Æblemuffins
Krydrede saftige æblemuffins er noget af det dejligste at bage i efteråret.
De smager vidunderligt når de er friskbagte og lune og de er også skønne og saftigt lækre dagen efter, ja selv på 2 og 3 dagen er de skønne. Nyd dem som de er, eller server med vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum.
Jeg bager dem med en smule fuldkornshvede og hasselnødder, det gør krummen lidt rustik og porrøs, hvilket klæder kagerne utrolig godt efter min mening.
Prøv også: min opskrift på lækre græskarmuffins >>
Arbejdstid 30 min.
Antal 12 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Æblemuffins
- 150 g smør, blød og stuetempereret
- 175 g sukker
- 2 æg
- 1 dl yoghurt naturel
- 30 g fuldkornshvedemel
- 100 g hvedemel
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt kanel
- 1,50 tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- 40 g hasselnødder, finthakkede
- 200 g æble, i små tern
- 1 spsk sukker, til drys
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Pisk smør og sukker sammen, til det er luftigt. Pisk æggene i et ad gangen, til blandingen er helt ensartet. Rør derefter yoghurt og fuldkornsmel i .
Rør hvedemel, kardemomme, kanel, bagepulver og salt sammen og sigt det i dejen. Vend dejen sammen og rør derefter hasselnødder i.
Tilsæt æbletern og vend dem forsigtigt rundt i dejen.
Fyld dejen i muffinforme. Drys med lidt sukker og bag kagerne i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i ca. 20 minutter, til de er gennembagte i midten.
Lad de nybagte og varme æblemuffins køle lidt af på en rist, inden de skal spises.
Hej, kan man lave dejen dagen og så opbevare den i køleskab til dagen efter, hvor man så bager dem i ovnen?
Hej Sabrina
De skal bages lige umiddelbart efter dejen er rørt sammen.
Kh Ann-Christine
Hej
hvis nu man har en gæst med nødde allergi kan man så godt undlade hasselnødderne ?
Hej Cecilie
Ja, det kan du godt gøre.
Kh Ann-Christine
Øverst i kommentarfeltet (fra september. 2012) skriver du, at du har rettet opskriften til 300 gr æbletern uden kernehus, men der står 200 gr i opskriften.
Hvad skal jeg rette mig efter, når jeg skal bage dem i morgen med mit barnebarn?
Hej Ayoe
Du kan godt regne med de 200 g æble. Opskriften er fornyligt gennemtestet i forbindelse med min kagebog :)
Kh Ann-Christine
Hej – Ann-Christine
En fed opskrift og nem at gå til – og tak for det. Jeg havde dog ikke kardemomme på hylden, så jeg kom i stedet en god teskefuld ingefær i dejen.
Og det vil jeg også gøre fremadrettet – det gav en vildt god smag, så kanelen ikke blev den dominerende faktor.
Familien var vildt begejstret.
Mvh
Peter
Ej, hvor er det dejligt at høre! – og lækkert med ingefær, det er så godt i kager :)
Mange tak for din fine hilsen og tilbagemelding på opskriften
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine.
Hvis nu du var nødt til at bage dem i en ovn uden varmluft-funktion, hvor varmt og hvor længe ville du bage dem?😅
Hej Kamilla
Omkring 190-200 grader alm ovn og ca samme tid, tjek dem efter 16-17 minutter
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Vi har lige lavet æblejuice – kan man evt. bruge æblepulpen herfra? Måske bruge lidt mere yoghurt for ekstra væde? 😊
Ja, du kan røre det op i yoghurt, koge det til kompot eller bage æbleboller.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Kan de mon fryses ned?
Ja, det kan du også altid se i opskriften – samme sted som tid, mængde osv
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Kan man mon bruge revet æble i stedet for at bruge tern?
Jeg skal bage til rigtig mange, ca. 500 personer, og da er det noget nemmere med revet æble.
I øvrigt tak for god inspiration til mad til efterskoleelever.
Vh Kirsten
Hej Kirsten
Det kan du sagtens gøre.
Rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Jeg kan se, at du har ændret lidt i opskriften – jeg var egentlig meget begejstret for den gamle – mon du stadig har den liggende?
Rigtig god dag!
Mvh Benedikte
Hej Benedikte,
Jeg synes den trængte til en finjustering og grundig gennemtest, så den er blevet endnu bedre nu.
Prøv den endelig :)
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Har bagt disse lækre muffins af flere omgange nu og de bliver simpelthen gode hver gang! Tak for en dejlig opskrift!
Jeg kan dog ikke blive klog på om der er nogen stor forskel i at putte marcipan i eller holde sig til alm. sukker. Bliver de blot ekstra søde med marcipanen, eller gør det noget ved dejen?
Hej Cathrine,
Hvor dejligt! Tak for din søde hilsen.
Marcipanen giver både sødme, smag og en skøn saftighed til bagværket.
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine,
Jeg er vild med dine opskrifter! :-)
Jeg vil lige høre, hvordan de bedst opbevares? Er det i køleskab eller stuetemperatur i en bøtte?
Mvh Katrine
Hej Katrine
Tusind tak, det er jeg glad for.
Gerne opbevar lufttæt ved stuetemperatur.
Kh Ann-Christine
Hej Anne,
Det er ved at være et par år siden jeg har bagt dem, så skal lige have testet dem efter inden så længe. Opskriften har jeg dog lavet som en lidt mere porøs og saftig muffin end en traditionel fast muffin.
Kh AC
Kan de lækre muffens fryses?
Ja, det kan de sagtens :)
Kh AC
Ej, hvor lyder den skøn! God ide at bage den som en kage på den måde ♡
Jeg takker mange gange for en super lækker opskrift! Det er smagen af efterår! Jeg lavede dem med skyr istedet for youghurt og heller ikke så mange æble, og det var lækkert og nemt at bage!
Hvor er det skønt at høre, tusind tak for din søde hilsen ♡
Rigtig dejligt efterår til dig
Kh AC
Lyder sååå lækre! Men kan man bruge creme fraiche istedet for yoghurt natural? :)
Ja, det tror jeg fint du kan :)
Super lækre. Jeg skifte halvdelen af melet ud med havregryn, da jeg kun havde hvedemel. Det blev også godt
Dejligt at høre :)
Hej igen!
Kan man evt. bruge grahamsmel i stedet for fuldkornshvedemel?
Det kan du sagtens :)
Sikke en dejlig historie og sikke nogle skønne billeder. Dine børn er godt rustet med den søde mor :o)
Kh Lone
Tak, det var sødt sagt :)
Den opskrift er så skøn. Har bagt dem 2 gange. Den ene gang i muffinsforme, den anden gang i lille springform. Jeg dryssede med sukker – det sidste minut fik de en gang grill. Dejlig opskrift.
Hilsen Charlotte
Kære Charlotte,
SKØNT at høre, god ide at drysse lidt sukker på. Det vil jeg prøve næste gang.
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Det lyder som en perfekt efterårsdag! Og muffinsene ser vildt gode ud… Og jeg er helt enig med at denne type kage godt kan tåle at blive lidt grovere i det! Lit mere bid, og når de bliver lidt sundere kan man jo spise en ekstra! ;)
Hold nu op hvor ser de gode ud. Kunne godt være jeg skulle bage sådan en portion her i weekenden. Har i forvejen planer om havregrynscookies og hokaidosuppe, men de her skulle jeg nok kunne nå også :)
Det lyder som dejlige planer denne weekend.
Rigtig dejlig weekend til dig!
I lige måde :)
Nå, gad ikke at plukke æbler idag så jeg lavede istedet nogle med vanille, donutferskener i tern og hakkede mandler på toppen.
De blev vildt gode. Havde ingen smør, men det blev erstattet af en sjat fløde jeg havde tilbage fra hokaidosuppen :)
De ser rigtig dejlige ud. Vi har også et par æbletræer i haven, som laver små sure æbler. Måske man kunne bruge dem til bagværk. Det skal prøves :)
Små sure æbler skal man nemlig ikke kimse af i et køkken ;)
Sikke en hyggelig eftermiddag med dejlige børn.
Meget, det var et af de der særligt dejlige hverdagsøjeblikke! :)
æbler og kanel er bare det perfekte match – mmm jeg kan næsten dufte dem – tror sørme Alma og jeg skal i køkkenet i weekenden og bage sådan nogle :-)
Det er nemlig perfekt match og rigtig god fornøjelse, det er så hyggeligt at lave mad sammen :)
Åh hvor er det dog en dejlig historie.
Jeg kan lige se det hele for mig. Jeg har slet ikke lyst til kage, nok fordi jeg selv laver en stor fin en af slagsen lige nu, men hold kæft nogle flotte billeder. Fine vinkler, utrolig balanceret og flotte små frække kager…
Du lyder som en glad og god mor : D
VH Hanne/KunstnerKram
Kære Hanne,
Tusind tak! Det var en dejlig eftermiddag, en af de der små særlig hverdags øjeblikke ♥
Kh Ann-Christine
Elsker små hverdage øjeblikke.
Hvordan kunne du dog nå at stille de flotte billeder op, uden pilfingre, store som små, inden de blev spist ?