Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/appelsin-og-kardemomme-scones/

Inspiration til et lille twist på en anden opskrift – Appelsin og Kardemomme Scone

appelsinscones-med-kardemomme

Sikke en skøn weekend! Vi startede weekenden på bedste vis med sushi og champagne – mere om det i morgen – og fyldte ellers dagene op med dejlige aftaler, Mortens Aften med andesteg i dejlige selskab, afslappende hygge herhjemme og små praktiske ting, som lige skulle ordnes.

I sidste uge bagte jeg scones sammen med Johan og Julie en eftermiddag, efter jeg havde hentet dem i børnehaven. Sådan et lille hyggeligt og hurtigt projekt og sådan et fad friskbagte lækkerier, kan hurtigt få ben at gå på for eftermiddagssultne krudtugler. Jeg prøvede mig frem til en ny variant med appelsin og kardemomme, opskriften er denne scones opskrift. Blot tilføjet revet appelsinskal fra en øko appelsin og 1/2 tsk kardemomme i melet – vildt lækkert.

appelsinscones-kardemomme

 

12 kommentarer
  • Joan skrev:
    25. oktober 2015 kl. 13:07

    Kan man bruge honning istedet for sukker? Jeg prøver at undgå sukker så meget som muligt. Tak for en fantastiske blog. Bruger den hver uge til madplan, lækkerier osv.

    Kh, Joan

    • Ann-Christine skrev:
      26. oktober 2015 kl. 09:28

      Jeg tror ikke det duer i denne opskrift. Måske er kokossukker lige sagen for dig, har du prøvet det?
      Det smager vildt godt, er helt naturligt og næsten blodsukkerneutralt (i modsætning til honning, som kroppen reagere på som var det sukker)
      Tusind tak for de søde ord, det er jeg rigtig glad for.
      Kh AC

  • Anna Emilie skrev:
    17. september 2014 kl. 10:26

    Hvis man nu vil være praktisk og fryse dejen og bage sine scones når de skal serveres, ville du så bage dem frosne eller tø dem op?

    ❤ Elsker din blog ❤

    • Ann-Christine skrev:
      17. september 2014 kl. 21:22

      Tusind tak ♥♥♥
      Og sikke en god ide! Jeg tror jeg vil tø dem op inden bagning. Det plejer jeg med fx cookies og kanelsnegle og det går heldigvis ret hurtigt ;)

  • Christina skrev:
    29. maj 2014 kl. 18:57

    De ser rigtig gode ud! Er der nogen grund til at dejen skal rulles ud og udstikkes med glas? – jeg tænker, at det må være nemmere at tage dejen op med en ske og lægge den i klatter direkte på bagepladen?

    • Ann-Christine skrev:
      29. maj 2014 kl. 23:04

      Nææh, det kan du sikkert sagtens – jeg synes bare det blev lidt pænere. Men er nu sikker på at smagen er lige god, uanset ;)

  • Heidi skrev:
    11. november 2013 kl. 21:25

    Skal der piskefløde i eller kan man komme alm. mælk eller lidt mere kærnemælk i istedet.

    • Ann-Christine skrev:
      12. november 2013 kl. 08:17

      Man kan sagtens komme lidt mere kærnemælk, i stedet for piskefløden – men den giver altså en virkelig dejlig smag til de lune scones.
      Prøv det og måske er det lige netop din favorit, uden fløden :)

  • Marina / cand.mor skrev:
    11. november 2013 kl. 11:09

    Mmm, er stor fan af engelsk bagværk. Men mon man kan bage med en krudtugle på kun 16 mdr.? Han skal nok nøjes med at spise dem :)

    • Ann-Christine skrev:
      11. november 2013 kl. 12:55

      Sagtens, det kræver bare en omklædning efterfølgende ;) Johan og Julie elskede det, at få en lille klump dej og røre ved og smage på og forme som de ville til deres helt egen bolle eller kage. Vi har bagt en del funny pebernødder på den konto ;)

      • Marina / cand.mor skrev:
        11. november 2013 kl. 14:55

        Vi kan jo kalde det ugens udfordring med fotodokumentation på bloggen :)

        • Ann-Christine skrev:
          12. november 2013 kl. 08:14

          :D Deal

Skriv en kommentar
Har du spørgsmål til opskriften, kan du finde de fleste svar her: Oftest stillede spørgsmål til Valdemarsro opskrifter >>

Din emailadresse vil ikke blive offentliggjort.