Æg bagt med laks og asparges
Æg med laks bagt en cocotte er en af mine brunchfavoritter og jeg har allerede et par stykker af slagsen her på bloggen i opskriftsarkivet – I kan blandt andet finde dem under brunch opskrifter.
Men sådan en let og lækker anretning duer nu altså også ualmindelig godt som en nem og hurtig aftensmad – og det var lige hvad vi benyttede os af i går.
Serveret med salat, grøntsager skåret ud i mundrette hapsere, et godt brød og en omgang æg med laks og asparges.
Sommermad på en sommerregnvejrsdag!
Arbejdstid 10 min.
Antal 4 pers.
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Æg med laks og asparges en cocotte
- smør, eller olie
- 125 g varmrøget laks
- 8 æg
- 1 dl cremefraiche 18 %
- 8 grønne asparges
- 1 tsk dijon sennep
- salt
- sort peber, friskkværnet
- 1 håndfuld frisk timian
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Smør 4 cocotter med smør eller olie.
Skær asparges og laks i mundrette stykker. Læg 8 aspargestoppe til side.
Slå æggene ud og skil hviderne fra blommerne. Læg blommerne til side i en skål – pas på at de ikke går i stykker.
Vend æggehviden med cremefraiche, asparges, laks, salt peber og ca 1 spsk friske timianblade og kom blandingen i cocotterne. Kom tilsidst to aspargestoppe øverst i hver cocotte. Bag i en forvarmet ovn i 10 minutter ved 175 grader varmluft – herefter tilføjes æggeblommer i cocotterne, som bages videre i ca 5 minutter.
Pynt med timian inden servering.
Nydes mens de er varme, gerne med ristet rugbrød i skiver eller andet godt brød til.
Kan de laves i forvejen og så varmeslige inden servering ?
Jeg kan ikke forestille mig at det vil blive godt at genopvarme dem … jeg synes de skal nydes frisklavede :)
Kh Ann-Christine
Hej
Jeg lavede dem i lørdags til brunch, men var meget i tvivl om hviderne skulle piskes inden cremefraisen og hviderne skulle vendes med hinanden?!?!
Mange hilsener
LIs
Hej – jeg vil lave dem i dag.Men først sætte i ovn i morgen.
Tror du ikke det går?
Dejlig blog.
Hilsen Flemming. ?
Det har jeg faktisk aldrig forsøgt mig med – men lad mig da endelig høre om det gik efter planen :)
Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
De dersens cocotter, er det dem, der også kaldes ramekiner?
For sådan nogle har jeg nemlig fire af og så kan de jo bare bruges, hvis det ikke er det samme skal jeg selvfølgelig lige regne ud om retten skal have kortere eller længere tid i ovnen :-)
Mvh Anne-Maja
Ja, det er helt det samme :)
Skal æggehvider piskes i din opskrift, æg med laks og asparges en cocotte?
vh Sonja
Nej, jeg vender dem blot med ingredienserne i beskrivelsen :)
Jeg skal prøve at lave den lille ret til vores påske frokost. Tror du den vil kunnes bruges med rejer i stedet for laks, da vi også skal have en anden ret med laks? Den ser lækker ud :)
Det er ikke testet af, så det må blive forsøget værd :) Men det tænker jeg umiddelbart fint kan blive lækkert.
God fornøjelse med påskefrokosten ♡
Kh AC
Hej det ser super lækkert ud, må jeg spørge er det bare ganske alm. skiveskåret røgetlaks? Du skriver en pakke, det er jo et vidt begreb, hvor mange gram brugte du ca? Mange tak for en skøn blog!
Er opdateret med gram nu :)
Tak for din søde hilsen ♡
Kh AC
Mange tak men er det skiveskåret røget laks eller varmrøget? Tak
det er opdateret at det er varmrøget :)
Kan man lave dette i er stort ovnfast fad? Og hvor lang tid vil du så i givet fald tro at portionen skal have?
Ja, det kan du sagtens – jeg vil satse på 15-20 minutter eller til hviden er fast.
Kh AC
Hej :?
Måske jeg spør dumt, men er det varm eller koldrøget laks du bruger? ?☺️
Kh Camilla
Det er varmrøget laks i denne opskrift
Tak for svar – og tak for nogle skønne opskrifter, jeg søger rigtig tit inspiration her på din blog ?
Tusind tak, det er jeg glad for ♡
Skal dijon-sennep blandes i æggehviderne sammen med laks og asparges?
Ja, det skal den :)
Ser enormt lækkert ud, og det passer jo perfekt til den brunch vi har inviteret til i weekenden.
Ved du eventuelt hvor store dine cocotter er?
Jeg har nogle ramekiner jeg vil bruge til retten, men inden jeg køber ind, så vil jeg lige være sikker på, at jeg ikke for købt for mange eller for få ingredienser.
Der kan jo være stor forskel på mængden af ingredienser afhængigt af størrelsesforskellen på dine cocotter og mine ramekiner ;)
Hej Thomas,
Det lyder som en skøn brunch, I har planer om!
I mine cocotter er der plads til 3 dl (fyldt til kanten)
God fornøjelse
Kh AC
Kære Ann-Christine
Skøn blog du har. Jeg kigger ofte og bliver meget inspireret. TAK :-)
Tusind tak, Tina – det er jeg glad for at høre :)
Kh AC
Uhhh hvor var det træls med regn på det nymalede bord.. Måske en god grund til at anskaffe en markedsparasol..:-) Den er vandtæt hvis det ikke regner voldsomt, og selvfølgelig skærmende for den bagende sol, hvis malingen ikke skal tørre for hurtigt..
Haha, ja det er en god ide – eller bare holde bedre lidt øje med vejrudsigten ;)
Ser fristende ud…. skal der “låg” på. Jeg har nogle små skåle, der ligner em på dit billede, men uden låg….
Jeg bruger ikke låg i denne opskrift – man kan sagtens gøre det, eller lade være :)
Wow hvor lækkert :-) Jeg burde lade mig inspirere og også gøre mere i den slags små anretninger… For 3 år siden arvede jeg hele 24 små hvide ramekiner fra svigerfar, men har ikke brugt dem til noget særligt… (mon der er forskel på størrelsen af ramekiner og cocotter?) Jeg må igang :-) Tusind tak for en altid inspirerende blog :-) Mvh Maj-Britt
Mon forskellen er at der er låg på cocotter? godt spørgsmål – der må jeg være dig svar skyldig :)
Hvor dejligt med så mange stk – de er jo virkelig anvendelige til mange ting og dejlige retter.
Tusind tak for de søde ord!
Kh Ann-Christine
Ahhhhhjjj der var jeg for hurtig. De skal i senere. ?
Lyder lækkert og jeg vil lave det NU.
Kram C
Godt du fandt det ;)
God fornøjelse med det!
Kh AC
Hvor blev æggeblommerne af? ?