Ærter ala francaise


Ærter ala francaise er en klassisk tilbehørsret med sprød bacon, ærter og karamelliseret løg.
Det er nemt og det er rigtig lækkert som tilbehør til alt fra kylling, koteletter og fisk.
De søde saftige ærter og den salte sprøde bacon smager virkelig godt sammen og med sprød salat, et strejf af citron og den gode smag af søde karamelliserede løg er ganske uimodståelig og så er et tilmed både nemt og hurtigt at lave.
Prøv også: opskrifter med ærter >>
Arbejdstid 25 min.
Antal 4 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Ærter ala francaise
- 100 g bacon
- 1 løg, finthakket
- 10 g smør
- 400 g frosne ærter
- 1 hjertesalat, grofthakket
- 0,50 øko citron, fintrevet skal og lidt saft
- salt og friskkværnet peber
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Steg bacon sprødt på en pande med lidt olie. Sæt til side på et stykke køkkenrulle. Tør panden ren, kom smør på og lad det bruse af. Sauter løgene ved middelvarme til de begynder at karamellisere en anelse.
Hæld ærterne i en gryde med kogende vand, sluk varmen og lad ærterne trække et halvt minut. Hæld straks vandet fra og lad ærterne dryppe af i en sigte.
Hak den sprødstegte bacon fint, og vend den sammen med ærterne, karamelliserede løg og hjertesalat i en skål og smag til med citronsaft, fintrevet citronskal, salt og friskkværnet peber.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.