Æggemuffins med squash og tomater
Æggemuffins med squash, tomater og basilikum er en lækker hapser, som er virkelig nem at lave og smager super skønt.
De små lækre æggemuffins kan varieres med groftrevet ost, feta skåret i små tern eller smuldret og de er også virkelig gode med finthakket sprødstegt bacon eller chorizo i tern.
De er skønne i madpakkerne, til en hurtig morgenmad, frokost, på et brunchbord eller til en buffet.
Prøv også: flere gode madpakke opskrifter her >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 12 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Æggemuffins med squash og tomater
- 1 løg, finthakket
- 1 tsk olivenolie
- 7 æg
- 0,50 dl vand
- 1 tsk flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- 1 håndfuld frisk basilikum, finthakket
- 300 g squash
- 24 cherrytomater
- 1 tsk smør, til at smøre formene med
- Til servering
- 0,50 håndfuld frisk basilikum
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Sauter de finthakkede løg på en pande i en smule olie, til de er bløde.
Pisk æggene sammen med vand, salt og peber og rør groftrevet squash, finthakket basilikum og de sauterede løg i blandingen og kom derefter det hele i smurte muffinsforme.
Læg to cherrytomater på toppen af hver æggemuffin.
Bag i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 12 minutter. Lad dem køle af på en rist.
Drys hver æggemuffins med finthakket basilikum inden servering.
Kan serveres lune eller kolde (er også gode i madpakken)
Tak for endnu en gang en fin opskrift. Min datter på 9 måneder elsker disse muffins og kan sagtens spise dem selv pga. den bløde konsistens. Jeg laver dem uden salt og med tørret basilikum til hende. Samt presser væden ud af squashen.
En anden favorit er de koldthævede boller som lykkes hver gang – også uden salt hvis min datter skal spise af dem.
Hvor er det dejligt at høre! Mange tusind tak for din søde hilsen og fine tilbagemeldingen på opskriften.
Kh Ann-Christine
Fantastisk opskrift. Jeg har nu lavet den tre gange – men selvom jeg smører formen sidder de fast i formen. Jeg har også prøvet med muffinforme i papir, men der klister de sig også fast. Nogen gode idéer?
Hej Sanne
Jeg tror det kommer helt an på formen ved denne opskrift. Jeg bruger gerne den jeg har med bedst slip-let til disse muffins. Den er fra Le Creuset.
Ellers kan du smøre med smør og drysse formen derefter med lidt mel, så skulle de slippe nemmere.
Kh Ann-Christine
Jeg synes absolut IKKE de kan fryses. Har netop i dag serveret en ladning for nogle brunchgæster. Har lavet dem før og serveret samme dag. De var perfekte. Det var portionen i dag også, da jeg bagte dem for for nogle dage siden (prøvesmagte en). Men dem som jeg serverede i dag efter at de har været frosset, det var bestemt ikke nogen kulinarisk oplevelse. Totalt smattede og ‘trælse’. Tænker umiddelbart, at det må være squashen der driller ?!?! næste gang kommer de i hvert fald ikke i fryseren
Godt du skriver det! Det er hermed ændret, jeg var ellers sikker på det ville gå glimrende.
Kh Ann-Christine
Hej.
Har lige lavet ægge muffins. Da der ikke stod noget om at presse væden ud af squashen, gjorde jeg det ikke. Først efter 25 min. turde jeg tage dem ud af ovnen. Og de er stadigvæk meget bløde. Ærgerligt jeg ikke tænkte på at presse væden ud.
Lækre æggemuffins, men selvom jeg havde presset al væde ud af squashen, skulle de altså have 20 min ved 175 gr. Varmluft, førend de så ordentlige ud…
Kære AC
Kan man bruge almindelige papirmuffinsforme til disse æggemuffins?
Jeg skal lave virkelig mange til en barnedåb snart og jeg har slet ikke nok metalforme til at bage så mange.
Vh Anne-Maja
Du vil måske opleve at æggemassen klistre lidt til papirsformen, men bortset fra det kan det sagtens lade sig gøre i papirsforme også.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Tak for skønne opskrifter. Vil spørge til kanelsneglekagen.
Har du prøvet at fryse den ubagt? Hvis ikke hvordan tilbereder du den efter frys?
Det samme gælder de færdiglavede æggemuffins- er det optøning og ikke andet? Kan man evt lune dem?
På forhånd tak.
Bedste hilsen GM
Hej. Kan det passe at der skal 1/2dl vand i?
De bagte i ca. 20 min. Men det er ligesom de ikke helt har “sat sig”
Mvh Lone
Ja, det kommer jeg i, og det kan være bagetiden skal være en smule længere alt afhængig af ovn, æggemassen skal gerne have sat sig inden du tager dem ud.
Kh AC
Hej,
De ser lækre ud:) Kan de laves dagen før og varmes lige inden de serveres? Skal nemlig lave polterabend-brunch for en veninde, så det vil være super med noget, der kan laves dagen før. Har du i øvrigt andre idéer til noget, der kan laves (dagen) før eller noget, der hurtigt kan tilberedes på stedet (evt forberedt hjemmefra dagen før)?
På forhånd tak!
Mvh
Katrine
Hej Katrine
Det kan du fint, blot lad dem køle af på en rist og varm dem op igen på en bageplade med bagepapir.
Du kan også lave granola, eller amerikanske pandekager mv i forvejen – der er masser af inspiration og ideer her: https://www.valdemarsro.dk/morgenmad-brunch/
God fornøjelse
Kh AC
Jeg har også været ved at kigge og fået et par ideer? Tak for svar og inspiration! Og god weekend?
Uhm, lyder lækkert med en simpel og lækkert version. Synes det er en perfekt form for ‘tøm køleskabet’ mad, så herhjemme ryger der tit pålægsrester, oste-rester og slattent grønt i, men det er sjældent jeg får lavet dem mere delikate og ‘plain’ – det har altså også en værdi, at holde smagene klassiske (:
Det er nemlig perfekt til at få tømt grøntsagsskuffen og brugt krydderurter mv ♡