Æblesmør med vanilje og stjerneanis


Æblesmør er en dejlig koncentereret og krydret sag, som er anvendelig til både at bruge som marmelade på nybagte boller, som fyld i æbleskiver og som tilbehør til et lækkert ostebord.
Jeg har stadig planer om flere æblekager, tartetatin, æbleskiver og i dag tror jeg faktisk jeg vil forkæle Johan og Julie med en lun nybagt bolle smurt med denne æblesmør og så en mini portion af den lækre æblegrød med vanilje.
På billederne er det skyr og æblesmør – en himmelsk kombination som smager syndigt og lækkert! Perfekt som tilbehør til morgenmad, en snack eller dessert.
Arbejdstid 25 min.
Antal 1 portion
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Æblesmør
- 800 g æble, i tern
- 4 dl vand
- 1 stjerneanis
- 1 kanelstang
- 1 tsk vaniljepulver
- 0,50 dl sukker
- 0,50 dl lys muscovadosukker, (eller rørsukker)
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Æbler, vand og stjerneanis koges til æblerne er kogt helt ud.
Æblegrøden moses igennem en sigte, så stjerneanis sorteres fra. Der skal arbejdes lidt her, men det er det værd!
Kom den sigtede æblemos i en ren gryde sammen med sukker, vanilje, og kanelstang og kog det ved middelsvag varme under låg i en stor gryde eller sauterpande.
Det skal simre lidt, men ikke koge.
Rør jævnligt i det, det må ikke koge fast. Det tager tid før æblemosen karameliseres og bliver mørk og tyk. Regn med 1 1/2 – 2 timer til en portion som denne og tag gerne låget af, hvis der er for meget væde i.
Kom den færdige æblesmør i et skoldet glas, evt skyllet med en smule cognac, hvor det kan holde sig i nogle måneder.
Opskriften giver ca 3 dl
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Jeg vil gerne prøve at lave det af en rest æblemos jeg har i fryseren, men den er lavet med æbler med skræl på som er blendet. Tror du det kan bruges til det?
Mvh Signe
Ja, det tror jeg egentlig godt du kan, men rør i det ofte så det ikke brænder på.
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Lyder vildt lækkert med det æblesmør.
Men har du nogen forslag til det der er tilbage? Altså de moste æbler? For jeg ville gerne bruge det hele. Kunne man evt. bruge det i kage, brød eller andet?
Mange hilsner Helle
Hej Helle
Tusind tak for din hilsen, det er så lækkert med æblesmør.
jeg bruger det overskydende kompot til alt fra at blande i skyr, græsk yoghurt og man kan også blandet det i en crumble (fx sammen med æbler i tern) – jeg har ikke testet det i en bolledej, men det kan helt sikkert også fint fungere :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Er lige gået i gang med din opskrift på Æblesmør, tænkte blot hvis man har problemer med at få den til at tykne, kunne man så ikke blot tilsætte lidt syltesukker som jo indeholder Pektin?
Går ud fra man skal koge hele æbler med skræl og kernehus, (du nævner det ikke i opskriften)
Den flotte label fra Sara fra MIniMega, kunne du sende mig en kopi som HMTL eller måske PDF?
Man kan fint bruge lidt syltesukker, prøv endelig bare med det.
– jeg har desværre ikke længere de fine labels, så kan desværre ikke hjælpe med det.
God fornøjelse med den lækre æblesmør
Kh Ann-Christine