Aloo Gobi – indisk vegetarret
Aloo Gobi er en skøn indisk vegetarret med blomkål og kartofler, som smager vidunderligt og er super budgetvenligt.
Nemt at lave og et dejligt mættende måltid, som kan spises som det er eller serveres sammen med ris og naan.
Min opskrift på aloo gabi er ikke stærk, men herlig krydret. Hvis du gerne vil have en mere varmende, stærk og krydret ret, så kom endelig en finthakket rød chili, lidt cayennepeber eller chiliflager i retten, alt efter smag og behag.
Prøv også: min bedste opskrift på blomkålscurry >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Aloo Gobi
- 500 g kartofler, i tern
- 1 blomkål, i buketter
- 1 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, finthakket
- 2 spsk ingefær, fintrevet
- 2 tsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk stødt gurkemeje
- 1 tsk garam masala
- 1 dåse hakkede tomater
- 0,50 øko lime, saft og fintrevet skal
- 1 spsk olivenolie, til stegning
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 3 dl basmati ris, kogt efter anvisning på emballagen
- 1 håndfuld frisk koriander, finthakket
- 0,50 tsk chiliflager
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Forkog kartoflerne i en gryde med letsaltet vand i cirka 10 minutter – de skal ikke være helt færdige og møre. Kom blomkålsbuketter i gryden og kog i 2 minutter mere. Gem 1 dl af kogevandet og hæld resten af vandet fra.
Sauter løg, hvidløg, ingefær, spidskommen, koriander, gurkemeje og garam masala i lidt olie på en stor pande, til løgene er bløde.
Tilsæt hakkede tomater, de næsten møre kartofler og blomkål og lad det simre under låg, til kartoflerne er møre. Tilsæt kogevandet fra kartoflerne efter behov.
Smag til med salt, friskkværnet peber, fintrevet limeskal og limesaft. Server med basmatiris, koriander og chiliflager.
Tak for en herlig opskrift! Jeg gav den lige fuld skrue og tilføjede 1 spsk spidskommenfrø, 6 hele kardemomme, 2 tsk bukkehornsfrø, 4 laurbærblade, 1 tsk Annatofrø og 4 spsk Patak’s Mixed Pickle.