Appelsinsauce og karameliserede mandler til risalamande


Appelsinsauce og karameliserede mandler med honning er en lidt anderledes og virkelig lækker servering til den klassiske risalamande.
Den vaniljeprikkede appelsinsauce og de sprøde honningkarameliserede mandler er et lækkert alternativ til den klassiske kirsebærsauce, som også smager dejligt og er et hit i mit dessertkøkken i juletiden. Jeg servere den gerne som dessert til Mortens Aften eller som alternativt tilbehør til juledesserten – sammen med kirsebærsauce – på selveste juleaften.
Prøv også: min skønne opskrift på brændte mandler >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 6 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Appelsinsauce og honningmandler
- Appelsinsauce
- 5 dl appelsinjuice, friskpresset
- 1 vaniljestang
- 0,50 dl grand marnier
- 100 g sukker
- Honning karameliserede mandler
- 2 spsk honning
- 100 g mandler
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Appelsinsauce
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud i sukker på et skærebræt. Fordel vaniljekornene godt i sukkeret, så de skilles fint fra hinanden.
Kom vanilje, sukker og den hele tomme vaniljestang i en gryde sammen med appelsinsaft. Kog saften op og lad det koge i 15 minutter uden låg, så det koger en smule ind og bliver lettere sirupsagtig. Kom Grand Manier i appelsinsaucen og kog i yderligere 5 minutter.
Sigt appelsinsaucen gennem en finmasket sigte og hæld fx på en rengjort skoldet glasflaske, som kan bruges til servering.
Honningkarameliserede mandler
Kom honning på en sliplet pande og varm op til det smelter og bobler let.
Kom mandlerne på panden og rør i dem indimellem til de har den perfekte bruge sprøde overflade. Pas på mandlerne ikke brænder på – og pas også godt på ikke at brænde dig på dem!
Hæld dem op på et stykke bagepapir, og lad dem køle helt af, inden de hakkes groft.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Skal appelsinsauce serveres kold eller varm
Der står i tidligere kommentar at den kan serveres både kold og lun
Hej Heidi
jeg servere den oftest kold, men den kan også serveres let lunet. Den skal ikke være varm, da man så brænder sig på den varme sukkersirup.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Helt fantastisk og absolut favorit juleopskrift
Tusind tak! Det er jeg rigtig glad for at høre ♡
Kh Ann-Christine
Prøv den til nye kartofler og berberiandebryster! Det er ikke kun en dessertsovs!!
Hvor dejligt! Tak for din fine hilsen
And a la orange er jo så lækkert! Kan sagtens forestille mig det med nye danske kartofler til :)
Kh Ann-Christine