falder fra hinanden.
Asiatisk ingefærdressing
Rør mayonnaise med cremefraiche, fishsauce, hvidløg, ingefær og smag til med fintrevet limeskal og friskkværnet peber.
Saml burgeren
Rist burgerbollerne og smør dem med asiatisk ingefærdressing. Kom en håndfuld rucola på underbollen, derefter laksebøffen og avocado og top med den øverste burgerbolle.
Server med kartofler og resten af dressingen til at dyppe i.