Amerikanske pandekager
Amerikanske pandekager til en lækker morgenmad i weekenden, ferien og ved særlige lejligheder er så lækkert!
Det er blevet en tradition i min familie, at vi nyder de amerikanske pandekager ved fødselsdage og til morgenmad mindst én gang, når vi ferie sammen – uanset om det er sommerferie, juleferie eller lign. Det er så hyggeligt og de lækre buttede pandekager er virkelig skønne, luftige og lækre. Jeg stabler dem på tallerkener eller et stort fad og serverer dem med sirup, friske bær og et drys flormelis.
Prøv også: flere lækre opskrifter til brunch >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Amerikanske pandekager
- Amerikanske pandekager
- 2,50 dl hvedemel
- 2,50 dl kærnemælk
- 2 æg, delt i hvider og blomme
- 20 g sukker
- 1 knivspids salt
- 1 tsk bagepulver
- 1 spsk smør, til stegning
- Til servering
- 1 dl ahornsirup
- 75 g blåbær
- 25 g flormelis
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Amerikanske pandekager
Rør mel, sukker, salt og bagepulver sammen i en skål og pisk mælk og æggeblommer i.
Kom æggehviderne i en ren skål og brug helt rene piskeris til at piske æggehviderne. Pisk til æggehviderne danner toppe og til skålen kan vendes uden de luftige æggehvider falder ud.
Vend forsigtigt æggehviderne i dejen, uden at slå luften ud af den.
Varm en pande op ved middelhøj varme og smelt smør på panden. Kom pandekagedejen på i små klatter med en ske og steg de amerikanske pandekager i 2-3 minutter på hver side.
Servering
Server de varme luftige pandekager med blåbær, ahornsirup og et lille drys flormelis.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Hvis du ændre lidt i rækkefølgen bliver det nemmere og mindre opvask. Du startered at skille æg. Piske æggehvider.
Så behøver du ikke vaske og tørre piskeris før du pisker resten af ingridientserne i en anden skål.
Den ægte ahotnsirup, og friske blåbær, så bliver det ikke bedre.
planen er, at have skåret bacon klar.
pandekagerne er lavet i forvejen og varmes blot nytårsmorgen
Citronsirup er lavet i forvejen lidt tyndt så det blot skal lunes lidt. Brød bliver nærmest noget bake-off.
Det er trods alt nytårsmorgen .- og hvem ved – bliver det noget at sidde og pille i til nytårsskihop.
Søren