Æltefrit brød i form


Her får du en lækker opskrift på æltefrit brød, som er virkelig nemt at lave og som smager virkelig dejligt. Saftig krumme, sprød skorpe og så kræver det hverken en røremaskine eller at du ælter dejen. Den skal blot røres sammen dagen før, og så ellers have rigtig god tid til at gøre sin magi i skålen, mens dejen hæver og bliver spækket med god smag. Dette brød bager jeg ofte til fx når vi skal have en god rejemad, som sandwichbrød, madbrød og til toasts.
Det tager 3-4 minutter fra man beslutter sig for at røre dejen sammen og til det er gjort, og der er ingen nævneværdig opvask. Så alt i alt, super hverdagsvenligt og med et dejligt resultat.
Arbejdstid 15 min.
Antal 1 stk.
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Æltefrit brød i form
- 2,50 dl stuetempereret vand
- 2,50 dl kærnemælk
- 5 g gær
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 70 g fuldkornshvedemel
- 550 g hvedemel
- til pensling og drys
- 1 æggehvider, sammenpisket
- 1 tsk flagesalt
- 1 tsk tørret rosmarin
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Rør gæren ud i en skål med stuetempereret vand. Tilsæt kærnemælk, sukker, salt og fuldkornsmel, rør til det er ensartet. Rør hvedemelen i dejen, mel skal blot røres hurtigt i dejen, så der ikke er tørre melklumper.
Læg et rent klæde eller låg over og lad dejen hæve i 10-12 timer på køkkenbordet.
Tag dejen ud af skålen på et meldrysset bord og fold den med en bagespartel over hinanden et par gange.
Læg dejen i en smurt rugbrødsform (2 liter) og lad dejen hæve på køkkenbordet i yderligere cirka 2 timer. Pensl nænsomt med sammenpisket æggehvide (pas på ikke at punktere dejen) og drys med flagesalt og rosmarin.
Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i 20 minutter og skru derefter temperaturen op til 220 grader, og bag videre i cirka 25-30 minutter til brødet er gennembagt.
Vend brødet ud på en rist og lad det køle af.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Nu har jeg bagt dette brød et par gange. Jeg er SÅ meget fan.
Jeg smører formen med smør og det gør skorpen crunchy på den helt rigtige måde.
Et virkelig lækkert brød.
Hej Lisbeth
Mange tak for din søde hilsen og tilbagemelding. Så lækkert med smørsprød skorpe.
Tak for at dele din oplevelse og tip
Kh Ann-Christine
Hvad kan jeg erstatte kærnemælk med?
Hej Helle
Det kan erstattes med yoghurt naturel
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Hvad er formålet med at vende dejen ind over sig selv 5-8 gange, hvorfor ikke hælde den forsigtigt fra skålen og direkte over i den varme gryde efter den lange hævning?
Vh Morten
Hej Morten
Det strækker glutenproteinerne, så dejen hæver ekstra flot op. Du kan evt prøve en runde med og en uden og så sammenligne det resultat du får, så er det nemmest at vurdere om du oplever det “kan betale sig” eller om du synes det fungere fint uden :)
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine