Æg og spinat med sennepscreme
Her får I en nem og lækker opskrift på æg og spinat med sennepscreme og serranoskinke.
Den er et hit til langsomme hyggelige weekend morgenmåltider, og kan sagtens serveres til både en brunch eller frokost.
De små ovnfaste skål kan fyldes i fordejen med skinke, spinat og sennepscreme og så er det blot at slå et æg ud i skålen, lige inden de sættes i ovnen.
Prøv også: alle mine skønne opskrifter til brunch her >>
Arbejdstid 10 min.
Antal 2 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Æg og Spinat med Sennepscreme
- 2 æg
- 2 skiver serranoskinke
- 50 g spinat
- 1 spsk dijon sennep
- 1 spsk cheddar ost, friskrevet
- 1 spsk parmesan, friskrevet
- 2 spsk cremefraiche 18 %
- salt
- sort peber, friskkværnet
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Beklæd to små ovnfaste ramakiner med seranoskinke. Kom spinat ovenpå.
Bland sennep, de to oste, salt, peber og evt en spsk creme fraiche sammen og kom oven på spinaten.
Slå de to æg ud i en skål for sig og hæld dem forsigtigt oven på, uden at blommen går i stykker.
Bag i ovnen ved 175 grader varmluft i omkring 15-20 minutter.
Hej Ann-Christine
Hvad kan jeg bruge, alternativt i opskriften isf ost.
Evt neutral ost kan bruges
Skønne opskrifter du altid sender
Venlig hilsen
Lone
Hej Lone
Mange tak for din søde hilsen.
Til denne opskrift ville jeg enten undlade osten, eller bruge fx flødeost naturel. Det bliver også virkelig lækkert :)
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Det lyder super lækkert!! Kan mm fjerne skinken uden at ser sker noget ved det? ? mvh
Det kan du sagtens gøre :)
Hejsa, bruger du frisk spinat eller en fra frost?
Det er frisk spinat og omkring 5-8 blade spinat i hver ramakin.
Du kan også sagtens bruge frosset, så skal det blot lige tøes op på en pande – beregn en tern frossen spinat.
Kh AC
Kære Ann-Christine
Jeg skal have en flok skønne kvinder på besøg på lørdag og vil bl.a. bruge din opskrift med skinke/spinat/æg i en ramakin.
Jeg kan se der er lidt forskellige ramakinstørrelser på markedet. Hvad størrelse er din opskrift baseret på?
Vh Camilla
Den jeg bruger her rummer ca 3 dl
God fornøjelse
Kh AC
Kan man lave det i muffinsforme, hvis man ikke har ramakiner nok?
Jeg tror næsten, det bliver for vådt … måske du kan bruge små ovnfaste skåle af porcelæn. De er oftest ovnfaste til denne temperatur.
Dejlig lille ting.
De små ting er ikke at kimse af ;-)
Søde AC
Jeg måtte jo lige ind på din blok og lure her til morgen, og minsandten om jeg ikke kunne genkende en lille bitte smule ;-) men selvfølgelig formår du at lave den udvidede luxus udgave :-) som jeg helt sikkert skal prøve snart. Tak for sidst – fantastisk hyggeligt…SOM ALTID….
KH Jannie
Kære Jannie,
Hyggeligt at du kigger forbi her ;-) Jeg blev jo meget inspireret af din skønne brunch og måtte bare lave noget med æg i ovnen. Dine skal vi lave i weekenden – og det glæder jeg mig til :)
Det var rigtig dejligt at se jer alle fire! Så hyggeligt og tiden fløj jo afsted
Knus fra AC