Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/ajvar-groentsagsdip/ Bålmad Dip, Pesto, Dressing og lign., Efterår, Familiefavoritter, Grill, Sommer, Tapas, Tilbehør Aftensmad, Vegetar

Ajvar – grøntsagsdip

Ajvar er en virkelig skøn grøntsagsdip som kan anvendes til både dressing i sandwich, dip til grøntsager og brød, som dressing til salater eller prøv at vend et par spsk. ajvar med lækre små kogte kartofler. Nøj, det smager godt!

Hovedingredienserne er aubergine og peberfrugter, foruden chili og hvidløg. Jeg kan rigtig godt lide at grille grøntsagerne til dippen, for det giver den der lækre dybe smag med et strejf af røgede grønt, som er pragtfuld. Hvis det øsregner eller er helt umuligt at komme til grillen, så kan ajvar dog sagtens tilberedes med grøntsager bagt i ovnen.

Prøv også: Min bedste opskrift på hummus >>

Ajvar - grøntsagsdip
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT45MPT10M4
Ingredienser
  • 2 rød peberfrugt, skåret i tern
  • 1 aubergine, skåret i tern
  • 0,50 rød chili
  • 5 fed hvidløg
  • 0,50 øko citron
  • 2 spsk olivenolie
  • flagesalt
  • sort peber
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Vend peberfrugt, aubergine, chili og hvidløg med oliven­ olie, salt og peber og kom dem i en grillbakke. Grill grøntsagerne, til de er meget møre.

Sæt også citronen direkte på grillristen og på direkte varme, så den får flotte grillstriber.

Kom de møre grillede grøntsager – dog ikke citronen – i en blender og kør, til det er helt glat og cremet. Smag til med saften fra den grillede citron.

Chili er en smagssag, så juster endelig til efter dine smagsløg.