Æg med serranoskinke og tomat
Æg med serranoskinke og tomat er et hit til en skøn brunch!
Her får du opskriften på en skøn og virkelig lækker lille ret med æg, serranoskinke, tomat og intet andet. Det smager virkelig skønt og er nemt at lave, den salte krydrede skinke giver masser smag til ægget og tomaten gør det saftigt og fyldt med skøn smag.
Opskriften er til en person, så ganger I blot op med hvor mange i spiser med.
Prøv også: masser af dejlige brunch opskrifter her >>
Arbejdstid 5 min.
Antal 1 stk.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Æg med seranoskinke og tomat
- 1 æg
- 1 skive serranoskinke
- 1 skive tomat
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Beklæd en fast muffinformen med seranoskinke, læg en frisk skive tomat i bunden.
Slå et æg ud i et glas for sig selv og hæld det over i muffinformen.
Bag i ovnen ved 175 grader i omkring 12-15 minutter. Hold lidt øje med den, så den ikke får for meget, blommen skal gerne være blød.
Gang selv opskriften op med det antal der spiser med.
Et lille spørgsmål. Bliver skinken blød i bundet eller også sprødstegt som på toppen?
MVH
Sara
Bunden bliver ved med at have cirka samme konsistens som før bagning.
Kh AC
Kan de laves dagen før og stå på køl til næste dag?
jeg tror de bliver lidt underlige af at stå, så jeg vil nok anbefale at vente :)
Hej
Har du en god metode til at undgå at ægget bliver helt stift i toppen så det næsten ikke er til at skære over?
Hilsen
Didde
En spsk cremefraiche på toppen kan afhjælpe det, og ellers så er det blot at tage dem ud af ovnen mens blommen stadig er blød.
Kh AC
Kan de mon fryses?
Det er ikke testet, så det må komme an på en prøve :)
Kh AC
Kan man ikke hælde hvidenn i først og så “lempe” blommen over lidt senere??
Og kan man lave det i en papir muffin form eller skal det være silikone??
Jo, det kan du sagtens og måske det virker fint med papirsform – ellers alternativt til papirsform ville jeg bruge en cocotte eller en anden keramisk skål der kan tåle varmen.
Dejlig dag til dig
Kh AC
Nu har jeg så prøvet.
Jeg gav hviden 8 min og så hældte jeg forsigtig blommen i og gav det 8 min igen.
Jeg synes det virkede fint, men seranoskinken blev noget tør i den øverste kant der stikker op over æggemassen:-)
Hej Ann Christine hvis du ligger skinken i formene med tomat Skive i i ovnen i 2 min. Før du kommer æggene i så er æggene de lækkere bløde når de har bagt 8~9 min
Det lyder som en rigtig god ide, det vil jeg da prøve :)
Mon det er en mulighed at udskifte et helt æg med scrambled egg?
Jeg er ikke helt sikker på hvad du mener?
Jeg tænker et pisket æg. Altså røræg :)
Jeg vil tro at det kunne blive helt fint med et sammenpisket æg, i stedet for at slå det helt ud i formen – og derefter tilbereder det. Det er da forsøget værd :)
Jeps vi forsøger på lørdag :) og så tror jeg, at vi kommer et stykke frisk mozzarella øverst sammen med lidt frisk basilikum.
Uhm, det lyder også dejligt!
God fornøjelse
Jeg har lige lavet disse skønne “muffins”. Det lykkedes mig at undgå at få blommen helt hård. Jeg brugte en silikone form med plads til 12 stk. Ved 175 grader i ca 25 min. På dette tidspunkt var hviden stivnet med blommen stadig blød. Måske var det fordi formens tykkelse beskyttede dem lidt?
Tak for en dejlig opskrift
Hvor lyder det dejligt! Jeg får selv lyst til at prøve dem af igen i weekenden nu :)
Tak for tip
Disse muffins vil jeg prøve når familien kommer til brunch d 14 men er der ingen her på bloggen som har haft held med bløde blommer
Hej jeg holdt fødselsdags brunch idag og havde lave disse æg muffins + din mynte-citrus salat og dine æble-yoghurt-knas cups. Alle STORE SUCCESSER! Det skulle du lige vide. Det er ik sidste gang jeg søger inspiration på din blog her :-) bliv veeeed!! Mvh. Celeste
Hej Celeste,
Hvor er det dejligt at høre og jeg synes virkelig også det lyder som en perfekt sammensat brunch :)
Kh Ann-Christine
Er de lette nok at få ud af formen??
Skal have 27 til brunch i morgen – så denne opskrift er vidst ret god, sånjeg ikke skal lave helt så meget æg og bacon :-)
Jeg glæder mig til at smage!
Ja, det synes jeg de er. -og det var da en god ide at lave dem når der skal så mange til brunch.
Rigtig god fornøjelse! Det er så hyggeligt med brunchselskaber :)
Mums det lyder også ret lækkert:-)
Godt jeg har sommerferie så jeg har tid til at afprøve forskellige opskrifter…
Mvh Helle
Hej Ann-Christine
Ej hvor ser de bare gode ud:-) Søgte egentlig på muffins i google men det lød da lidt anderledes end hvad man ellers forbinder med ordet:-) Det skal jeg da helt bestemt prøve at lave snart!
Mvh Helle
De er nemlig skønne, prøv også gerne min opskrift på æg, spinat og sennep. Det er min favorit :)
Kh Ann-Christine
Hvilket lækkert alternativ! Jeg har heller aldrig hørt om det selv, men det skal da helt sikkert prøves af :)
Enkelt og så lækkert. Det gælder om at lægge hovedet i blød. Tak for ideen:-)
Af een eller anden grund har jeg ikke kunnet komme ind på din skønne blog i meget lang tid – men endelig var heldet med mig. Du har så lækre billeder – elsker at høre om dine små øjesten.
Mange hilsner Charlotte
Hej Charlotte, Det lyder da mærkeligt og også rigtig irriterende. Jeg ved sørme ikke hvorfor, hvilken browser bruger du? hvis jeg må spørge.
Dejligt det lykkedes og tak for de søde ord :) De varmer meget!
Håber ikke det er et generelt problem at min side her driller
Kh AC
Mmm hvor lyder det lækkert og ikke mindst simpelt! Hvordan bliver blommen når du giver den 15-18 minutter?
Den bliver desværre lidt hårdkogt. Nu fik disse her lige i overkanten. Men jeg kan slet heller ikke klare hvis ikke hviden er helt stiv. Blomme ligger ikke og putter sig inde i midten som ved et blødkogt æg. Måske skulle jeg prøve at skille blomme og hvide for sig. Komme blommen i bunden og hviden ovenpå og så kun bage til hviden er stivnet og blommen stadig blød inden i …. Ja, det skal da vist prøves :)
Uhmm – bliver helt sulten :-)
Skal helt sikker lave en masse af disse, næste gang der står brunch på menuen.
Elsker brunch, men ikke den kedelige og helt traditionelle slags, som mange desværre stadig hælder til.
Så tak for inspirationen :-)
Ja, prøv endelig. Jeg elsker også variationen, men elsker nu også den klassiske brunch – i det hele taget, så elsker jeg bare morgenmad :)
Det lyder superlækkert til brunchbordet! I modsætning til flere af de andre, har jeg endnu ikke prøvet noget i den stil, så det kan være, at det skal være den lille fornyelse på bordet, næste gang jeg har nogen til brunch :)
Kh Luise
Og den kan eksperimenteres med i det uendelige :)
Tak for endnu et spændende tip til maden, familien er ikke altid enig i mine nye ideer fra dig, men det er alligevel altid endt godt….
He he, det er sjovt at høre. Jeg synes jo ikke selv det er så vildt, det jeg kommer på ;) Dejligt at høre at det ender godt :)
Virkelig, virkelig lækkert :)
:)
Uhm, det lyder vel nok lækkert og enkelt….de må prøves :)
Ja, det er nemlig ret nemt og enkelt
Jeg laver dem også tit til brunch i mange forskellige variationer.
Rigtig god weekend.
Jeg har også mange kombier som skal prøves nu. Hvilken er din favorit?
Vi har en hel serrano skinke haengende i koekkenet saa det skal maaske proeves. God weekend!
Årh, sådan en ville jeg sørme også gerne have hængende :)
Faktisk vil jeg hellere koebe et par skiver ved slagteren, men jeg vandt skinken og saa skulle man jo vaere et fjols, hvis man ikke tog den med hjem ;-)
Ja, det har du da ret i ;)
Ej, hvor sjovt – dem laver jeg også altid, når vi skal have gæster til brunch :)
Jeg putter bare lidt revet ost på toppen også. Uhm… de er altså gode!
God weekend
Marianne
God ide, Marianne. Den skal jeg prøve :)