Appelsinbrownie med hasselnødder
Chokoladelækker appelsinbrownie med hasselnødder. Så lækker en kage, som er den rene chokoladekærlighed at servere for gæster og søde mennesker. Kagen holder sig dejligt frisk – og skal helst bages dagen før den skal spises. Det vinder den på! Det er smart, for så kan man forberede i god tid og den er nem at have med til kollegaer og andre hyggelige kagesammenkomster.
Appelsin og mørk chokolade er virkelig gode sammen. Orange chokolade er et hit! Og jeg synes kun det bliver endnu bedre når jeg tilføjer en fin mængde hakkede hasselnødder, som går godt i spænd med både chokoladen og appelsin, og som giver lidt bid til den smovsede kage.
Prøv også: opskrift på klassisk brownie >>
Arbejdstid 45 min.
Antal 1 kage
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Appelsinbrownie med hasselnødder
- 200 g smør
- 200 g mørk chokolade, grofthakket
- 4 æg
- 1 øko appelsin, fintrevet skal herfra
- 225 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 110 g hvedemel
- 1 knivspids salt
- 75 g hasselnødder
- Ganache og hasselnøddedrys
- 1,50 dl piskefløde
- 175 g mælkechokolade, finthakket
- 50 g hasselnødder, grofthakket
- 0,50 tsk flagesalt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Smelt smør i en gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen og rør to tredjedele af chokoladen i det smeltede smør. Rør, til det er helt ensartet.
Pisk æg, appelsinskal, sukker og vaniljesukker til det er lyst og luftigt. Rør chokoladesmørblandingen i. Bland hvedemel og salt sammen, sigt det i dejen og rør godt rundt. Tilsæt derefter den sidste tredjedel grofthakket chokolade og finthakkede hasselnødder. Vend dejen godt sammen.
Hæld dejen i et ovnfast fad på 20 x 20 cm beklædt med bagepapir og bag brownien i en forvarmet ovn ved 170 grader varmluft i 25-27 minutter. Bagetiden kan variere fra ovn til ovn, men brownien skal føles ubagt i midten, når den tages ud.
Lad brownien køle af i formen og stil den derefter i køleskabet til næste dag, så den kan sætte sig.
Chokoladeganache
Varm fløde op til lige knap kogepunktet og tag gryden af varmen. Rør den lyse chokolade i til cremen er helt ensartet. Hvis nødvendigt, så blend kort med en stavblender. Lad det køle af i minimum en time i køleskabet eller til næste dag.
Servering
Rør chokoladeganache igennem og smør på kagen. Drys med grofthakkede hasselnødder og et nip flagesalt
Kan jeg erstatte smør (allergi) med plantemargarine?
Hanna
Hej Hanna
Jeg har ikke forsøgt mig med det, så det må endelig blive et forsøg værd.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine