Julesirup
Min julesirup smager dejligt koncenteret af jul og er fyldt med søde appelsiner, kanel, kardemomme og vanilje.
Den er nem at lave og så smager den helt vidunderligt til alt fra klatkager til morgengrød, risengrød, pandekager og den kan såmænd også bruges som ingrediens i en salatdressing vendt med olie, salt, peber og dijon sennep, hvor den smager skønt på en kålsalat.
Udover de nævnte krydderier kan man sagtens supplere med yderligere julekrydderier for en skøn krydret sirup med julesmag.
Prøv også: min opskrift på appelsinmarmelade >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 glas
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Julesirup
- 1 vaniljestang
- 125 g sukker
- 4 dl appelsinjuice
- 2 kanelstang
- 1 tsk stødt kardemomme
- 2 stjerneanis
- 4 hele nelliker
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Fordel vaniljekornene i sukkeret og kom appelsinsaft, vanilje, sukker og krydderier i gryde eller sauterpande uden låg og kog det op.
Lad det simrekoge uden låg ved middel varme i 15-20 minutter, rør jævnligt og hold lidt øje med det.
Hæld gennem en sigte og på et skoldet og rengjort flaske eller glas.
Skal det var frisk presset juice man bruger eller købe juice
Det er helt op til dig! Jeg synes den bliver bedst med friskpresset eller med en friskpresset juice fra køledisken i supermarkedet.
Kh Ann-Christine
Kan man mon bruge den med husblas som topping til en julecheesecake? 🤔
Ja, det er den meget velegnet til :)
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hvor længe kan de holde ?
Det står i opskriften :)
Det lyder som en skøn sirup. Mon den kan bruges som essens til hvid gløgg?
Ja, sagtens. Det vil være lækkert!
Kh AC
Jeg har i dag prøvet at lave din opskrift på julesirup. Der dufter helt vidunderligt i køkkenet men. Når jeg nu efter et par timer kommer derud igen, er der i den fine sirup bundfald. Burde jeg have siet den gennem et klæde (jeg brugte bare en si) inden jeg hældte den på flaske eller??? Jeg håber du kan give mig et svar. På forhånd tak.
Kh Kirsten Eriksen
Hej Kirsten,
Så skønt med hjemmelavet julesirup nu – jeg kan så godt lide netop den ♡
Selv synes jeg ikke det gør spor med lidt bundfald fra krydderierne, så det lader jeg blot være som det er. Men bryder du dig ikke om det, så kan du evt hælde siruppen forsigtigt over i et andet glas uden at hælde bundfaldet med. Rengøre flasken og hælde det tilbage igen. Den kan også sies gennem et klæde.
Kh AC
Tak for svaret – jeg vil lave nogle flere. Tænkte at der kunne stå “Bør omrystes før brug” på etiketten.
Kære Ann-Catrine
Selv om der ikke er sket noget siden 2011, håber jeg dette skriv når dig.
Hvordan er målene til en god kop kaffe os sirup, jeg aner ikke hvordan man laver kaffe med smagen af den dejlige sirup
Kære Kirsten,
Det kan du tro det gør :) Jeg læser og besvarer alle hilsner, kan heldigvis se dem alle her i systemet bag bloggen, så det er nemt at komme omkring det hele uden at noget forhåbentlig glipper :)
Jeg plejer indimellem at komme omkring en tsk i den færdige kaffe. Gerne med lidt lun mælk også. Kan også rigtig godt lide smagen af julesirup i sort te, igen gerne med lidt varm mælk. Det bliver næsten som en indisk chai te.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine, skønt blog – jeg finder ofte inspiration på din side! Hvordan skal en hjemmelavet sirup opbevares – skal den stå på køl? Bedste hilsner Camilla
Hej Camilla,
Tusind tak, det er jeg glad for at høre :)
Jeg opbevarer siruppen på køl herhjemme.
Kh AC
Jul hele året, den skal prøves :-)
Hvor længe kan den monstro holde sig?
Mvh
Omkring 3-4 uger, evt kom en dlglykosesirup i også, det hindre at det krystallisere.
Kh AC
Skal man skære ned i mængden af sukker hvis man tilføjer 1 dl glukosesirup?
Du kan fint justere ned til at bruge halv mængde sukker
Tak for hurtigt svar :)
Ha’ en dejlig aften.
Nu bliver jeg altså også nød til at bidrage med en kommentar – jeg elsker bare denne inspirerende blog.
Jeg har fulgt den 1 års tid efter et hint fra en kollega. Ærger mig over mine børn er næsten voksne – du er bare så overskudsagtig og inspirerende på den skønneste måde.
jeg er også vild med sirup – kan anbefale en “Havtorne sirup med vanilje” – uhh den er fantastisk. Prøv til en helt plain vaniljeis – fantastisk.
Tusind tak for din søde kommentar! Det er simpelthen så hyggeligt og rart at få en hilsen fra jer der læser med.
Og dine søde komplimenter varmer jeg mig meget på, her på en kold efterårsdag! :)
Havtornesirup med vanilje lyder virkelig skøn, det skal prøves!
Det lyder virkelig som en lækker opskrift, men altså – hvornår ved man, at den har fået nok? For jeg kogte og kogte, og den blev bare ved at virke tynd og ikke spor siruppet…
(så den utålmodige sjæl hældte mere sukker i og kogte noget mere… og noget mere… Resultat: sirup, der nu nægter at forlade flasken. Overhovedet. Hjælp!)
Det lyder ikke så godt … Du tester den ved at tage en tsk op og lader det køle af, det tykner nemlig først rigtigt når det bliver koldt. Det lyder helt fint at komme lidt mere sukker i, hvis den er for tynd. Den må gerne koge længe – i op til en halv times tid. Hvis den bliver for tyk kan man bare komme lidt mere appelsinsaft.
Hvis den ikke kan komme ud af flasken, kan det måske hjælpe at opvarme flasken ved at sænke den i varmt vand (pas på at der ikke kommer vand i siruppen)
Tusind tak for dit søde svar :-) Jeg havde glemt, hvor jeg havde set opskriften, så jeg har ledt og ledt efter din blog, men nu fandt jeg heldigvis forbi igen!
For jeg vil da lige fortælle, at jeg har forsøgt mig igen – og nu med noget større succes. Jeg bevæbnede mig med tålmodighed – og kogte siruppen på æblesaft sammen med kanel, nelliker og kardemomme. Og mums altså – helt perfekt ovenpå min morgenskyr. Så tusind tak for inspirationen!
Det var så lidt :-)
Dejligt at det gik bedre – æble lyder også virkelig dejligt :-)
Kære A-C-, hvordan får du dog din sirup så klar??? Min bliver så grumset. Men smagen er helt i TOP!!
Kh
Ja, smagen er super, ik´ :-) Jeg ved ikke lige med farven …. Måske kan det hjælpe at si den – ellers så gør det vel ikke noget. Min sirup er heller ikke helt klar som købesirup, men det gør ikke noget.
Så øv med den kaffekande – det var da enormt irriterende!?
Nøj, hvor ser det bare lækkert ud.. Og bare tanken om smagen af jul kan få mine tænder til at løbe i vand! Mmm.. ELSKER smagen af jul! Bliver simpelthen nødt til at prøve denne opskrift……
Ja, den er altså også god – og som en siger, så biver den kun bedre og mere intens i smagen af at trække et par dage.
Virkelig irriterende med den kaffekande og jeg blev så forskrækket. Tænk hvis et af børnene havde stået tæt på ….
Uhmm hvor lyder det bare lækkert. Og de billeder der er virkelig suveræne! Så smukt!!
KH
Tusind tak, søde Anne :-)
Jeg har i flere år, lavet appelsinsirup til risalamanden juleaften. Det smager fantastisk :)
Ja, ik´
Tak for i dag – det var som altid rigtig hyggeligt, og Øglen har snakket om J&J hele dagen, efter vi er kommet hjem :-)
Og tak for opskriften på sirup; som sagt tidligere i dag, så skal jeg helt sikkert lave den – måske som del af en julegave til nogen – for den var superlækker.
Selv tak :) Det var super dejligt at se jer igen, her er også blevet talt en hel del om øglen og lillebror
Det lyder hyggeligt – altså bortset for det med kaffen. Ville lige sige at dine seneste indlæg er kommet dobbelt på Bloglovin´ – lidt underligt eller har du rodet med feed ;-)
/Lise
Nej, jeg har ikke rodet med noget fornyligt (det kunne jo ellers ligne mig ;-) )
Jeg bruger også selv bloglovin og der kommer de kun en gang. Mærkeligt! -og da lidt irriterende også
Jeg er ikke meget for appelsin, men er til gengæld rigtig glad for kardemomme, så måske man skulle afprøve denne sirup. Det lyder lækkert!
Så prøv at bruge æblesaft i stedet, det kan du også lave en fantastisk julesirup med.
Av for en forskrækkelse med kaffekanden. Det har vi også prøvet engang og det er altså ikke sjovt.
Sirup af forskellig slags laver jeg også. Den her over er perfekt i december og siruper er gode til så mange ting. Jeg synes generelt de bliver bedre når de får lov at stå lidt.
Jeg blev virkelig forskrækket og er bare så glad for at der ikke var nogen af børnene i nærheden på det tidspunkt. Dejligt at høre at du også er glad for sirup til mange ting, de er skønne! Glæder mig til at smage den i dag :)