Valdemarsro https://www.valdemarsro.dk/dhal/ Aftensmad Bålmad, Indisk, Mad på budget, Natmad, Nem Hverdagsmad, Opskrifter til børn - Hverdagsfavoritter børn, Suppe, Vegetar

Indisk dhal med raita

Dhal er en af de store favoritter, både her på Valdemarsro og hjemme omkring mit eget spisebord med min familie. Det er en skøn krydret indisk ret, som både er budgetvenlig og så fyldt med god smag, at man bliver overrasket første gang, man smager den.

Jeg er meget begejstret for det indiske køkken i det hele taget, og ikke mindst over at man med en portion tørre linser og en masse krydderier, kan frembringe den mest smagfyldte, fyldige, mættende ret, som – hvis vi skal være helt ærlige – måske ikke ser ud af så meget sådan rent visuelt, men som i den grad vinder på smagen.

Prøv også: Ugentlig madplan med indkøbsliste  >>

Indisk Dhal med raita
Vil du gerne have billede på udskriften?

Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.

PT60MPT15M4
Ingredienser
  • 4 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk ingefær, frisk, fintrevet
  • 3 tsk mediumstærk karry
  • 1 spsk stødt spidskommen
  • 0,50 spsk stødt koriander
  • 0,50 tsk stødt kardemomme
  • 0,50 tsk chiliflager
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 200 g røde linser
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 2 spsk olivenolie
  • Raita
  • 1 håndfuld frisk mynte, finthakket
  • 2 dl græsk yoghurt 10 %
  • 0,50 agurk, groftrevet
  • 1 fed hvidløg, presset
  • 0,50 tsk stødt spidskommen
  • salt
  • sort peber, friskkværnet
  • Tilbehør og toppings
  • 1 håndfuld frisk koriander
Udskriv
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Fremgangsmåde

Varm olien i en stor gryde ved middelvarme og tilsæt hvidløg og ingefær og rør rundt i 1 minut.

Tilsæt herefter karry, spidskommen, kardemomme, koriander, og chiliflager og svits krydderierne af i et minuts tid under omrøring.

Skyl linserne i en sigte og kom dem i gryden sammen med grøntsagsbouillon og hakkede tomater.

Lad det simre under låg i 30-45 minutter. Rør jævnligt i gryden og tilsæt eventuelt lidt ekstra grøntsagsbouillon, hvis den bliver for fast. Smag til med salt og server retten i dybe skåle med koriander på toppen.

Server kølig raita.

Raita
Rør alle ingredienserne til raita sammen og smag til.