Æble-mandel chutney
Denne lækre æble chutney med mandler overrasker smagsløgene, på den gode måde!
En sødmefyldt, krydret chutney med en god syre, som gør sig glimrende til ostebordet og som tilbehør til fx indiske retter. Den er også herlig Jeg vil servere den til et oste og pølsebord, til tapas, eller som tilbehør til en indisk risret. Den skønne æblechutney er også skøn på en ostemad, med fx brie eller blåskimmel.
Kom gerne flere krydderier i, den er også lækker med lidt timian, et par nelliker eller lign.
Prøv også: Min lækre opskrift på æblesmør >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 3 glas
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
æble og mandel chutney
- 500 g æble, uden kernehus
- 2 dl æblecidereddike
- 400 g rørsukker
- 1 øko citron, revet skal
- 1 tsk salt
- 1 spsk stødt kanel
- 1 spsk stødt ingefær
- 200 g mandler, smuttede
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Æblerne skæres i grove stykker, kommes i en gryde med æblecidereddike og koges langsomt op.
Tilsæt resten af ingredienserne, undtagen mandlerne. Lad det småkoge i 30 minutter til en time, til det er mørkt og sejt. Rør i det jævnligt.
Mandlerne hakkes meget groft og tilsættes tilsættes, inden chutneyen hældes på skoldede og helt rengjorte glas.
Hej
Kan man anvende frosne æbler til denne opskrift
Det kan man fint gøre
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Valdemarsro
Du har rigtig mange gode opskrifter.
Vil spørge om man kan bruge frosne æbler i din æble og mandel chutney
VH
Hej Bente
Tusind tak for din søde hilsen, jeg er rigtig glad for du synes godt om mine opskrifter.
Du kan sagtens bruge æbler fra frost i denne opskrift
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Jeg har lige lavet æblechutney’en – og den er god. Selvom jeg ikke tror den holder så længe ;), vil jeg alligevel henkoge den for at være helt sikker. Har også lavet en masse chutney af blommer og rabarber, så der er lidt at vælge imellem.
Hej Lene
Hvor er det dejligt at høre! – og sikke dejligt med både blomme og rabarberchutney også. Så lækkert!
Kh Ann-Christine
Kan man måske putte lidt rødløg i tænker du ?
Hej Anne
Det kan du fint gøre
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Kan jeg erstatte stødt ingefær med frisk ingefær ? I så fald er mængden den samme ?
Tak for supergode opskrifter ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Det kan du fint gøre, alt efter smag – jeg ville bruge 1-2 spsk friskrevet
Kærlig hilsen
Ann-Christine
Er det æbler med skræl?
Det er helt op til dig – begge dele fungere glimrende til min smag, men det er helt sikkert en smagssag
Kh Ann-Christine
Hvilken slags æbler er de bedste at bruge?
Gode spiseæbler, der er mange varianter og sorter – brug endelig bare hvad du har og synes smager dejligt
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Ann-Christine
Er det både saft og skal fra citronen?!
Holder mega-meget af dine opskrifter.
Kærligst Lisbet
Hej Lisbet
Mange tak, det er jeg glad for.
Du kan sagtens komme både saft og skal i, og undlade tilsvarende af eddiken som du kommer citronsaft i.
Kh Ann-Christine
Hejsa. Jeg har et spørgsmål til dig. Er det rigtigt at der skal 1 spsk stødt kanel i? Jeg synes at det virker af ret meget.
Vh
Inger
Ja, det er sådan jeg gør :) – men alt er jo smag og behag, så endelig nøjes med mindre og smag til om du synes den kan tage mere :)
Hvor lang tid kan chutneyen holde sig?
i 1-2 uger på køl
Det er en fantastisk lækker chutney der går SUPER godt til ost. Den kan sagtens holder sig i flere måneder, når den opbevaret på køl.
Tak for lækre opskrifter😀
Så dejligt at høre! Tak for din søde hilsen
Kh Ann-Christine
Den smager godt og er egentlig rimelig nemt lige at bikse sammen, god fornøjelse :-)
det lyder lækkert, måske skulle jeg prøve det ?
Hej Mari, velkommen til mine side og 1000 tak for de søde ord! Det varmer :o)
Underbara inspirerande bilder och du har en MINST lika härlig blogg du!! Tack for titten, mycket Ögongodis här! Mari.
Hvis de tre æbler, så bare er rigtig gode. Så skal de da bages med marcipan og chokolade…
Min blog er ved at udvikle sig til en madblog/opskriftsamling :-)
Jeg bliver sulten, hver gang jeg logger ind på din side. Vi har desværre kun tre æbler på vores æbletræ, så vi får heldigvis af den søde nabo. Uhm æbleflæsk, tro jeg bliver nød til at lave det imorgen.