Æble-mandel chutney


Denne lækre æble chutney med mandler overrasker smagsløgene, på den gode måde!
En sødmefyldt, krydret chutney med en god syre, som gør sig glimrende til ostebordet og som tilbehør til fx indiske retter. Den er også herlig Jeg vil servere den til et oste og pølsebord, til tapas, eller som tilbehør til en indisk risret. Den skønne æblechutney er også skøn på en ostemad, med fx brie eller blåskimmel.
Kom gerne flere krydderier i, den er også lækker med lidt timian, et par nelliker eller lign.
Prøv også: Min lækre opskrift på æblesmør >>
Arbejdstid 15 min.
Antal 3 glas
Kan fryses Ja

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
æble og mandel chutney
- 500 g æble, uden kernehus
- 2 dl æblecidereddike
- 400 g rørsukker
- 1 øko citron, revet skal
- 1 tsk salt
- 1 spsk stødt kanel
- 1 spsk stødt ingefær
- 200 g mandler, smuttede
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter

Æblerne skæres i grove stykker, kommes i en gryde med æblecidereddike og koges langsomt op.
Tilsæt resten af ingredienserne, undtagen mandlerne. Lad det småkoge i 30 minutter til en time, til det er mørkt og sejt. Rør i det jævnligt.
Mandlerne hakkes meget groft og tilsættes tilsættes, inden chutneyen hældes på skoldede og helt rengjorte glas.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
æble mandel chutney
kan man undlade kanel? eller måske erstatte det
vh Dorthe
Man kan undlade det, eller erstatte med fx 1/2 tsk kardemomme eller en knivspids stødt nellike
God fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej
Kan man anvende frosne æbler til denne opskrift
Det kan man fint gøre
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine
Hej Valdemarsro
Du har rigtig mange gode opskrifter.
Vil spørge om man kan bruge frosne æbler i din æble og mandel chutney
VH
Hej Bente
Tusind tak for din søde hilsen, jeg er rigtig glad for du synes godt om mine opskrifter.
Du kan sagtens bruge æbler fra frost i denne opskrift
Rigtig god fornøjelse
Kh Ann-Christine