Ærtesuppe


Ærtesuppe er virkelig lækkert, både når der er friske ærter i sæson og med ærter fra fryseren.
Suppen er mild, cremet, lækker og passer skønt både til efteråret og vintermånederne og som en lækker sommersuppe.
Man må ikke gå ned på toppings, når det gælder suppe. Jeg servere den gerne med saltede mandler og friske bælgede ærter (når de er i sæson), hvis det skal være lidt festligt, så prøv med ristede kammuslinger på.
Prøv også: opskrift på foccacia >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ærtesuppe
- 2 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 600 g frosne ærter, eller friske
- 1 tsk tørret timian
- 8 dl grøntsagsbouillon
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 dl mandler, saltede
- 1 dl cremefraiche 18 %
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Kom løg og hvidløg i en gryde med olie og sauter løgene ved middelvarme, til de er bløde.
Tilsæt ærter og timian, rør rundt og tilsæt derefter grøntsagsbouillonen. Læg låg på og lad det simre i 5-7 minutter.
Hæld fløde i og blend suppen, til den er helt cremet og ensartet i konsistensen. Smag til med salt og peber.
Server suppen med cremefraiche og grofthakkede saltmandler
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Lækker og meget smagfuld opskrift.
Serveret med er par skivede stegte kammuslinger gav lige det sidste touch
Mvh. Søren
Hej Søren
mange tak for din søde hilsen, og hvor lyder det lækkert med kammusling til suppen, det passer jo perfekt til!
Kh Ann-Christine
Lækker suppe!
Jeg syntes den manglede lidt surhed, så tilføjede lidt citron efter smag. Kan også nemt laves vegansk, bare brug kokosmælk istedet for fløde, det giver en lidt anden smag, men det fungerer rigtigt godt.
Tak for opskriften:)
Dejligt at høre! Tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
En oplevelse med ærtesuppen fra Valdemarsro,som jeg nu har lavet 2 gange er….
Af mangel på grønsagsboullion første gang, brugte jeg oksebouillon, og min oplevelse var, at det sidste gav suppen en anden karakter, som efter min smag var bedre…
Er det helt afmarcheret, at anvende oksebouillon i denne suppe..
Opdaget ved en tilfældighed, og som altid: “Smag og behag forskellig.
Med venlig hilsen // Rita
Hej Rita
Der er masser af god smag i okseboullion og jeg synes det er topskønt når man variere og justere med lidt andet end det der er i opskriften, så det er overhovedet ikke galt, kun skønt ♡
Kh Ann-Christine