Verdens bedste hjemmebagte boller – og nemmeste
I går aftes rørte jeg hurtigt dejen sammen til de de boller vi spiste til morgenmad i morges. Det er den nemmeste dej i hele verden og kan varieres i det uendelige. Og ja, jeg kalder den også verdens bedste hjemmebagte boller. Dejen og bollerne minder nemlig ret meget om Verdens Bedste Brød. Bageteknikken er dog anderledes og hurtigere.
Perfekte til en god morgenmad, som eftermiddagsboller, til sandwich eller som tilbehør til aftensmad.
Arbejdstid 15 min.
Antal 8 stk.
Kan fryses Ja
Som medlem af VALDEMARSRO Premium får du adgang til en masse ekstra fordele, blandt andet kan du få billede med, når du printer opskrifter og undgå forstyrrende reklamer. Læs mere på Valdemarsro om alle fordelene.
Verdens bedste hjemmebagte boller
- 5 dl vand
- 5 g gær
- 2 tsk flagesalt
- 400 g hvedemel
- 250 g fuldkornshvedemel
Føj til indkøbsseddel
Føj til favoritter
Hold min skærm tændt
Rør vand og gær sammen.
Tilsæt 400 g hvedemel, sammen med salt og derefter resten af mel, kerner eller hvad du har lyst til.
Rør rundt så det er blandet godt sammen, det skal ikke æltes eller røres i timevis.
Dæk skålen med låg eller et rent viskestykke.
Lad det stå på køkkenbordet natten over, eller i minimum 10 timer.
Om morgenen tændes ovnen på 250 grader. (hvis der er dampfunktion på ovnen, så kan det anbefales.)
Hæld dejen ud på en meldækket bordplade. Fold dejen 2-4 gange over hinanden og skær den så i 8 lige store stykker som lægges på en bageplade med bagepapir.
Lad det stå til ovnen er varm og bag så bollerne i 10 minutter ved 250 grader, derefter skrues ovnen ned på 230 og bollerne bages videre i 10-15 minutter (afhænger lidt af din ovn)
Note: Mel efter eget valg
I denne opskrift variere jeg de sidste 250 g mel fra gang til gang og bruger lige så gerne en blanding af: solsikkekerner, mandler, havregryn, grahamsmel og det sidste ølandshvede.
Der kan også bruges ren hvede eller hvad man lige har lyst til. Jeg kan dog godt lide dem lidt grove, men holder frø, nødder, flager og gryn til en mængde på max 1 1/2 dl og så groft mel for resten.
Har du spørgsmål til opskriften eller lyst til at sende en sød hilsen, så kan du skrive til mig i kommentarfeltet herunder.
Du kan måske finde svaret på dit spørgsmål i kommentarfeltet, hvis det allerede er stillet og besvaret - eller du kan kigge på denne side, hvor jeg giver svar på mange 'ofte stillede spørgsmål' til min opskrifter.
Er rigtig glad for disse boller.
Det er første gang jeg har lavet langtidshævede boller, som jeg er helt tilfreds med – og der samtidig er mulighed for at eksperimentere med mel, frø osv.
Mvh Gitte
Hej Gitte
Hvor er det dejligt at høre! Tak for din fine tilbagemelding på opskriften :)
Kh Ann-Christine
Jeg brugte forslaget med 250 g fuldkornshvedemel, men jeg synes desværre at bollerne blev meget bastante, så jeg smed resten ud efter at have serveret dem for mine veninder
Hvor ærgeligt! Det kan variere lidt fra hvilken meltype man bruger. Prøv evt at bruge 50-60 g mindre næste gang.
Kh Ann-Christine
Hej, jeg prøvede lige at lave denne opskrift- fuldstændig som den står.
Men dejen var lige så våd som dine koldhævede boller normalt er. Så måtte drysse godt med mel for at få dem vendt rundt på bordet. Er det sådan det skal være?
Hej Amanda
Ja, dejen er også ret våd i denne opskrift. Jeg folder gerne dejen ved hjælp af en bred bagespartel drysset med mel.
Jeg håber de blev gode.
Kh Ann-Christine