Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/aioli/ Buffet Dip, Pesto, Dressing og lign., Efterår, Forår, Franske retter, Sommer, Spansk mad, Tapas, Tilbehør Aftensmad, Vegetar, Vinter

Aioli – hvidløgsmayonnaise

Aioli er den skønneste dip til alt fra kartoffelfritter til fiskefingre, hjemmelavet burger, til at smøre på brød i stedet for smør og så er det helt obligatorisk til den skønne moules frites og pil selv rejer.

Jeg laver også gerne den lækre hvidløgsmaynnaise til en spansk tapasanretning med sprøde brød, charcuteri, oste og grønt. Det er super nemt at lave aioli selv og det tager kun et splitsekund hvis man bruger en stavblender – men den mere traditionelle metode med håndmikser er også glimrende og her får du begge opskrifter på en og samme tid.

Prøv også: min bedste opskrift på persillepesto >>

Aioli - hvidløgsmayonnaise
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT10MPT10M1
Ingredienser
  • 2 æggeblomme
  • 1 fed hvidløg, fintrevet
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk dijon sennep
  • 0,50 tsk salt
  • 180 g solsikkeolie
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Aioli med stavblender
Tag alle ingredienserne ud af køleskabet i god tid og lad dem stå på køkkenbordet i 30 minutter.

Kom æggeblommer, hvidløg, citronsaft, dijonsennep og salt i en blenderskål, og sæt stavblenderen i bunden af blenderglasset. Hæld halvdelen af olien over og blend – uden at løfte stavblenderen til at starte med!

Når mayonnaisen begynder at samle sig i blenderglasset, skal stavblenderen løftes op og ned til aiolien er ensartet. Blend videre, mens resten af oliens tilsættes i en tynd stråle. Smag til med salt.

Sæt i køleskabet til den skal serveres

Aioli med håndmikser eller piskeris
Tag alle ingredienserne ud af køleskabet i god tid og lad dem stå på køkkenbordet, så de får stuetemperatur inden aiolien laves.

Kom æggeblommer, hvidløg, citronsaft, dijonsennep og salt i en skål og pisk det sammen i et minuts tid. Tilsæt en spsk olie og pisk den godt ind, pisk derefter olie i lidt efter lidt i en tynd stråle. Stop når hvidløgsmayonnaisen har den rette konsistens. Smag til med salt.

Opbevar aioli i køleskabet til den skal serveres