Appelsinkage
Appelsinkage med hvid chokolade og den lækreste flødeostcreme med nøddeknas.
En rigtig dejlig skærekage med de lækre appelsiner som er i højsæson her i vintermånederne. Prøv også gerne at lave den med blodappelsiner, det smager så skønt!
Vi nød den til en god film fredag aften, hvor jeg godt kan lide at hygge lidt om os med hjemmebagte lækkerier og rigtig have hyggetid sammen alle fire.
Prøv også: min opskrift på kanelsnegle >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 6 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Appelsinkage med hvid chokolade
- 200 g smør, stuetempereret
- 170 g sukker
- 4 æg
- 2 øko appelsin, fintrevet skal herfra + lidt saft til ostecremen
- 2 tsk bagepulver
- 150 g hvedemel
- 60 g mandelmel
- 75 g hvid chokolade, Grofthakket
- Flødeostcreme
- 150 g naturel flødeost
- 2 spsk ahornsirup
- 1 appelsin, fileteret i både
- Nøddedrys
- 30 g valnødder, grofthakket
- 30 g hasselnødder, grofthakket
- 30 g pistaciekerner, grofthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk smør og sukker sammen, til det er luftigt. Pisk derefter et æg i ad gangen.
Bland appelsinskal (gem 1 tsk fintrevet skal til pynt og appelsinkødet til en smule saft til flødeostecremen) og bagepulver med hvedemel og mandelmel, vend det forsigtigt i dejen og vend derefter hvid chokolade i.
Kom dejen i en smurt springform på 24 cm i diameter.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 40-45 minutter, til den er gennembagt.
Lad kagen køle helt af, inden den pyntes.
Flødeostecreme
Rør flødeost med ahornsirup og justér konsistensen med lidt appelsinsaft. Smør cremen på den afkølede kage, pynt med appelsinbåde og drys til sidst med nødder og lidt appelsinskal.
Hej
Den hvide chokolade der skal i, skal den hakkes eller? Der står bare den skal vendes i :-)
Hilsen Maja
Grofthakket :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Åh jeg ønsker sådan at vide det samme – da jeg i skrivende stund står og har begivet mig i kast med kagen 😀😀😀
tak for den skønne opskrift, har lige lavet dem i dag, nem og overskuelig opskrift og ren begejstring for resten af familien. Tusind tak
Hej Annisette
Mange tak for din søde hilsen, det er jeg glad for at høre
Kh Ann-Christine
Hej☺️ Den ser virkelig god ud! Kan man erstatte smør med plantemargarine eller mandeldrik, grundet mælkeallergi?
Hej Ditte
jeg har ikke testet det, men det er endelig bare at prøve det af :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej der står gem saft af appelsin til creme men der står ikke noget om saft i cremen?
Der står “og evt lidt appelsinsaft” i cremen.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
1000 tak det havde jeg overset
Hej :) kan jeg erstatte mandelmel med hvedemel? Min søn har nøddeallergi nemlig.?
Ja, det kan du fint gøre
Kh Ann-Christine
Hej
Kan man bruge blåbær istedet for appelsin ?
Jeg vil anbefale denne opskrift på blåbærkage – og ellers endelig bare prøv af, hvis du foretrækker oopskriften på appelsinkage
Rigtig god fornøjelse.
Kh Ann-Christine
Jeg prøvede den her opskrift men tilføjede en smule væske iform af en sjat mælk og lidt mere hvid chokolade og den blev helt perfekt 😍
Kære Ann-Christine.
Jeg brugte 100 g. mandelmel (blendede mandler med skal) og tilføjede 50 g. grahamsmel. Helt nedkølet pressede jeg saft af to små appelsiner ud over kagen. Derpå creme og nødder. Så lækkert. 🤩
Kh
Karina
Kære Karina
Mange tak for din søde hilsen, det lyder også virkelig lækkert :)
Kh AC
Jeg vil gerne bruge saften til at hælde ud over kagen, når den er bagt. Altså så det siver ned i kagen. Bliver den så for våd? Skal der evt. mere mel i?
Kh
Karina 🥰
Jeg ville nok synes den blev for våd, men prøv endelig at eksperimenter med det (og gerne med lidt ekstra mel hvis du tester det af)
Kh AC
Tak for svar☺️
Det vil jeg prøve👍🏻
Skal helt sikkert prøves😋🍊
Kan man mon erstatte hvedemel med mandelmel? Grundet glutenallergi?
Hej Janni,
jeg ville nok prøve med en blanding af havremel og kartoffelmel, men det er ikke testet af.
Kh AC
Den ser lækker ud så den skal da prøves. Jeg har dog ikke appelsiner men jeg har orange pasta som jo er meget koncentreret ville det ikke kunne gå i stedet? Jeg har brugt det i din Den du ved nok og mmm Choko orange kage. Elsker alle dine opskrifter
Hej Didde
Tusind tak for din søde hilsen, det er jeg glad for.
Jeg har ikke smagt eller brugt orange pasta, så det kan jeg desværre ikke lige guide til :)
Skøn weekend til dig
Kh AC
Den her kage er suveræn! Både frisk (lige ud af ovnen) eller to dag efter. Simpelthen fantastisk.
hvor er det dejligt at høre! Mange tak for din søde hilsen
Kh AC
Amen hvor det lyder godt! Den bliver testet i nat på sultne nattavagts sygeplejersker. Tak for så mange gode opskrifter og inspiration ?
Hvor lyder det skønt! Håber kollegaerne blev glade :)
Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Ihhh altså! Som den kage ser indbydende ud ? Og efter at ha’ læst om hvad den består af, så ryger den lige ind på en førsteplads :-)
♡ ♡ ♡ den er virkelig også god :)