Appelsin biscotti med hvid chokolade
Appelsin biscotti med hvid chokolade er virkelig en skøn og lækker sprød småkage at servere i vintermånederne, når appelsinerne er i sæson.
Smagen af appelsin er mild, lækker og den aromatiske appelsinsmag står drøngodt til mandler, vanilje og den hvide chokolade.
Jeg bager dem oftest ved juletid, men disse sprøde småkager er nu ikke mere julet, end at de sagtens kan være et hit på kagebordet når det ikke er jul.
Prøv også: alle mine bedste småkage opskrifter >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 25 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Appelsin biscotti med hvid chokolade
- 75 g mandler
- 0,50 vaniljestang
- 125 g hvedemel
- 100 g sukker
- 0,50 tsk bagepulver
- 50 g hvid chokolade, grofthakket
- 1 øko appelsin, revet appelsinskal herfra
- 1 knivspids salt
- 2 æg
- Derudover
- 50 g hvid chokolade, tempereret til pynt
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom mandlerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad det trække i 10 minutter, hæld vandet fra og hæld igen kogende vand over og lad dem stå i 2 minutter. Hæld vandet fra og smut mandlerne.
Halver vaniljestangen og flæk den ene halvdel på langs og skrab kornene ud. Bland hvedemel, sukker, vanilje, bagepulver, de hele mandler, hvid chokolade, appelsinskal og salt sammen i en skål. Saml dejen med sammenpisket æg.
Form to aflange stænger, på 30 cm i længden og ca. 3-4 cm i tykkelsen, på en bageplade med bagepapir. Dejen er våd og klistret, så skyl til sidst hænderne under koldt vand, så går det nemt.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15 minutter.
Tag bagepladen ud af ovnen og lad kagestængerne køle lidt af. Skær biscotti ud diagonalt i 1 cm tykke småkager.
Læg småkagerne på bagepladen med bagepapir igen og bag dem færdige i ovnen i yderligere ca. 10-15 minutter, til de er sprøde.
Lad dem køle af på en bagerist.
Pynt med tempereret hvid chokolade.
Hej! Jeg tænkte på om jeg kan bruge citron i stedet for appelsin, hvis jeg ikke kan finde appelsiner?
Mvh. Stine
Ja, det vil også være lækkert :)
Hej. Jeg leder efter lidt “ tilbehør” til en chokolade islagkage, hvor jeg vil servere lidt bær til også – tænker bare at en sprød ting vil være godt. Så godt dit svar om opbevaring, men skal bare lige være sikker: hvis jeg laver dem dagen før de skal serveres og har dem i kagedåse, vil de være gode nok? Stadig sprøde? Måske jeg skal vente med at putte den hvide chokolade på? Tak?
Ja, de holder sig fint sprøde og du kan også sagtens komme tempereret hvid chokolade på dagen før.
God fornøjelse
Kh AC
Hej Ann-Christine.
Jeg ville lige høre om du ved om det er muligt at fryse småkagerne ned indtil man skal bruge dem eller om de bliver tørre af det?
Hilsen Anne
Jeg har faktisk ikke prøvet det, så det skal jeg ikke kunne sige.
Når du lader stængerne køle lidt inden de skæres på skrå, lader du dem så stå på pladen (hvor jeg tænker de stadig må bage lidt videre) eller lægger du dem på en rist? Kommer altid i tvivl ?
Jeg lader dem blot stå på pladen, men det går fint begge dele :)
God fornøjelse
Kh AC
Alletiders. Tak for hurtigt svar. Mine biscotti står nu og tørrer på eftervarmen til i morgen – så bli’r de super sprøde og endnu bedre ?
Jeg er lige gået i gang med en omgang af disse, glæder mig meget til at få dem ud ad ovnen, men skal lige høre dig, hvordan opbevarer du dem? Er en alm lufttæt beholder ok, og holder de så sprødheden?
Tak for masser af god inspiration – og rigtig glædelig jul ?
De kan fint holde sig i en lufttæt beholder eller en småkagedåse.
Så holder de sig dejligt sprøde.
Tak for den søde hilsen og rigtig glædelig jul til dig også :)
Kh AC
Tusind tak for svar – de er pakket i en småkagedåse, men frygter de ikke kommer til at være der længe…. uuhm ?
Kender det godt ;)
Jeg er spændt, jeg har dem i ovnen lige nu ? De er godt nok hævet lidt meget, så de er meget lange, men så er der mere småkage til folket!
Lise
Håber det blev godt :) og at der blev masser af god småkage til folket ;)
Hej Ann-Christine
Det lyder som endnu en ufattelig lækker opskrift! Hvor mange biscottier får du ca. ud af denne opskrift?
Hilsen Andrea
omkring 25 stk
Jeg fik dem lavet i sidste uge hvor jeg dobblede portionen op for at være sikker på, at der var nok :). Dejen blev noget flydende og tænker at fejlen var, at jeg puttede store æg i, i stedet for små. Når det så er sagt, så blev biscottierne utroligt lækre! De har en helt fantastisk smag og hele familien er enige om, at de skal laves igen på et tidspunkt! Tusind tak for den dejlige opskrift :D.
Hvor er det dejligt at høre :)
Den er lidt svær med æg, for der skal ikke så meget til, men ellers prøv evt med en smule mere mel næste gang.
Rigtig dejlig dag til dig :)
Kh AC
Hej Ann-Christine.
De ser virkelig lækre ud – og ikke mindst overkommelige lige at få lavet her i weekenden. Jeg er sikker på, at de også smager skønt til en kop kaffe :-)
God weekend.
De bedste hilsner Jette
Det gør de nemlig :)
Rigtig dejlig weekend til dig også
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine !
Sikkert et lækkert indslag. Skal da helt klart prøve biscotti med hvid chokolade, og pebermynte stængerne :)
Hilsen Heidi
Det er så godt, overvejer allerede at bage dem igen snart ;)
Dejlig weekend til dig
Kh AC