Æblegløgg uden alkohol
Hvid æblegløgg er så lækkert og julet at varme sig på, efter vi har været nogle timer i haven.
Denne lækre æblegløgg er uden alkohol, så den kan nydes af alle. Hvis man gerne vil have lidt portvin eller rom i, så er der tips til det under opskriften.
Den smager lidt friskere end den klassiske røde gløgg og dejligt frugtig, krydret og skøn. Der bliver 8 gode glas af opskriften her, mn man kan fint lune saft og gløgg til et par glas af gangen.
Prøv også: min opskrift på klassisk rød gløgg >>
Arbejdstid 20 min.
Antal 8 glas
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Æblegløgg uden alkohol
- 1 liter æblejuice
- 3 dl appelsinjuice
- 3 citron, friskpressede
- 6 skiver ingefær, tyndt skåret
- 6 stjerneanis
- 90 g sukker
- 10 kardemommekapsler
- 2 kanelstang
- 1 vaniljestang
- Til servering af 8 glas
- 2 liter æblejuice, appelsinjuice eller hyldeblomstsaft
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Kom æblejuice, appelsinjuice, citronsaft, sukker og krydderier i en gryde og lad det koge op.
Læg låg på gryden og lad det simre ved lav varme i 30 minutter.
Hæld det hele, inkl. krydderier, i et glas med låg og lad trække i 1-3 dage.
Sigt krydderierne fra og kom på flaske.
Ved servering
Varm æblejuice, appelsinsaft eller hyldeblomstsaft op i en gryde til lige under kogepunktet. (beregn 2 dl til hvert glas.)
Tag gryden af varmen og tilsæt æblegløggekstrakt
Hvor længe kan gløgg ekstrakten holde sig? Kan jeg have den på køl i en uge? :)
Hej Maja
Den kan fint holde sig en månedstid på køl
Rigtig god fornøjelse :)
Kh Ann-Christine
Hej! Vi havde faktisk ikke fanget at det var en ekstrakt, vi var i færd med at lave – syntes opskriftens overskrifter var lidt forvirrende, og først til aller-allersidst blev det hekt klart, at man ved servering skal blande lidt ekstrakt med ny juice ell saft. Så nu har vi fire liter ekstrakt 😆
Ved du om det kan fryses?
Det passer fint med mængden til antal glas med både gløgg ekstrakt og æblejuice, gør det ikke?
Omkring 3,5 dl færdig gløgg pr glas – og 8 glas til servering af opskriften, medmindre man laver større eller mindre mængde.
Det kan fint fryses :) – og jeg håber det smagte dejligt!
Kh Ann-Christine
Jeg mangler lidt en guide til hvor meget ekstrakt der anbefales til de 2dl.
Det står under tips i opskriften – 2 dl hvidvin til 1 dl gløgg.
Rigtig glædelig jul
Kh Ann-Christine
Tror du at man kan undvære stjerneanis uden det fjerner for meget smag?
Ja, det er helt smag og behag, så gør endelig bare det – du kan evt supplere op med mere af de andre krydderier.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Den skal laves klar til julehygge gæster i weekenden!
Har du nogen anbefalinger mht juice? Har det betydning at juicen er god? Køber fx oftest ufiltreret æble – eller er fra koncentrat fint? Og kan appelsinjuice erstattes/ undværes? Drikker det ikke her i huset og vil gerne undgå at smide resten ud…
Hilsen
Christina
Jeg kan bedst lide økologisk ufiltreret æblejuice. Men brug en du synes godt om smagen af, så skal det nok blive godt.
Du kan godt lave den uden appelsinjuice eller smage til med lidt friskpresset appelsinjuice, citronsaft eller fx klementiner hvis du har det lige nu.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej igen
Tak for svar. Det blev ulfiltreret æblejuice og presset appelsin. Men, du skriver smage … Hvornår går du det? Jeg tænker den færdige, men kan man så tilsætte appelsin der?
Endnu et i stop madspildens tegn, har du gode råd til at bruge/ gemme citronskralden fra de citroner hvor kun saften (kr opskriften) skal i?
Tak for dine inspirerende opskrifter. Endnu engang.
Hilsen
Christina
Jeg smager på den koncentrede ublandede æblegløgg og forestiller mig om den vil være god efter den er blandet op, eller om den kan bruge mere syre fx.
Alle appelsin og citronskaller kan man kandisere, det smager vidunderligt og du kan finde min opskrift her: https://www.valdemarsro.dk/kandiseret-appelsin-og-citron/
Rigtig god fornøjelse og mange tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Hej Ann Christine
Har fået dine nye bog Valdemarsro Jul i advents gave af min datter og svigersøn.
En helt fantastisk bog.
Jeg er ved at lave æblegløgg uden alkohol og er i tvivl om, om ekstrakten skal på køl på noget tidspunkt?
Og så kan det godt blive torsdag, hvor jeg skal servere den for mine skønne veninder.
Vh. Pia
Hej Pia,
Mange tak for din søde hilsen, det er dejligt at høre og jeg håber du får meget hyggelig glæde af julebogen :)
Jeg lader æblegløggen stå på køl eller køligt (under 18-19 grader) så du kan stille den i køleskab eller i et lidt køligt rum. Skal den nydes samme dag eller dagen efter behøver den ikke komme på køl.
Rigtig god fornøjelse med julehyggen
Kh Ann-Christine
Hej.
Jeg er noget i tvivl… jeg har lavet ekstrakten som står og trækker ved stuetemperatur.
Når jeg skal servere den (alkoholfri), hvad er målestoksforhold så? Til gløgg med alkohol plejer jeg at bruge 1/2 dl ekstrakt til 1 dl vin – er det også tilfældet med denne? Og hvor længe kan den alkoholfri ekstrakt holde sig?
Hej Susi
Jeg bruger omkring 1-1 1/2 gløgg af denne til 2 dl saft, men smag endelig bare til som du synes den er god.
Den kan holde sig 1 måned, det kan du også altid se i opskrifterne – samme sted som der står mængde tid mv.
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Vedr
Æblegløg uden alkohold.
Hvor meget (f.eks 2. Cl ekstrakt) skal der i den opvarmede æblejuice,appelsinjuice eller hyldeblomst.
Venlig hilsen
Linda Knop
Hej Linda
I opskriften er der til 8 glas, så det er blot den samlede mængde ekstrakt delt med 8 – eller smag til, som du synes det bliver godt
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Bare lige en hurtig opklaring: skal den simre 30 min. med eller uden låg?
Det betyder ikke så meget i denne opskrift :)
Hej! Er spændt på at prøve opskriften. Skal blandingen helst være på køl eller ved stuetemperatur mens den trækker?
Hej Morten
Uden at jeg ved det med sikkerhed, så har jeg en ide om at smagen udvikles bedst ved stuetemperatur eller mellem 17-20 grader, så jeg stiller den ikke selv på køl
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Hej – jeg kan ikke få fat i kardemommekapsler – er der et alternativ?
Du kan bruge 1/2 tsk stødt kardemomme
Er det kun hvidvinen, der skal varmes før servering? Hvis gløggen ikke varmes, bliver drikken så ikke lunken? Og hvordan med rom og portvin – skal det tilsættes straks efter kogning og trække med krydderierne?
Hej Tine,
Jeg gør det som beskrevet i opskriften, tilsætter portvin og rom efter det er siet og varmer blot hvidvin. Men du kan fint eksperimentere dig frem til om du synes hele gløggen skal varmes op, blot vil jeg anbefale at det kun lige når kogepunktet og så tages af varmen
Kh AC
Hej AC,
Mange tak for svar :) Gløggen står og trækker og jeg er spændt på det færdige resultat.
Vh Tine
Opklarende spørgsmål..?
1 liter æblejuice, appelsiner, 2 dl spiritus og 2 flasker hvidvin – giver det kun 8 glas? Eller er det store krus? Jeg skal lave opskriften til 50 personer og tænker det skal serveres i 20 cl plastkrus.
vh Camilla
Hej,
Kan man bruge vaniljeekstrakt eller vaniljearoma i stedet for vaniljestang?
ja, det kan du godt
Skal servere hvid gløgg som velkomstdrik og vil samtidig gerne servere lidt spiseligt til, så det fungere lidt som en forret, da vi går direkte til hovedretten. Har du noget du kan foreslå?
Bruger tit mange af dine opskrifter og rejseguide, er bestemt ikke blevet skuffet.
Hej Dorte,
Tak for din søde hilsen!
– jeg har samlet lidt forslag på denne side med snacks før julemiddagen :)
Kh AC
Tak for hurtigt svar, det ser lækkert ud. Du tænker, at de forslag også vil være gode til den hvide gløgg???
Måske mest saltmandler – men der kommer mindst en ekstra opskrift i den kategori der vil være god inden jul :)
Super fint. Jeg venter spændt på, hvad du finder på. Tak for altid god inspiration.
Kære Ann-Christine
Du har været en fast del af min go-to for opskrifter igennem flere år nu – så jeg vil blot indlede med at sige tak! Og så har det jo været en fornøjelse at du har kunne udvide i så stor grad over årene. Tillykke med det.
Glöggsæsonen er over os! – og i år bliver året, hvor jeg forsøger mig med at lave den selv. Til det har jeg et spørgsmål.
Du har både denne opskrift og så https://www.valdemarsro.dk/hvid-juleglogg/
Jeg er i tvivl om hvilken jeg skal vælge. Hvordan vil du beskrive deres forskellighed?
Tusind tak for din søde hilsen, hvor er det dejligt at høre og sødt af dig at skrive ♡
Denne er min favorit, den er mere frugtrig og lidt mere krydret, hvor den anden lader mere vinen og rom komme til sin ret.
Rigtig skøn fornøjelse med gløggtilberedningen :)
Kh Ann-Christine
Blot et resultat af ideen om, at når jeg har noget på hjerte, som andre kan glædes ved, bør det deles :)
Rigtig mange tak for gode “bander” at spille op mod. Ventetiden er spændende :D
Tak for opskrift :) Kan “basisgløggen” stå længere end en uge? Overvejer at lave dobbeltportion, da jeg både får gæster denne og næste weekend.
Hvis du kommer portvin og rom i med det samme, så kan den snildt holde sig til jul, men ellers vil jeg tro 1-2 uger.
Kh AC
Hej,
Står her lille juleaften og laver and osv.
Jeg har handlet ind til den hvide gløgg, men kunne ikke finde kardemommekapsler, hvor meget stødt kardemomme vil du bruge istedet?
Mvh Emil
Omkring en tsk kardemomme :)
God fornøjelse og rigtig glædelig jul
Kh AC
Kære dig.
Jeg er helt i tvivl.
Jeg skal lave den uden alkohol.
Skal jeg lave alt det der står i opskriften, og gemme det en uge, og så inden servering, si det, og tilsætte yderligere 2 dl. Saft udover det jeg allerede har lavet ?
Det er sådan jeg gør :)
Jeg har ikke prøvet at lave denne her gløgg, men vil gerne lave det til min lille julehygge som jeg har arrangeret for familien.
Jeg vil derfor gerne høre hvilke hvidvin det skulle være hvis jeg skulle lave gløggen med alkohol :-)
Glædelig jul
Mvh
Viktoria
Jeg bruger gerne blot en lidt tør hvidvin, som jeg også synes smager dejligt at drikke et glas af – men endelig ikke en af de dyreste fine vine, da den ikke smager så meget igennem i gløggen.
God fornøjelse
Kh AC
Hej AC
Har netop haft den på komfuret i en halv time. I starten smagte den pragtfulgt, men nu smager den simpelthen alt for sød. Virker til, der sket ikke skulle have været sukker i. Aftager dette? Skal bruge den søndags. Ellers vil jeg handle ind til en ny omgang uden sukker.
Glædelig jul!
Kh
Måske kan det blot handle om smag og behag … eller mere sødme i de juice du har brugt, det skal jeg ikke kunne sige. Krydderierne træder mere frem når den trækker og bliver kold. Men ellers juster gerne til med lidt citronsaft.
Derudover ændre den også en del karakter når den serveres med alkohol.
Glædelig jul til dig
Kh AC
Hej, sikke en dejlig blog.
Et enkelt spørgsmål: skal ekstrakten stå og trække på køl eller ved stuetemperatur?
Og så lige et spørgsmål til: jeg synes, min ekstrakt er ret syrlig i det, og jeg har derfor tilføjet lidt ekstra sukker. Mon du også oplever din opskrift som lidt syrlig, eller er det bare mig? (Jeg har endnu ikke tilføjet alkohol)
På forhånd tak og glædelig jul :)
Tusind tak ♡
Jeg lader den stå i et skab og trække ved ca stuetemperatur og efter den er sigtet i samme skab som vi opbevarer vin (ca 16-18 grader)
Jeg tror næsten det vil regulere sig når der tilsættes alkohol, som gerne skal trække med i gløggekstrakten. Ellers kommer du endelig blot lidt ekstra sukker i og fisk evt citron og appelsin op allerede nu, så den ikke bliver mere syrlig
Kh AC
Du har helt ret. Allerede efter en dag har krydderierne overtaget en del af sygeligheden, og med tilsat alkohol tror jeg det bliver meget afbalanceret i smagen. Tak :) Jeg glæder mig til at servere glöggen for min familie.
De bedste hilsner
Melissa
Det er jeg glad for at høre :)
Tak for tilbagemeldingen og rigtig god julemåned til dig
Kh AC
“fisk op”? Så du putter også skal en i eller?
Det gjorde jeg tidligere – og du kan frit vælge om du kommer appelsinskiver i, i stedet for saft :)
Blander du hyldeblomstsaften med vand til serveringen af den ikke-alkoholiske gløgg eller bruger du koncentreret saft?
Tak :)
Lidt efter smag og behag + styrken i hyldeblomstsaften, så vil jeg nok blande den lidt med fx danskvand eller blot koldt postevand.
Har lige kogt en omgang gløgg:) Skal det være både rom og portvin, eller kan man vælge en af dele? Og hvis ja hvilken er så bedst :) (er på SU ;)) ?
Mange hilsener Johanna
Hej Johanna
Jeg laver den gerne med begge dele, men skulle jeg vælge blot den ene, så ville jeg lave den med portvin og købe en god en og så komme 2-3 dl portvin i gløggen.
Rigtig god fornøjelse
Kh AC
Mmm det var en rigtig god gløgg – tak for endnu en gang god inspiration. Mindede mig både om klassisk gløgg og hot apple cider i USA, så den var helt perfekt!
Det er dejligt at høre ♡ Og det var da faktisk godt beskrevet med smagskombinationen af gløgg og hot apple cider :)
Kære Ann-Christine
Hvilken portvin er bedst til denne opskrift?
Og hvor meget hvidvin skal der til?
Mvh Maja
En god hvid portvin – der er mange forskellige skønne slags, så vælg endelig bare en du kan lide at drikke som den er, så kan det kun blive godt ♡
Mht hvidvin, så står det i opskriften 2 del hvidvin til 1 del færdig gløgg = et glas til servering.
Kh AC
Hej :)
Skal ekstraten sies inden den kommes på flaske med rom og portvin?
Jeg tænker på, at det skal den røde ekstrat ikke, den står og trækker med krydderierne ??
Tak for dejlige opskrifter ?
Det kan du fint gøre, resultatet bliver stort set det samme :)
Tusind tak for din søde hilsen og god fornøjelse med juleforberedelserne ♡
Kh AC
Jeg elsker bare gløgg. Må dog nok sige, at jeg mest er til den røde.
Den her ser alligevel så lækker ud at den skal prøves :)
Det er jeg også, hvis jeg absolut skal vælge ;)
Men lidt variation er nu også skønt
Faldt lige over denne opskrift, og det lyder super lækkert! Jeg overvejer at give mine forældre adventsgaver bestående af hjemmelavede lækkerier. Hvis man hælder den på flaske, hvor længe tror du så, at den kan holde?
Tak for en god blog :)
Det lyder som en dejlig ide!
Jeg vil tro at den kan holde sig glimrende i versionen med alkohol i 3-4 uger.
Rigtig god fornøjelse og tak for den søde hilsen :)
Kh AC
Suk! Og så sad jeg og tvang F og N til at være kreative med mig her til aften ? Søren kom med det forslag, at jeg måske kunne låne Julie til at lave julepynt med mig? Godt forslag tænker jeg? Jeg hepper på en stjernehimmel⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Åh altså, de skønne drenge! Må hellere lade være med at forslå alle fire børn skal lave julepynt i dag så ;)
Julie vil til enhver tid gerne assistere med julekreative input – hun bobler jo helt over med ideer herhjemme ;)
Det lyder, som om I rigtig hygger hjemme hos jer i dag :) Og gløggen lyder virkelig god. Den må hellere prøves…
Rigtig julehyggeligt :)
Tak for en altid inspirerende blog! :)
Din opskrift på gløgg lyder virkelig god – den må jeg prøve!!
Hvor er glassene fra, de er super fine? :)
Vh Melanie
Mange, mange tak :)
Glassene er købt i Magasin og hedder noblessekrystal whisky glas
Kh AC