Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/amerikanske-pandekager/ Brunch Familiefavoritter, Morgenmad, Pandekager

Amerikanske pandekager

Amerikanske pandekager til en lækker morgenmad i weekenden, ferien og ved særlige lejligheder er så lækkert!

Det er blevet en tradition i min familie, at vi nyder de amerikanske pandekager ved fødselsdage og til morgenmad mindst én gang, når vi ferie sammen – uanset om det er sommerferie, juleferie eller lign. Det er så hyggeligt og de lækre buttede pandekager er virkelig skønne, luftige og lækre. Jeg stabler dem på tallerkener eller et stort fad og serverer dem med sirup, friske bær og et drys flormelis.

Prøv også: flere lækre opskrifter til brunch >>

Amerikanske pandekager
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT30MPT30M4
Ingredienser
  • Amerikanske pandekager
  • 2,50 dl hvedemel
  • 2,50 dl kærnemælk
  • 2 æg, delt i hvider og blomme
  • 20 g sukker
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk smør, til stegning
  • Til servering
  • 1 dl ahornsirup
  • 75 g blåbær
  • 25 g flormelis
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Amerikanske pandekager
Rør mel, sukker, salt og bagepulver sammen i en skål og pisk mælk og æggeblommer i.

Kom æggehviderne i en ren skål og brug helt rene piskeris til at piske æggehviderne. Pisk til æggehviderne danner toppe og til skålen kan vendes uden de luftige æggehvider falder ud.

Vend forsigtigt æggehviderne i dejen, uden at slå luften ud af den.

Varm en pande op ved middelhøj varme og smelt smør på panden. Kom pandekagedejen på i små klatter med en ske og steg de amerikanske pandekager i 2-3 minutter på hver side.

Servering
Server de varme luftige pandekager med blåbær, ahornsirup og et lille drys flormelis.