Ærtesuppe
Ærtesuppe er virkelig lækkert, både når der er friske ærter i sæson og med ærter fra fryseren.
Suppen er mild, cremet, lækker og passer skønt både til efteråret og vintermånederne og som en lækker sommersuppe.
Man må ikke gå ned på toppings, når det gælder suppe. Jeg servere den gerne med saltede mandler og friske bælgede ærter (når de er i sæson), hvis det skal være lidt festligt, så prøv med ristede kammuslinger på.
Prøv også: opskrift på foccacia >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ærtesuppe
- 2 løg, finthakket
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 600 g frosne ærter, eller friske
- 1 tsk tørret timian
- 8 dl grøntsagsbouillon
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk olivenolie
- salt
- sort peber, friskkværnet
- Til servering
- 1 dl mandler, saltede
- 1 dl cremefraiche 18 %
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom løg og hvidløg i en gryde med olie og sauter løgene ved middelvarme, til de er bløde.
Tilsæt ærter og timian, rør rundt og tilsæt derefter grøntsagsbouillonen. Læg låg på og lad det simre i 5-7 minutter.
Hæld fløde i og blend suppen, til den er helt cremet og ensartet i konsistensen. Smag til med salt og peber.
Server suppen med cremefraiche og grofthakkede saltmandler
Lækker og meget smagfuld opskrift.
Serveret med er par skivede stegte kammuslinger gav lige det sidste touch
Mvh. Søren
Hej Søren
mange tak for din søde hilsen, og hvor lyder det lækkert med kammusling til suppen, det passer jo perfekt til!
Kh Ann-Christine
Lækker suppe!
Jeg syntes den manglede lidt surhed, så tilføjede lidt citron efter smag. Kan også nemt laves vegansk, bare brug kokosmælk istedet for fløde, det giver en lidt anden smag, men det fungerer rigtigt godt.
Tak for opskriften:)
Dejligt at høre! Tak for din fine tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
En oplevelse med ærtesuppen fra Valdemarsro,som jeg nu har lavet 2 gange er….
Af mangel på grønsagsboullion første gang, brugte jeg oksebouillon, og min oplevelse var, at det sidste gav suppen en anden karakter, som efter min smag var bedre…
Er det helt afmarcheret, at anvende oksebouillon i denne suppe..
Opdaget ved en tilfældighed, og som altid: “Smag og behag forskellig.
Med venlig hilsen // Rita
Hej Rita
Der er masser af god smag i okseboullion og jeg synes det er topskønt når man variere og justere med lidt andet end det der er i opskriften, så det er overhovedet ikke galt, kun skønt ♡
Kh Ann-Christine
Tak for opskriften. Suppen smagte dejligt! Jeg brugte en pose frosne ærter og toppede med friske ærter, grillede kammuslinger og soyaristede mandler. Ikke dårligt!
Uhmm,, det lyder lækkert :)
Mange tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften
Kh AC
Vi kommer Champagne i ærtesuppen, når suppen står foran gæsten, det ser flot ud, når champagnen bobler op, derefter sendes toppings rundt, og dertil serverer vi en tør Champagne ( i glassene).
Hvor lyder det lækkert! Det må jeg prøve næste gang vi servere den :)
Kh AC
Tak for opskriften.
Vi, en familie på 5, fik suppen i går og alle 3 børn spiste den med velbehag og der var en masse skønne udbrud om hvor lækkert det smagte. Vores datter kan ikke tåle æg eller mælk så dejligt med topping alle kunne spise – skønt med inspiration :)
Hvor er det dejligt at høre :) Tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemelding på opskriften ♡
Fandt en pose med tørrede grønne flækærter, som jeg købte. lagde dem i blød natten over som der stod på posen, og brugte din opskrift til at lave suppe af dem. De skulle dog bare koge 40 minutter.
lavede saltristede græskarkerne som topping.
Det smagte dejligt.
Niels
Alle tiders opskrift. :-)
Som topping blandede vi bacontern og peanuts og stegte blandingen i solsikkeolie og honning.
Så skønt at høre, det lyder som gode toppings til suppen :)
Hej igen :-) Har lige lavet din ærtesuppe, som skal serveres for gæster i aften. Dog med et lidt andet fyld. Nemlig varmrøget laks, grønkåls/citron “rogn” ( sådan nogle perler man laver i kold olie) og sprøde grønkåls chips… det er bare så ofte, at jeg bruger dine opskrifter. Lidt anarkistisk, men sådan er det jo, når man godt kan li at lave mad ;-) Endnu en gang tak. Mvh Helle
Uhm, hvor lyder det virkelig lækkert!
Tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Der kan også bruges frosne ærter !
Så kan man også få ærtesuppe her i marts. Med fintskårne forårsløg, der lige kommer i til sidst ?? mums
Det er nemlig så dejligt! Forårssuppe i en frisk smuk farve
Tak for din fine hilsen ♡
Kh AC
Super lækker suppe (det gjorde ikke noget med et strøg af chili) – jeg havde ikke saltede mandler, så jeg ristede en lille portion af i baconfedtet og blandede de hakkede mandler, smulder-bacon og persille op med cocktail tomater i tern. NØRJ!! Det var godt.
Jeg henter mange opskrifter på din blog og bruger dig som inspiration til både min fest-og hverdagsmad. Tusind tak! ?
Hvor er det dejligt at høre ♡ Tusind tak for din søde hilsen, Merete
Jeg elsker elsker dine opskrifter. Mega velsmagende, lette og gå til og sådan en som den hér og din svampesuppe kan jeg lave, mens min 1-årige sidder og spiser selv – og kigger nysgerrigt med. Og ikke mindst smager. Love it! :)
Hvor er det bare dejligt at høre ♡
Tusind tak for din søde hilsen
Kh AC
Hej
Kan man godt lave det dagen før det skal spises ?mvh Lone
Ja, sagtens og den smager i øvrigt dejligt kold også :)
Hej AC. Hvad for noget salt rister du mandlerne i? Kan man evt bruge Himalaya salt?
Kan ærtesuppen fryses?
Det tror jeg godt den kan :)
Den kan sagtens fryses?og smager stadig rigtig godt når den kommer op?
Godt at høre og mange tak for tilbagemeldingen :)
Kh AC
Hej :-)
Kan jeg lave suppen i dag og så bare varme dem op i morgen?
Jeg tænker i forhold til fløden, skal den så i når den varmes op eller kan den komme i når jeg laver den?
Hej Kathe,
Det kan du sagtens og det vil være lidt godt om du kommer fløden i nu eller senere. Blot varm den lidt langsomt op, så gør det fint.
Kh AC
Super lækker opskrift! Var en stor succes herhjemme. Skal jeg uden tvivl lave igen :)
Hvor lyder det dejligt :)
Tak
Lækker og nem sommersuppe! Er selv pjattet med ingefær og puttede lidt i sammen med løgene. Det gav den lige lidt kant, kan absolut anbefales!
Det lyder som en skøn tilføjelse – det vil jeg prøve næste gang :)
Kh AC
Den ser rigtig lækker ud denne suppe!
– jeg vil bare høre, hvor mange der er til i denne opskrift? :)
Hilsen Janni!
Den passer til en middag hos os, med 2 voksne og 2 børn :)
God fornøjelse med den
Kh Ann-Christine
Super-nemt, hurtigt og lækkert. Første gang, jeg forsøgte mig med ærtesuppe, og det bliver ikke sidste gang. Tak for den glimrende opskrift.
Mvh
Hvor er det dejigt at høre. Det er også blevet en af vores yndlingssupper :)
Hej Ann-Christine=)
Min søn på 8 har haft maddag idag, og vi havde været på din blog, for at han kunne se billeder, og derfra finde ud af hvad han ville lave=) men han faldt for din grønne ærtesuppe og det har vi så lavet idag, dog med ærter fra frost=P men hvor var det dog en lækker opskrift! og det salte topping var lige prikken over iét=)
tusinde tak for en fantastisk inspirerende blog men lækker mad og flotte billeder, ja og både for voksne og børn=)
Kh Laila
Hej Laila,
Fantastisk! Hvor er det fint med en maddag og sejt at I har brugt min blog til at finde inspiration – det er dejligt at høre.
Tusind tak for den dejlige hilsen og de søde ord. Jeg håber din søn får mange rare maddage fremover også :)
Kh Ann-Christine
Hej!
Skal suppen være kold eller varm ved servering? :)
Vi har primært serveret den varm – men jeg har også spist en rest til frokost på et tidspunkt som var kold. Det smagte også dejligt
Jeg lavede denne suppe i dag, på opfordring fra min 5-årige, der ønskede grøn suppe til aftensmad. Den smagte herligt :-P Vi serverede ostestænger til, altså de nemme med grovtoast ;-) Tak for inspiration, dine billeder er så indbydende, jeg glæder mig til alle de spændende lækkerier der er at tage fat på..
Ostestænger lyder som skønt tilbehør til ærtesuppen!
Dejligt med opfordringer på grønne retter fra børn. Jeg smilte selv igår, da Julie under aftensmaden sagde, ‘Uhmmmm, Jeg e l s k e r bare alle slags grøntsager.’ Det passer så vist ikke helt, men det er da et skridt på vejen at tro på det selv ;)
Tusind tak for de søde ord, det varmer meget!
Hej!
Jeg synes suppen lyder så lækker.
Hvor mange kg eller g ærter køber du, som giver 500g?
Det kan jeg desværre ikke huske, vejede dem først efter
Hejsa :-)
Elsker også ærtesuppe. Jeg plejer at putte godt med lime i – det tager den lidt fede smag fra fløden og gør den dejligt frisk :-)
Uhm, det lyder dejligt og friskt – tak for tippet
Uhm lyder lækkert!
Minder lidt om en version jeg lavede forleden, den var dog serveret kold og så kan jeg varmt anbefale at blende avocado med i ærtesuppe. Det giver en silkeblød og dejlig sund suppe der mætter!
/Christel.
Mmm, det må jeg prøve – og servere den kold også. Tak for inspirationen
Hvor lyder det dog fantastisk spændende!
Jeg glæder mig til at høre meget mere om det :)
Tak, det er jeg glad for at høre! Jeg glæder mig også meget til at fortælle mere :)
fik vist skrevet to gange, da jeg troede det ikke kom med, du sletter bare den ene
Helt okay :) – den er slettet
En ret så børnevenlig topping jeg fik serveret en dag var, karry popcorn og flødeskum. Det gjorde suppen ret interessant og lækker for børnene især ;-)
Ej, hvor det lyder lækkert og sjovt. Det skal jeg prøve! Tak for tippet :)
Hvor lækkert! Jeg fik også ærtesuppe igår – det er en skøn ret :-)
Meget, smager af sommer :)
Hej!
Det lyder spændende. Jeg vil meget gerne skrives op til mere information om kurset.
Det lyder dejligt!
Så kan du også klikke hvilken kategori(er) af privat/selvstændig begynder/erfaren du er mest interesseret i :)