Appelsin og granatæble granita
I går lavede jeg en granatæble og appelsin granita.
En granita er ikke at forveksle med de slush-ice, du kan købe på tankstationer mv. Men en slush-ice er nok nærmere inspireret af den italienske frosne isdessert. Denne granita er på en gang sød, stærk og smager helt forrygende af granatæble og appelsin. Den er et hit at servere efter en tung hovedret, da den renser smagsløgene, men den er også helt fantastisk bare som dessert. Prøv den fx nytårsaften som en lille mellemret.
Arbejdstid 30 min.
Antal 8 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Granatæble granita
- 1 liter vand
- 75 g sukker
- 2 appelsin, saften herfra
- 2 granatæble, saften herfra
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Hæld vand og sukker i en gryde og lad det koge ind til ca 500 ml.
Pres appelsinerne til saft.
Skær granatæblerne over og tag alle kernerne tages ud. Brug en skål eller et skærebræt med riller, da al saften skal bruges.
Granatæblekernerne kommes i en morter og moses, så saften løber – de kan også blendes og sies eller kommes i en juicer.
Granatæble og appelsinsaft sigtes i en flad skål, som kan tåle frost
Når sukkerlagen er kogt ind til 500 ml tilsættes den saften, rør rundt og sæt i fryseren.
Forvent at det tager ca 5-6 timer og rør i det løbende, bare 2-3 gange, da det fryser først i siderne af skålen.
Serveres i små glas eller fine skåle og nyd straks – da det tør lynhurtigt op.
Ser superlækkert ud. Jeg er i gang, så det er klar til i morgen :-)
Jeg har også lidt lyst til at lave dem igen, det må vist blive i det nye år. Tror de bliver mit store hit til sommer :)
Det lyder som en dejlig ide :) Jeg er glad for at høre, at du blev inspireret til at prøve granitaen og håber den falder i jeres smag
Uhmmm.. Det ser lækkert ud.. Har planlagt at det bliver velkomstdrikken nytårsaften.