Æg en cocotte med svampe og skinke


Min favorit æg en cocotte er med skinke og champignon – det er virkelig forkælelsesmorgenmad så det basker.
Om lidt vil jeg gå ud og lave dejlig langsom morgenmad til familien og jeg kan ikke beslutte mig, om der skal morgenmadsvafler på bordet eller denne æg en cocotte (total fransk/dansk oversættelse af oeuf en cocotte) med svampe og skinke, som jeg har lavet et par gange på det sidste.
For den er SÅ god! En virkelig god variant af en ret, som jo kan laves på utallige måder og som bare smager helt enormt godt.
Arbejdstid 10 min.
Antal 1 pers.

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Æg en cocotte med svampe og skinke
- 50 g champignon, i kvarte
- 1 skive landskinke, skåret i strimler
- 1 tsk smør
- 0,50 dl piskefløde
- 2 spsk ost, friskrevet
- 1 æg
- flagesalt
- sort peber, friskkværnet
- tilbehør
- surdejsbrød
- 1 håndfuld purløg, finthakket
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Smelt smør på en pande ved høj varme og rist champignonerne under omrøring.
Tilsæt skinke og fløde. Tag panden af varmen, smag til med salt og peber og hæld blandingen i en smurt cocotte.
Slå et æg ud og drys med revet ost.
Kom cocotten i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft og bag i 10-12 minutter til æggehviden er stivnet.
Drys med purløg og nyd den rygende varme æg en cocotte til morgenmad eller som frokostret.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Det smager virkelig godt! Og var så nemt at lave, at min søn på 6 år kunne lave det med mig på sidelinjen ?? Hele familien syntes det var super godt!
Hvor er det dejligt at høre – mange tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Kh AC
Vi skal have favorit venneparret til strategispil i weekenden og jeg vil gerne lave lækker morgenmad søndag – kan man forberede skinke, svampe mm dagen før også bare slå æg og ost ud over søndag morgen?
Hej Maja,
Jeg har ikke prøvet det af, men tror fint det kan lade sig gøre!
Lyder som en rigtig hyggelig weekend I har planer om :) Rigtig god fornøjelse til jer
Kh AC
Umm lækkert, den her skal prøves:-)
Mon den kan laves i andet end en cocotte? Ville det kunne lykkedes i papirsforme hvis man bruger 2 til hver og stiller dem ned i en fast form under bagningen?
Kh. Tina
Jeg tror desværre papiret bliver for vådt. Men ellers kan porcelænsskåle sikkert bruges :)