Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/alt-i-en-gryde-med-hanekylling-og-rodfrugter/ Aftensmad Familiefavoritter, Nem Hverdagsmad

Alt i en gryde med kylling og rodfrugter

Vi havde køleskabet fyldt af lækre rodfrugter. De klassiske kartofler og gulerødder, men også bolchestribede beder, som er så flotte at jeg næsten ikke nænnede at langtidssimre/dampe dem. De mister nemlig det meste af den fine farve efter sådan en omgang, men lækre er de nu alligevel.

Opskriften på “Alt i en gryde” kan varieres i det uendelige. Brug det der er i køleskabet og vær blot opmærksom på om der er nogle af råvarerne som ikke vinder på at blive langtidssimret. Så skal de blot tilsættes tilsidst og kun lige have 5 minutter under låg. Det er fx broccoli, blomkål, og courgetter. I min opskrift er der rigeligt til 6-8 personer, hvis man servere godt brød og fx ris til.

Alt i én gryde med hanekylling og rodfrugter
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT2HPT30M6
Ingredienser
  • 1 hanekylling
  • 8 bolchebeder
  • 10 kartofler
  • 5 gulerødder
  • 1 squash
  • 3 dl hønsebouillon
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 0,50 tsk stødt koriander
  • 0,25 rød chili, (kan undlades)
  • 1 håndfuld frisk timian, eller 2 tsk. tørret
  • 1 spsk smør
  • 1 spsk olivenolie
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Hanekyllingen rengøres og renses. Gnid med salt og friskkværnet peber, spidskommen og tørret koriander.

Olivenolie og smør varmes i en stor gryde, gerne en støbejernsgryde. Brun kyllingen heri, godt brunet på alle sider.

Lad kyllingen ligge i gryden med brystet op, tilsæt 2 dl boullion og krydderier + chilien. Lad kyllingen simre i 30-40 minutter med låg på. Sørg for at den ikke koger tør.

Skræl rodfrugterne og skær dem i grove stykker.

Tag chilien op. Tilsæt rodfrugterne i gryden, evt sammen med lidt mere boullion. Grøntsagerne skal ikke dækkes med bouillon, gryden må endelig bare ikke koge tør. På med låget og lad det simre i 40-45 minutter.

Når kartoflerne er møre, tilsættes courgetterne i grove stykker og dampes med i 4-5 minutter.

Server straks, gerne direkte i gryden. Drys med frisk timian inden servering og spis brød til. Server gerne ris til også, så kan retten snildt række til mange.

P.S Haps evt et par kartofler, beder og gulerødder op. Pisk det med lidt smør til mos og server som kartoffelmos til retten.

Hvis man undlader chili og skære lidt ned på salt, kan retten på den måde fint serveres til de helt små også. Eller til de lidt større børn som ikke er vilde med grøntsager, men som godt kan lide kartoffelmos ;)

(Opskriften er til 6-8 personer, afhængig af tilbehøret. Server fx brød og ris til. Vi spiste blot lidt nybagt fletbrød til)