Andebryst á l’orange


Andebryst á l’orange er en herlig velsmagende ret og lidt mere overkommelig at lave end en hel stor andesteg.
Kødet fra and kan bare noget særligt i selskab med appelsin og timian – fuldstændig som min langtidsstegt andesteg med timian og appelsin, som har været en fast del af den traditionsrige julemenu i vores hjem i mange år.
Denne opskrift på andebryst med appelsin er delvist inspireret fra min hele andesteg og delvist fra den klassiske canard á l’ orange. Perfekt til en skøn middag, til Mortens Aftens, jul hvis man er to eller til julefrokosten.
Prøv også: Opskrift på lækker grønkålssalat >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Andebryst á l’orange
- Andebryst
- 2 andebryst
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Appelsinsauce
- 2 dl appelsinjuice
- 0,50 citron, lidt saft herfra
- 2 spsk cointreau
- 1 spsk honning
- 1 spsk sukker
- 1 stængel frisk timian
- 1 kanelstang
- 1 knivspids stødt kardemomme
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Appelsinsauce
Alle ingredienserne til appelsinsaucen kommes i en gryde og lad det koge ind til ca. 1 dl. sauce. Det tager omkring samme tid, som det tager at stege andebrysterne.
Sigt saucen og hæld den på panden med stegefedt fra andebrystet. Rør det sammen, smag til og hæld over andebrysterne.
Andebryst
Rids skindsiden på andebrystfileterne med en skarp kniv – pas på ikke at skære igennem fedtet og ned i kødet, da kødsaften vil sive ud under stegningen, og kødet vil blive tørt. Gnid andebrysterne godt på alle sider med salt og peber.
Læg dem med skindsiden ned på en kold tør pande og sæt varmen på lav middelvarme, så panden varmes langsomt op og fedtet har tid til at smelte. Steg andebrysterne med skindsiden ned ved lav varme til skindet er sprødt i ca. 20 min.
Vend andebrysterne om og steg dem på den anden side 5 min.
Sluk varmen, tag andebrysterne af, og lad fedtet stå på panden til saucen.
Skær det lækre andekød ud i tynde skiver, anret på tallerkener eller et fad og hæld appelsinsaucen over.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Tak for opskrifterne i din blog!
Hvilket tilbehør kan du anbefale til and a la orange?
På forhånd tak og glædelig Jul
Med venlig hilsen Eva Birkved
Hej Eva
Tusind tak for din søde hilsen :)
jeg er helt vild med pommes anna og denne salat med klementiner – du kan evt skifte klementinerne ud med fileteret appelsinbåde.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tak for dine dejlige opskrifter, incl. ugemenuerne.
Nu er vi kommet til juleaftens andebryster og jeg kan se, at du pandesteger dem. Hvad siger du til ovenstegte bryster? Dem, jeg køber, vejer 400 g stykket og jeg er meget i tvivl om stegetiden, både hvad angår pande og ovn?
Mange julehilsner
Bente Andreasen
Hej Bente
Mange tak for din søde hilsen, jeg er glad for du har glæde af mine opskrifter og madplaner.
Ved tilberedning i ovn, ville jeg stadig stege dem på panden først, som beskrevet i opskriften her. Når skindet er smukt gyldent og begynder at blive sprødt, vil jeg vende og stege bot et minuts tid på den anden side. Sæt derefter i ovn i et smurt fad med skindsiden op og steg videre i omkring 12-15 minutter.
Lad gerne kødet hvile 5 minutter inden du skærer dem ud.
Du kan evt bruge et stegetermometer, så skal de ud af ovnen når de rammer 68 grader. Temperaturen vil stige lidt yderligere når kødet hviler.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Det er imorgen min tur til at holde den ugentlige madklub og jeg vil prøve din andebryst a la orange….jeg har købt 2 store flotte andebryster på ca 400 gr stykket – og kommer i tvivl om størrelsen på andebrysterne i din opskrift. Jeg tænker selvfølgelig på stegetiden. Du skriver godt nok i et tidligerre svar her på siden at du bruger andebryst fra Gothenborg – er de osse på 400 gr?
Mange tak for gode opskrifter – jeg bruger app’n flere gange om ugen og er så glad for den
Hilsen Jette
Hej Jette
Mange tusind tak for din søde hilsen, det er jeg rigtig glad for.
Nu har jeg lige været lidt væk fra computeren de seneste dage i forbindelse med bogforum, så jeg håber det er gået godt!
Det lyder så hyggeligt med din madklub, – og de andebryst jeg plejer at bruge vejer også mellem 350-400 g.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine